17-18 Nieuwsbrief 11

  • Gemaakt op: 6-6-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Supergeslaagde schoolreis!

Deze nieuwsbrief moet natuurlijk openen met een van de hoogtepunten van het jaar: het schoolreisje! Een paar jaar geleden hebben we uitgangspunten voor het schoolreisje bepaald en daar bestemmingen bij gezocht. We wisselen educatieve en sportieve bestemmingen af met een bezoek aan een pretpark. Dat bevalt ons heel erg goed en ook dit jaar was het een groot succes.

Groep 1/2 ging naar boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude. De kleuters liepen over water, griezelden in het spinnenbos en gingen op onderzoek in de geurtuin. Groep 3-4-5 ging naar Wijk aan Zee: strandjutten, kwallen ontleden, springen op de trampolines en natuurlijk zandkastelen bouwen. Groep 6 en 7 waren te vinden in de toppen van de bomen in het Amsterdamse bos. Klimmen en abseilen en 's middags verkoeling zoeken in het zwembadje.

'Juf, dit is het leukste schoolreisje ooit' kregen we van meerdere leerlingen te horen!

Denken als een robot: een middag programmeren op de Bron

Informatie opzoeken op de computer, werkstukken maken met plaatjes erin, daar oefenen we al mee. Maar hoe werkt een computer nu eigenlijk? Kan een computer ook denken? Op dinsdagmiddag hebben we de wereld vertaald in nullen en énen.

Hoe programmeer je een robot die een boterham met chocoladehagel moet smeren? Kun je van cijfers ook letters maken?

Zaterdag 2 juni verder programmeren in NEMO

Bestuur een robot, programmeer een computerspel, print je eigen 3D sleutelhanger of ga als een detective op zoek naar een voortvluchtige spion. Het evenement is gratis en voor alle kinderen van 8-12 jaar. Aanmelden op www.nemosciencemuseum.nl/codestarter

Groepsindeling volgend schooljaar

Per mail hebben we jullie geïnformeerd over de groepen volgend schooljaar. Op 29 juni is de groepsindeling voor de groepen 3 en de kleuters bekend. Mochten jullie nog bijzonderheden mee willen geven waar wij rekening mee moeten houden, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten!

Nieuwe mediatoren

De mediatoren uit groep 8, Menno, Baris, Anass, Anna Rosa en Laura gaan ons natuurlijk verlaten en kinderen van groep 6 konden daarom solliciteren voor de functie van mediator. Iedere dag hebben er twee mediatoren 'dienst' en letten zij op of ze ergens kunnen helpen bij een conflict. Tijdens de pauzes lopen ze rond en gedurende de hele dag zijn zij aanspreekbaar voor het helpen oplossen van conflicten.

Leerlingen van groep 6 hebben op de kandidaten gestemd en daarna de leerkrachten. Er waren meer kandidaten dan vacatures, een aantal kinderen hebben het net niet gehaald. De nieuwe mediatoren kregen een training van juf Ines en juf Marieke. Aanstaande maandag ontvangen zij hun diploma en gaan zij de groepen langs om zich voor te stellen.

Buurt Bruis Bron Dagen

Verhalen, kennis, geschiedenis, ondernemingen, raadsels en momenten uit de buurt  komen tot leven tijdens de Buurt Bruis Bron Dagen. Een vakoverstijgend project met als doel: kinderen leren de buurt op een andere manier kennen, stukjes geschiedenis en diverse bijzonderheden uit de buurt komen tot leven. Meerdere talenten van de kinderen worden aangesproken: cognitief, creatief en ambachtelijk.  

We werken voor het project samen met historica en docent Marjoke Hinnen. Zij maakt voor onze kinderen een buurtsafari per leeftijdsgroep: Op ontdekkingstocht in de buurt.
De projectactiviteiten vinden plaats in de middag, het lesprogramma van de ochtenden blijft in tact. Op maandag en woensdag is er ook iets (kleins) op de ochtend. 
   
