Nieuwsbrief 12.0

 • Gemaakt op: 13-6-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Heinis
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Foto's Dansdag

 Tijdens de voorstelling van de Dansdag zijn foto's gemaakt door Judith Quax en Jacques Spaans. Heidi de Geus heeft alles gefilmd . Onderaan dit mailbericht staat een link waarmee jullie bij al het materiaal kunnen. De video-opnames zijn geknipt per groep.

https://www.dropbox.com/sh/9uspbll9jbnkvy8/AAAGwWFcgHEPa4ufJhelJ50ma?dl=0

 Avond4daagse Westerpark 2017 van maandag 12 t/m donderdag 15 juni

 Er lopen 126 leerlingen van de Bron mee met de Avondvierdaagse. Maandag a.s. delen we Bron t-shirts uit in de klassen, zodat iedereen duidelijk herkenbaar mee kan wandelen. Ben je je vergeten op te geven? Inschrijven kan ook nog op maandag zelf bij de start.

 Hier de laatste praktische info voor alle (126!) lopers:

 • verzamelen elke avond om 17.45 uur in Bron T-shirt in het oude Westerpark achter het vroegere Stadsdeelkantoor / vorig jaar restaurant Gustafson
   
 • meld je bij de ouders met de namenlijsten: 10km (alle groepen), 5km (gr 1-3) of 5km (gr 4-8)
   
 • het startschot is voor iedereen om 18.00 uur; alleen de 10km vertrekt op donderdag eerder, zodat de finish de laatste avond wat meer samenvalt met de 5km
   
 • afmelden bij terugkomst is niet nodig
   
 • maandagmiddag krijgen alle kinderen van hun leerkracht een Bron T-shirt mee, dat na afloop van de Avond4daagse weer moet worden ingeleverd
   
 • voor vertrek op maandag en aan de finish op donderdag speelt de Bronband en elke avond staan er langs de route ouders en leerkrachten met wat lekkers voor de lopers van De Bron!
   
 • op de site van de Avond4daagse kun je vast de routebeschrijvingen en routekaarten bekijken 


Spandoeken voor de Bron!

 Tijdens de junivakantie hebben Menno en Lotte zich ingespannen om twee mooie spandoeken te maken voor de Bron. We zullen ze voor de eerste keer gebruiken bij de pauzeplekken van de Avond4Daagse.

Nieuw: de Kusjesbel

 Om de lessen op tijd te laten beginnen introduceren we een nieuw signaal: om 8.40 uur hoor je in het gebouw de Kusjesbel. De Kusjesbel klinkt als een zoemer en is het signaal om afscheid te nemen zodat we om 8.45 kunnen starten.

 Kom je je kind brengen nadat de kusjesbel is gegaan, dan neem je afscheid op de gang en kunt het lokaal niet meer in. De kinderen zijn op de hoogte van deze afspraak en gaan ons helpen om ons er aan te herinneren.

 Groep 4 naar de bouw!

 In groep 4 weten ze alles van metselen, specie en loodlijnen en touwtjes spannen. Dat hebben we al gezien bij het bouwen van de keuken op het kleuterplein. Tijd om de mogelijkheden van een volgend project te verkennen in de Houthavens. Op donderdagmiddag hadden ze een afspraak in de bouwkeet met de opzichter. Natuurlijk moeste de nodige veiligheidsvoorschriften in actie worden genomen. Wat staat het ze goed!

 27 juni: PO in actie, de school begint om 9.45 uur

 In een extra editie van de nieuwsbrief hebben we een toelichting gegeven op de noodzaak om actie te voeren voor goed onderwijs. De eerste actie houden we op 27 juni: een uur voor goed onderwijs. De school begint dan een uur later om 9.45 uur. Jullie kunnen de actie ondersteunen door de  petitie te ondertekenen.

