Nieuwsbrief 12

 • Gemaakt op: 26-5-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Heinis
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​​​​Toneelavond

We hebben met zijn allen enorm genoten van het enthousiasme, de vrolijkheid en het talent van alle kinderen van de Bron. Jullie ouders hebben natuurlijk het eindresultaat gezien, de oefensessies die er aan vooraf gingen waren minstens zo leuk. Van een aantal kinderen weten we al langer dat ze dolgraag vooraan staan of juist liever wat meer op de achtergrond. Maar we zien ook verrassende ontwikkelingen bij kinderen die iets van zichzelf ontdekken en dat ook aan de wereld willen laten zien. Op het Youtube-kanaal van de Bron staan filmpjes van de groepen van donderdagavond. Jullie ontvangen een link in de mail. We zijn hard aan het nadenken hoe we met de toneelavond verder willen. Dát we een schoolvoorstelling willen staat buiten kijf, maar wellicht in een andere vorm. En ook de locatie staat ter discussie: de aula wordt te klein. Wie goede ideeën heeft mag ze zeker ventileren!

 Kletskaarten Vreedzame School

We zitten in de laatste fase van blok 5 van de Vreedzame School. Het thema van dit blok is 'We dragen allemaal ons steentje bij'. Onderwerpen waarmee we hebben geoefend:

 • Wanneer is iets helpen en wanneer bemoeien?
 • Hoe kunnen we elkaar helpen bij een ruzie of conflict?
 • Het verschil tussen een scheidsrechter en een mediator
 • Zomaar aardig zijn….
 • Onze bijdrage aan de school of aan de buurt.

Voor de groepen 1 tot en met 6 zijn er zogenaamde kletskaarten voor thuis, waarmee je thuis ook deze onderwerpen kunt bespreken en oefenen. De kinderen krijgen ze vrijdag mee naar huis.

 Vreedzame Wijk

Het jongerenwerk, alle scholen in de buurt (Catamaran, Westerpark en de Bron), het buurtwerk, ABC maatschappelijke alliantie, de buurtmakelaar, het OuderKindTeam, Paviljoen van Beuningen en IJdokzz hebben de handen ineen geslagen om een Vreedzame Wijk te worden. Op 18, 19 en 20 mei is de kick off. Op acht plekken in de wijk worden borden opgehangen die verwijzen naar de Vreedzame Wijk: bij de scholen, de Toverbal, op het voetbalveldje op het GWL-terrein, bij sporthal van Hogendorp en op het van Beuningenplein. Op deze plekken gelden de afspraken van de Vreedzame School en Wijk. Jullie krijgen na de vakantie meer informatie over het programma.

 Eind-CITO's achter de rug…..

Deze week maakte groep 8 op dinsdag, woensdag en donderdag de eind-CITO. Misschien wel voor de laatste keer? Er zijn nieuwe toetsen die veel minder tijd in beslag nemen.

De Onderwijsinspectie kwam met een rapport waaruit blijkt dat de adviezen van de basisschool lager zijn dan het advies op basis van de eind-CITO. Wij onderzoeken hoe dat zit op de Bron. We willen onze ogen niet sluiten voor een eventuele blinde vlek.

Beide aspecten (tijdrovend en kwaliteit van het advies) nemen we mee in onze overweging voor het handhaven van de CITO-eindtoets of een andere eindtoets volgend jaar.

 Proefjesdag in groep 3

Het is een grote hit, de jaarlijkse proefjesdag in groep 3. In de ochtend rouleren de kinderen langs verschillende proefjes en onderzoeken zo de zwaartekracht, statische elektriciteit, gezichtsbedrog en nog meer natuurkundige verschijnselen.         

Juf Marieke gaat op wereldreis

In de meivakantie vertrekt juf Marieke naar Midden-Amerika waar ze 3,5 maand gaat rondtrekken. Een fantastische ervaring waar ze al lang naar uitkijkt. Door haar reis zijn er verschuivingen in de school: juf Ines en (nieuwe) juf Joyce vervangen Marieke in groep 3B. In groep 1/2B gaat juf Dineke een dag meer werken en komt juf Noor twee dagen. De kinderen hebben al kennis gemaakt met de nieuwe juffen.
  

Bezoek aan de Hermitage door groep 4, 4/5 en 5

De Hermitage heeft ons dit jaar opnieuw blij verrast met hun educatieve programma. Zij zorgen ieder jaar voor een inspirerend en degelijk programma. De kinderen hebben een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Spaanse meesters die daar nu hangt en veel geleerd over de etstechniek. Daarna zijn ze zelf met een naaldtechniek aan de slag gegaan, eigenlijk een soort etstechniek met wasco en naalden. Het resultaat hangt op de 2e verdieping. Leuk om in de meivakantie nog een keer met het gezin te gaan! Kinderen mogen gratis naar binnen….

Einde schoolfruit

De schoolfruitactie is na de meivakantie afgelopen. Kinderen brengen dan zelf weer fruit mee voor hun 10-uurtje. Wat er verder mag tijdens de ochtendsnack:

 • Een boterham (maar niet nodig als je lekker hebt ontbeten)
 • Water of melk

We herhalen nog maar eens: géén croissantjes, koeken, yoghurtdrankjes, sapjes en limonade. We houden het graag gezond en willen geen discussies met de kinderen. Deze regels gelden ook voor groep 7 en 8!!!

Juf Pavla met pensioen?!?

Het is haar niet aan te zien, maar juf Pavla heeft toch echt de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Daarom hebben we op vrijdag voor haar gezongen. Ze blijft nog op school: op vrijdag verzorgt ze keyboard en muzieklessen aan groep 6. Dat blijft ze volgend jaar ook nog doen. Vlak voor de zomervakantie staan we stil bij haar vertrek en dat van meester Ben (ja, ja die is ook al zo oud…).

Groep 8 kampioen in de zaal!

Twee belangrijke prijzen hebben we binnengesleept: Bron 2, het gemengde meidenteam won de sportiviteitsprijs en Bron 1, het jongensteam werd na een bloedstollendeserie strafschoppen Zaalkampioen. Het zaalvoetbaltoernooi is een onderlinge competitie tussen de buurtscholen. Het is een na-schoolse activiteit voor de groepen 7 en 8.

Nieuwe datum avond4daagse in Westerpark

 De organisatie van de avond4daagse heeft de planning gewijzigd. We lopen van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni. Inschrijven kan van 9 tot en met 21 mei. De ouderraad regelt de inschrijvingen en start na de meivakantie.

Jong leren in het verkeer bij de kleuters!

Na de meivakantie worden er bij de kleuters verkeerslessen gegeven. Ook voor ouders een belangrijk onderwerp. Voor ouders is er een bijeenkomst op vrijdag 13 mei na de koffieochtend vanaf 09:00 uur. Verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ga regelmatig met uw baby of peuter te voet en op de fiets het verkeer in. Praat onderweg over wat er allemaal gebeurt. En geef zelf het goede voorbeeld. Zo leert je kind al jong hoe het zich moet gedragen in het verkeer. 

 

Dag ouders en kinderen, 

Het is maandag en de vakantie is net over. In de nieuwsbrief veel hoogtepunten uit de afgelopen​​ weken (bijvoorbeeld de toneelavond, bezoek aan de Hermitage en CITO's) en informatie voor na de vakantie (schoolfruit, een verkeersochtend en meer). 
We zijn blij jullie vandaag weer terug te zien. 
Let op: de discipline in op tijd komen versloft bij een aantal gezinnen. Vanaf mei gaan we weer strenger optreden! 

Veel leesplezier,
Het team van de Bron

Foto's

Video's

Meer informatie