OPROEP: De meesten van jullie wonen in deze buurt, misschien je leven lang al en misschien je ouders ook. Misschien heb je een specialisme dat met de buurt/omgeving te maken heeft zoals huizen bouwen, ontwerpen of ben je ondernemer of kunstenaar kok in de buurt? Heb je een café of buurthuis of woon je vlakbij op een boot?
Vind je het leuk om een kleine of grotere activiteit voor kinderen te bedenken, ken je mooie verhalen, heb je ideeën die ons project kunnen aanvullen of heb je connecties in de buurt die aansluiten? Zoek contact met ons! 
Ook zoeken we ouders die tijdens het project onderdeel van de REDACTIE willen zijn van onze blog en schoolkrant die speciaal voor het project worden uitgebracht. 

Elin is geboren, Jelle's eerste dag op school

Op maandag 28 mei kreeg juf Marieke (en haar man Joris) een dochter. Elin is gezond en vrolijk en slaapt al de hele nacht door (😉). Het gaat met moeder en dochter goed. Juf Marije was vandaag op school met Jelle, haar zoon is nu twee maanden oud en voelde zich al helemaal thuis tussen de kinderen van de klas.

OPROEP: neem een DEELTAAK op je tijdens de Avond4Daagse Westerpark

Van 2 t/m 5 juli is de 13e Avondvierdaagse Westerpark (www.a4dw.nl). Vorig jaar liepen van De Bron maar liefst 126 kinderen mee! Over 2 weken begint de inschrijving op school. Vóór de meivakantie vroegen we jullie om hulp bij de organisatie. Dat was misschien wat vroeg, want: nul reacties. Daarbij hier nog een keer.

Om de organisatie iets beter te verdelen zoeken we mensen die een DEELTAAK voor hun rekening willen nemen. Het gaat dan om: - de inschrijving van leerlingen (op school) - verwerking van de inschrijvingen tot aanmelding bij de A4dw - iemand die aan de start de presentie bijhoudt - coördinatie van de rustposten met lekkers op de routes - ouders die dat lekkers willen maken/inkopen en uitdelen - het ophalen, sorteren & uitdelen van de medailles op de laatste avond ;-) Alles natuurlijk met hulp van andere ouders, niet in je eentje, maar wel onder jouw leiding. Als je vragen hebt of je aan wilt melden, mail even naar bron.or@askoscholen.nl

Benoeming én een vacature in de MR

Zoals aangekondigd neemt Hans Duivenvoorden (vader Rosa), afscheid van de MR wegens drukke werkzaamheden in een nieuwe werkkring. Sander van den Akker, vader van Veerle (groep 6) en Lotte (groep 3) heeft zich gemeld als nieuw lid.

Er is een nieuwe vacature ontstaan omdat Machiel van Gogh gaat verhuizen naar Haarlem. De MR nodigt geïnteresseerde ouders van harte uit om zich te melden. De MedezeggenschapsRaad bespreekt namens de ouders lopende, beleidsmatige en financiële zaken met de directie. De vergaderingen zijn aan het einde van de werkdag, vanaf 17.00 uur en duren doorgaans tot 18.30 uur. We vergaderen circa 6 x per jaar.

Interesse of eerst nog even wat meer weten? Je kunt mailen met bron.mr@askoscholen.nl

Schoolfruit en het 10-uurtje

Kinderen moeten zelf weer fruit meebrengen, want het schoolfruit is voorbij. Als je kind heeft ontbeten is het niet nodig om om 10 uur weer brood te eten. Met een stuk fruit en een beker water blijft je kind alert en energiek in de les. Witte boterhammen met nutella blijven in de tas tot de lunchpauze.