Breakdance op het van Beuningenplein

 Iedere maandag van 15.30 uur tot 17.00 uur is er Breakdance voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Deelname is gratis! De lessen zijn in het speeltuingebouw op het van Beuningenplein. Mail voor vragen en info naar kvputten@dock.n

Cookzz kookworkshops in de Villa in de van der Hoopstraat

Op 6 dinsdagmiddagen van 17.00 tot 18.00 uur kunnen leerlingen van groep 7 en 8 komen koken in de Villa. De workshops worden georganiseerd en begeleid door Dockzz. Er is plaats voor 10 deelnemers en de kosten zijn 5 euro voor 6 lessen. Voor informatie: 06 19002410 of  kvputten@dock.nl

Iets verder weg, maar zeker ook de moeite waard: creatieve workshops van atelier Kabaal in de Gibraltarspeeltuin op de Haarlemmerweg. Een serie van 6 uiteenlopende beeldende workshops die starten op woensdag 14 juni van 13 u tot 14:30 u, door beeldend kunstenaars Baukje Duin en Heidi de Geus. Deelname is gratis. Aanmelden op   atelierkabaal@gmail.com

7 juli sponsoractie en benefietconcert Muziek op School

 Win de Grote Sponsor Stoelendans

 Kleuters, midden- en bovenbouw gaan de uitdaging aan. Hoeveel rondes hou je het vol en hoeveel gaan ouders, opa's en oma's en vrienden betalen voor elke gedanste ronde? Op 23 juni krijgen de kinderen het sponsorformulier mee en kunnen ze sponsors gaan werven.

 Benefietconcert Summer Sing A Long

 Tussen 17.00 uur en 18.30 is er een muzikaal feest in de Nassaukerk. In twee keer treden alle groepen van De Bron op met hits als: The Lion Sleeps Tonight en Let it Go. Zing mee en kom luisteren. Kaarten kosten € 2 per persoon.

We hopen op een flinke opbrengst voor de Stichting Muziek op School. We zijn ons tiende jaar ingegaan en hopen nog lang kinderen op De Bron muziekles te kunnen geven. Zin om bij de stoelendans te helpen? Mail naar:   marja.morlang@xs4all.nl

Uitnodiging: gesprek over Islamitisch Onderwijs

Op dinsdagmiddag 11 juli organiseren alle Amsterdamse scholen samen met de gemeente een gesprek over de vraag: wat willen we met het groeiend islamitische onderwijs in Amsterdam? De bijeenkomst is in de middag van 14.00 tot 17.00 uur. De plaats wordt nog bekend gemaakt. Alle ouders zijn van harte uitgenodigd om aan dit gesprek deel te nemen.

HERINNERING: Heeft u de Ouderbijdrage al betaald?

Het schoolreisje komt eraan! Voor wie nog niet betaald heeft: graag nog even uw aandacht voor de ouderbijdrage voor dit schooljaar. Wilt u het geld (1e kind € 50, volgende kinderen € 45) zo spoedig mogelijk overmaken naar bankrekening NL53INGB0668297832 tnv. De Bron? Graag onder vermelding van de naam van uw oudste kind. Hartelijk dank.

De Ouderraad zal - net als vorig jaar - de ouders van wie we niets ontvangen hebben, nog een keer persoonlijk benaderen. Misschien heeft u nog vragen, of is er een bijzondere reden dat u niet kunt of wilt betalen. U kunt ook zelf een mailtje sturen, aan de Ouderraad (bron.or@askoscholen.nl) of aan Truus Tiel van de administratie ( t.tiel@askoscholen.nl).

Een overzicht van de activiteiten die tot de zomervakantie nog op stapel staan:

​12-13-14-15 juni
​Avondvierdaagse
​Hele school
​Vanaf groep 5 moet 10 km kunnen
​16 juni
​Thee met de directie
​Geïnteresseerde ouders
​Vreedzame school en beleidsplan sociale veiligheid
​23 juni
​Schoolreisje
​Hele school
​Sprookjeswonderland (1/2) en Drievliet(3-7).
​28 juni
​Studiedag
​Alle leerkrachten
​Kinderen vrij. CITO-analyse en rapporten maken.
​3-6 juli
​Kamp groep 8 
​Groep 8
​7 juli
​Concert
​Alle groepen
​Benefiet tbh stichting Muziek op School.
​11 juli
​Stadsgesprek
​ouders
​Scholen voor BO/VO en gemeente in gesprek met ouders over islamitisch onderwijs
​14 juli
​Sportdag
​Groep 3 t/m 8
We hebben tenminste 32 hulpouders nodig.​
​17 juli
​Musical
​Groep 8
​20 juli
​Laatste schooldag


​Beste ouders en kinderen,

hierbij alweer een nieuwe editie met in deze nieuwsbrief de Kusjesbel, de avondvierdaagse, een vlag voor de Bron, een benefietconcert op 7 juli en nog veel meer.

Veel leesplezier,

het team van de Bron.


Foto's

Video's

Meer informatie