Nieuwsbrief 04 2017-2018

  • Gemaakt op: 17-11-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door:  
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
Agenda 
20 – 24 november Voortgangsgesprekken groep 3 t/m 8
17 – 24 november Mediamasters groep 7 en 8 leren bewust om te gaan met digitale media. 
23 november Het verteltheater in de Rietwijker (groep 3 t/m 6) + Meester Tjeerd filmt het Sinterklaasjournaal
05 december Sinterklaasviering op school + Kinderen vanaf 12u vrij
Jarigen 
21 november Jully Alphenaar + Layana el Ghannouti + Imran Luhouch
23 november Arie Kader
24 november Merza Aydin
25 november Nermin Altug
28 november Damiano de Jong
02 december Nihal Amzour
03 december Arza Pekkan + Niky Shepherd

Sinterklaas
Sinterklaas is bijna in het land. Helpt u vrijdag 17 november mee met het versieren van de school? Er wordt de hele dag versierd. Loop dus gerust binnen en meldt u bij juf Carla.  
De groepen 6 t/m 8 maken surprises en schrijven een gedicht voor elkaar. De kinderen trekken hiervoor lootjes op vrijdag 17 november en krijgen een brief mee waarin dit staat uitgelegd. 

Muzieklessen op De Botteloef    
Op maandag 20 november starten er muzieklessen op De Botteloef. Muziekdocente Angela Menso zal t/m de zomervakantie in iedere groep 13 muzieklessen geven uit de muziekmethode ZingZo. Dit is een zangmethode voor de hele school die zingen combineert met luisteren, componeren en improviseren. De leerkrachten zullen op de dagen waarop de zangdocente niet komt de lessen voortzetten in de klas. 

EU-Schoolfruit 
Dit jaar doet De Botteloef weer mee met EU-Schoolfruit. De school krijgt elke week 3 stuks groente en fruit per leerling, 20 weken lang. Tijdens de 20 weken worden er ook EU-Schoolfruitlessen gegeven. Meer informatie vindt u op www.euschoolfruit.nl 
Tips voor het eten van meer groente en fruit:
1. Fruit en groente kunnen altijd! Banaan in de yoghurt, komkommer op brood, groentesoep bij de maaltijd en aardbeien door het toetje! 
2. Leg fruit en groente in het zicht en eet er zelf natuurlijk ook van. 
3. Altijd alles proeven. Maak er een feestje van! Complimenteer uw kind als het iets nieuws proeft. (Soms is een kind pas na 10 tot 15 keer proeven gewend aan een nieuwe smaak, dus geef niet op). 

Ouderbijdrage betalen, maar financiële problemen?   
Vanuit het Ouder- en Kindteam hebben wij de volgende informatie voor u:
De ouderbijdrage wordt besteed aan de kinderen van de Botteloef. Er worden activiteiten georganiseerd, kleine cadeautjes voor bijvoorbeeld Sinterklaas gekocht en de schoolreis wordt hiervan betaald. Zonder de ouderbijdrage heeft de school geen geld om deze leuke dingen voor de kinderen te organiseren. De gemeente biedt een scholierenvergoeding. U kunt een afspraak maken met één van de sociaal raadslieden van Doras (020-4354554) om te kijken of u daar recht op heeft.
Wellicht kunt u in overleg met de school tot een betaalafspraak komen.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even contact met mij opnemen.

Hartelijke groet,
 
Mariska Meijer
Ouder- en Kind Adviseur Amsterdam Noord-West
Werkzaam op maandagochtend, dinsdag, woensdag en donderdag.
m.meijer@oktamsterdam.nl
Tel. 06-12947195
www.oktamsterdam.nl
Ouder- en Kindteams Amsterdam
Om jou te adviseren en te helpen.

De Banne Mooi-Makers
De Banne Mooi-Makers zijn kinderen uit de Banne die zich in zetten voor de wijk. De eerste actie voor de buurt is een grote schoonmaak actie op Grootzeil, Parlevinker en omstreken. De Banne Mooi-Makers vinden namelijk dat de Banne schoner kan. Samen met de buurtbewoners willen ze zorgen dat er minder afval op straat ligt. Doen jullie ook mee op 25 november? Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Geef je op bij speeltuin de Zeeslag. Elke maandag van 15.30u – 16.30u zijn de Mooi-Makers bij de Zeeslag aanwezig. 

De Voorschool
De peuters hebben hard gewerkt om hun lampionnen zo mooi mogelijk te versieren. Ze hebben met hun lampion door de school gewandeld en liedjes gezongen ‘Sinte, Sinte Maarten’ en ’11 november’. Ze kregen traktaties van juf Marcia en juf Carla.
Nu gaan ze zich voorbereiden op het Sinterklaasfeest. Het wordt een spannende en gezellige tijd.
Juf Haidy, juf Lidy en juf Fermesk

Foto's

Video's

Meer informatie