Een film van de Bron

Oud-leerling Mehdi Tallal zit op de Media-academie. Hij gaat in opdracht van school een filmpje maken van zijn oude basisschool. Hij wil ook graag wat ouders aan het woord laten in het filmpje. De film verbeeldt de missie van de ASKO en de Bron: Kleurrijke buurtschool waarin verbinding, aandacht en ambitie centraal staan. Wil je als ouder wat vertellen over de Bron, meld je dan bij Riemke.

Het filmen is op vrijdag 8 juni. Mehdi filmt in de school, bij het buitenspelen en in de les. Hij heeft toestemming van ouders nodig voor het figureren van de kinderen in de film. Jullie ontvangen een formulier via Parnassys. Willen jullie het invullen en terugmailen?

Kaartverkoop Schots Dansfeest op 8 juni

Dinsdag 5 juni kun je 's ochtends tussen 8.30 en 9.00 uur kaarten kopen voor het benefietfeest van de familie Kollar. Er komen doedelzakken, je kunt Schots leren dansen en er is een veiling.

Het feest is van 19.00 tot 21.45 uur.

Verkeersambassadeurs gezocht!

- Zijn er verkeerssituaties in de buurt die je graag zou willen veranderen ?

- Is er sprake van parkeeroverlast voor de school ?

- Word je graag op de hoogte gehouden over projecten voor kinderen in het verkeer ?

Vertegenwoordig je school en meld je aan als verkeersambassadeur bij Annette Terpstra van Verkeersplein Amsterdam: annette.terpstra@verkeerspleinamsterdam.nl

Meer informatie : http://www.verkeerspleinamsterdam.nl/6/ouderbetrokkenheid.html

Vrijdag 22 juni Concert

Zomerconcert van de piano- en vioolleerlingen van de Bron. Op vrijdag 22 juni van 15.30 en 16.30 uur in de speelzaal.

Overzicht benodigde vrijwilligers

In deze nieuwsbrief veel oproepen voor ouderhulp. We realiseren ons dat we veel van jullie vragen, maar weten ook dat het veel plezier oplevert van jullie en de kinderen. We denken dat een overzicht het makkelijker maakt om keuzes te maken en te plannen.

 

ActiviteitDatumTotaal Per groepSoort activiteit
MRhele schooljaar1nvtVergaderen, lezen
Verkeersambassadeurschooljaar1 nvtVeelal per mail/telefoon
BBB-dagen25 t/m 29 juni202Groepjes begeleiden
Schoolfeest29 juni81Opbouwen, versieren
Avond4Daagse2 t/m 5 juli41Voorbereiding en coördinatie
Avond4daagse2 t/m 5 juli101Handen uit de mouwen

 

Volgend jaar overblijven?

Dat kan! Op de Bron gaan de prijzen niet  omhoog 😉. Voor €250,- kunnen de kinderen 4 dagen per week overblijven gedurende het hele schooljaar.

Als je je kind volgend jaar (opnieuw) over wil laten blijven, ontvangen we graag een nieuw ingevuld formulier. Jullie ontvangen het formulier via een mail uit Parnassys.

Vakantieplanning schooljaar 2018-2019

De rijksoverheid stelt voor scholen bijna alle vakanties vast in verband met de vakantiespreiding. Studiedagen kan de school zelf plannen en eventueel ook een 2e week meivakantie.

Op 19 juni stelt de MR het jaarrooster inclusief alle studiedagen vast, hier is vast het vakantieoverzicht:

 

1e schooldagMaandag 3 september
herfstvakantieMaandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober
kerstvakantieMaandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari
voorjaarvakantieMaandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari
meivakantieMaandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei
zomervakantieVrijdag 12 juli tot en met vrijdag 23 augustus
1e schooldagMaandag 26 augustus

 

Wil je ook de vakantieplanning willen weten voor het schooljaar daarna? Of de vakanties van de middelbare school checken? Kijk op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties/overzicht-schoolvakanties-per-schooljaar

 


Foto's

Video's

Meer informatie