Nieuwsbrief 15

  • Gemaakt op: 12-7-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar

Nog een kleine week, dan ronden we het schooljaar 2015/2016 weer af. In de afgelopen weken bruiste het nog van activiteiten op school: groep 4 probeerde met hun zelfgemaakte verkeersborden orde te scheppen in de chaos van het trappenhuis.

Groep 8 presenteerde een spetterende musical en mocht daarna feestvieren in het schoolgebouw.  

Groep 7 kreeg de voorlopige adviezen voor het Voortgezet Onderwijs.

Afscheid meester Ben, meester Frenk, juf Dineke en juf Turaia

We moeten helaas afscheid nemen van een aantal fijne collega's.

Meester Ben gaat met pensioen. Donderdag a.s. is zijn laatste werkdag. De kinderen nemen in de groep afscheid van hem. Ouders die afscheid van hem willen nemen kunnen dat donderdag na schooltijd doen. Er is geen receptie, dat past niet zo bij meester Ben. Hij is na schooltijd te vinden in de buurt van de teamkamer op de eerste verdieping.  Meester Ben gaat veel reizen met de caravan. Dat juf Dineke de Bron ging verlaten was al bekend. We weten nu ook dat ze een baan heeft aanvaard bij de Achthoek, de ASKO-school waar ze nu ook al werkt.

Juf Turaia zien we vast nog wel eens terug als ze een dag in komt vallen, maar voorlopig gaat ze genieten van de zomer en daarna als invaller aan de slag in heel Amsterdam. Van meester Frenk weten we nog maar kort dat hij volgend schooljaar niet meer terugkomt. Hij gaat het lesgeven op de Admiraal combineren met een baan in het Voortgezet Onderwijs. Een prachtige kans voor hem en een aderlating voor ons. Inmiddels zijn we begonnen met het zoeken naar een vervanger die de kinderen net zo enthousiast voor sport en gym weet te maken. 

De hele school genoot afgelopen vrijdag van de sportdag. Zie de foto's.

Hulde aan de hulpouders!

Dank aan alle ouders die zich hebben ingezet dit schooljaar. Dankzij jullie inzet is het onderwijs op de Bron nog weer leuker en aantrekkelijker geworden. In de aula staat vanaf maandag een attentie voor ouders die daarvoor een uitnodiging krijgen van de leerkracht.

Kleutertoetsenborden zijn geen peuterspeelgoed!

Die grote gekleurde letters zijn erg aantrekkelijk, maar de letters gaan er relatief makkelijk van af. Peuterouders: let op uw kroost! Afblijven dus.

Overblijfformulieren

Nog lang niet alle overblijfformulieren voor volgend schooljaar zijn binnen. Namens juf Truus het verzoek om ze alsnog in te vullen en in te leveren. Formulier kwijt? Bij juf Wies zijn ze verkrijgbaar.

De laatste schooldag

Op vrijdag komen alle kinderen gewoon naar school voor de laatste activiteiten. Om 12 uur is iedereen vrij en kunnen jullie je kind(eren) ophalen in de klas en afscheid nemen van de juf en meester. We hopen op een mooie, lange zomer.

Wijziging in het jaarrooster voor volgend schooljaar

We hebben besloten dat vrijdag 21 juli 2017 een hele vrije dag wordt (er stond een halve dag school gepland). Voor wie nu al vakantieplannen wil boeken toch handig om te weten. Zoals jullie van ons gewend zijn krijgen jullie na de vakantie een kalender uitgereikt waar alle vrije momenten op zijn aangegeven.

Vooruitblik naar de eerste twee schoolweken

Maandag 29 augustus is de eerste schooldag. We verwachten iedereen tussen 8.30 en 8.45 uur op school.

De eerste schoolweek wordt afgesloten met het zomerfeest op vrijdag 2 september. Dit feest begint dit jaar om 14.15 uur met alle ouders in de groep. Er verandert veel in de groepssamenstellingen en we willen daarom extra aandacht besteden aan de onderlinge kennismaking. Het zou fijn zijn als jullie je daarvoor vrij kunnen maken.

Vrijwilligers gevraagd voor het Openingsfeest op 29 augustus

Het lijkt vaak vanzelf te gaan, maar achter de schermen wordt toch heel veel voorbereidend werk verzet om het openingsfeest de ontspannen sfeer te geven, die we kennen. De OR is op zoek naar ouders die de tenten en het podium op willen bouwen, de limonadekraan willen bemensen en andere hand- en spandiensten kunnen verrichten. Het duurt nog even, maar je kunt je nu al aanmelden bij bron.or@askoscholen.nl

Gevonden voorwerpen en grote opruiming

Er wordt deze week weer flink opgeruimd en schoon gemaakt in de school. Alle gevonden voorwerpen worden uitgestald in de hal. Ook keukenspullen die in de loop van de jaren op school achter gebleven zijn staan op de tafels in de ouderhal. Neem het alsjeblieft weer mee, want vrijdag gaan de overgebleven spullen in de container!

 ​

Dag ouders en kinderen, 

in deze laatste nieuwsbrief de aankondiging van een afscheid, al een vooruitblik naar volgend jaar en leuke foto's. 

Hartelijke groet, 
het team van de Bron

Foto's

Video's

Meer informatie