Nieuwsbrief 11.0

  • Gemaakt op: 23-5-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Dansdag

Het was een enerverende, lange dag met een prachtig einde. Leerlingen vonden het erg leuk om te doen, waren blij verrast en trots op het resultaat. Leerkrachten vonden het erg vermoeiend, maar zeer de moeite waard. De dansers van het Nationaal Ballet hebben heel hard gewerkt en zijn erin geslaagd om in één dag iets moois neer te zetten. Diverse ouders hebben ons laten weten dat ze de dansdag een succes vonden. Van de voorstelling zijn foto's en video-opnamen gemaakt, die je kunt bekijken en downloaden met de link die je in je mailbox hebt ontvangen.

Avond4daagse Westerpark 2017 van maandag 12 t/m donderdag 15 juni

Omdat de inschrijving voor groepen sluit ín de junivakantie van De Bron, zijn we vroeg gestart om vóór de junivakantie alles rond hebben. Vorig jaar hadden we een record aantal Bron-lopers: bijna honderd op de 5km en 20 op de 10km. Afgelopen vrijdag stond de teller op al op bijna 70! Woensdag is de laatste dag om het formuliertje (met € 4 erbij) in te leveren, bij ingang school of bij de juf of meester. Daarna is het vakantie!!

Uitslag eindtoets groep 8

Onze 8e groepers hebben laten zien wat ze kunnen. Voor verreweg de meeste leerlingen kwam de uitslag overeen met het advies. Voor 4 leerlingen hebben we ons advies naar boven bijgesteld. We hebben een hogere score gehaald dan het landelijk gemiddelde. De keuze voor de eindtoets van Route 8 heeft positief uitgepakt. Vanwege de kortere duur (1-2 ochtenden in plaats van 3) was de stress voor de leerlingen minder, zonder dat het negatieve gevolgen had voor de uitslag.

Junivakantie (25 mei – 6 juni) met aansluitend een studiedag Passend Onderwijs

Op dinsdag 6 juni zijn de kinderen nog vrij en heeft een team een studiedag. Het thema waar we ons die dag verder in verdiepen: Passend Onderwijs. Sinds 2014 is de wet Passend Onderwijs ingevoerd. Deze wet geeft invulling aan het streven dat zoveel mogelijk kinderen in hun eigen buurt naar school gaan (thuis-nabij-onderwijs). Kinderen met een speciale onderwijsbehoefte kunnen met hun zusjes en broertjes naar dezelfde school. De school kan geld en deskundigheid aanvragen, om het onderwijs op maat te maken voor een leerling. We zijn nu vier ervaringsjaren verder. Tijd voor een evaluatie. Wat doen we? Waarin zijn we competent? Waarin hebben we behoefte aan meer kennis, afstemming, gesprek? Lopen we tegen grenzen aan en wat doen we daarmee?

Lieve juf, een column van Claudia de Breij

We hebben een prachtig vak, waarvoor we iedereen graag enthousiast willen maken. De afgelopen weken is in de media veel aandacht besteed aan de actie 'PO in actie'. Deze actie is een initiatief van een aantal leerkrachten dat aandacht vraagt voor een eerlijk salaris en de te hoge werkdruk in het onderwijs. Dit initiatief is uitgegroeid tot een platform met inmiddels 40.000 leden. De ASKO steunt deze actie van harte, mede omdat het noodzakelijk is dat meer mensen in het onderwijs willen (blijven) werken. Inmiddels hebben de vakbonden en werkgevers (PO-Raad) zich aangesloten bij dit initiatief en is een gezamenlijk Manifest getekend op 29 maart jl. Wij hopen van harte dat de nieuw te vormen regering naar de noodkreten vanuit het onderwijs zal luisteren en de nodige maatregelen zal nemen. Ook als ouder kunnen jullie dit initiatief steunen. Voor meer informatie: www.poinactie.nl

Met onderstaande link kun je de column van Claudia goed lezen: https://www.instagram.com/p/BT6hFdBltDZ/

Komend schooljaar start er een verkort zij-instroom-traject voor mensen die de overstap naar het onderwijs willen maken. Interesse? Riemke kan je alles over dit traject vertellen

Een overzicht van de activiteiten die tot de zomervakantie nog op stapel staan

​23 mei
MR vergadering​​MR+geïnteresseerde ouders
​Aanvang 17.00 uur
​26 mei-5 juni
​Vakantie
​Hele school
​6 juni
​Studiedag
​Alle leerkrachten
​Kinderen vrij. Vreedzame school en Passend Onderwijs
​12-13-14-15 juni
​Avondvierdaagse
​Hele school
​Vanaf gr 5 kunnen de kinderen 10 km makkelijk aan
​16 juni
​Thee met de directie
​Geïnteresseerde ouders
​Vreedzame school en beleidsplan Sociale veiligheid (zinvol straffen op de Bron)
​23 juni
​Schoolreisje
​Hele school
​1/2 Sprookjeswonderland, 3-7 Drievliet
​28 juni
​Studiedag
​Alle leerkrachten
​Kinderen vrij. CITO-analyse en rapporten maken
​3-6 juli
​Kamp groep 8
​Groep 8
​7 juli
​Concert
​Alle groepen 
​Benefiet t.b.v. stichting Muziek op school
​14 juli 
​Sportdag
​Groep 3 t/m 8

​17 juli
​Musical 
​Groep 8
​20 juli
​Laatste schooldag
​Hele school

Beste ouders en kinderen,

een nieuwsbrief over de Avondvierdaagse, de studiedag, de uitslag van de eindtoets groep 8, een column van Claudia de Breij en een overzicht van alles wat er nog gebeuren gaat op de Bron.

Hartelijke groet, het team van de Bron. 

Foto's

Video's

Meer informatie