Nieuwsbrief 4

  • Gemaakt op: 14-10-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​

Een extra, fotorijke editie omdat er zoveel leuke dingen gebeurden deze week!

Maandagmiddag 12 oktober zijn de kinderen vrij!
Denkt u er nog aan? Op maandagmiddag is de school gesloten. De kinderen zijn vanaf 12 uur vrij.  De organisaties voor naschoolse opvang weten hier van. 

De acrobaten van circus Nafsi 
Op donderdagmiddag hadden we een grote verrassing voor de hele school: 
we gingen met alle leerlingen naar de van Hogendorphal voor een speciale voorstelling van 3 acrobaten uit Kenia. Deze fantastische artiesten betoverden ons met muziek, acrobatische sprongen, stoere kreten en kunsten met hun lichaam.

Een paar kinderen deden mee in de voorstelling en na afloop kregen de leerlingen van groep 6-7-8 een workshop. 

‘Eén meneer deed een koprol en de andere mijnheer deed zijn benen wijd en ging springen en de derde deed een salto en ging over de anderen springen’

De acrobaten van Nafsi werken in de sloppenwijken van Nairobi met jongens en meiden die niet naar school gaan en op straat zwerven. Door de workshops acrobatiek gaan zij beter voor hun lichaam zorgen en krijgen zij weer een toekomstperspectief. Daar gaat ook het geld naar toe dat zij met deze voorstelling hebben verdiend. 

Ai, foutje in de ouderbijdrage
Jullie hebben het misschien zelf al gezien, maar in het overzicht van de Ouderbijdrage stond een foutje. De verhoging geldt voor alle kinderen. De juiste bedragen zijn:
Voor 1 kind                 €   50,-
Voor 2 kinderen €   95,-
Voor 3 kinderen € 135,-
Voor 4 kinderen € 175,-

U mag uiteraard ook meer betalen, heel graag zelfs. Van dat extra geld kunnen we meer leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. 
Zodra de afrekening van het afgelopen schooljaar bekend is, wordt deze op de website van de Bron gepubliceerd. Wij vragen u de ouderbijdrage voor 25 oktober over te maken op bankrekening 
IBAN NL53INGB066.82.97.832 onder vermelding van de naam van uw oudste kind.

Koffie op woensdag met de OR
Tijdens de koffie-inloop van woensdag zijn lijsten gepresenteerd waarop hulpouders zich in kunnen tekenen voor de evenementen van dit jaar: Sint, Kerst, Ouderfeest, Avond-4-daagse enzovoorts. De borden blijven nog een week staan, maar dan moet het wel rond zijn. 

Professor Schroefjelos bij de kleuters  
Bij de kleuters wordt wetenschap bedreven: professor Schroefjelos komt langs en doet experimenten die we proberen te begrijpen: een ei blijft drijven, tenzij je heel veel zout in het water gooit.


Tienercursus Positief Opvoeden
 De tienercursus Positief Opvoeden bestaat uit 5 bijeenkomsten en twee telefonische sessies. De cursus is voor ouders met kinderen vanaf 11 jaar.
Er komen verschillende opvoedingsvaardigheden aan bod. Je leert hoe je de ontwikkeling van je tiener kan stimuleren, om te gaan met lastig gedrag en krijgt handvatten voor verschillende situaties.
We werken met een handboek en dvd. Vooraf aan de cursus is er een kennismakingsgesprek met de trainers.

Startdatum: woensdag 28 oktober 2015
Locatie: Houtmankade 334
Tijd: 19:30-21:30 uur

De andere bijeenkomsten zijn op:
4, 8, 11 november en 9 december.

Informatie en aanmelden:
Ouder- en kindteam Westerpark
Annemiek Keff en  Paulien Huttinga
telefoon: 06-43586859/ 06-52633874


Maandagmiddag 12 oktober vrij, De acrobaten, foutje in de ouderbijdrage, Koffie op woensdag met de OR, Professor Schroefjelos en Tienercursus Positief Opvoeden.​​

Foto's

Video's

Meer informatie