Nieuwsbrief 3.0

  • Gemaakt op: 10-11-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​Leskist Christendom

Deze week is het Sint Maarten en omdat we dit jaar aandacht besteden aan het Christendom, staan we daar in alle groepen wat langer bij stil. De leskist Christendom is in de school en met alle groepen gaan we in gesprek over de symbolen die daar bij horen en hun betekenis. Wie was Sint Maarten dan? En als Sinterklaas een bisschop is, wat is dat dan precies?

Schoolfruit

Het schoolfruit is weer gestart! Er zijn deze week kratten gebracht met appels, peren en pomelo's. We eten het schoolfruit bij het 10-uurtje. De kinderen hoeven daarom geen fruit meer mee naar school op dinsdag, woensdag en donderdag. Leuk die pomelo's, maar hierbij kunnen de kleuters wel wat hulp gebruiken. Die dikke schillen vragen handigheid.

Sint Maarten op school

Vrijdag 11 november, Sint Maarten, brengen we een lichtje naar de mensen. De groepen 1/2  houden een lampionnenoptocht in de school om 9 uur. Ouders zijn welkom om te komen kijken. Een deel van de groepen 3-4-5 gaat naar een verzorgingstehuis om Sint Maartenliedjes te zingen. We hebben 6 ouders nodig om de groepen te begeleiden naar de Koperen Knoop en verzorgingshuis de Bogt-Westerbeer (13.45 – 15.00 uur. 

Een aantal kinderen uit groep 7-8 brengt licht naar de vrijwilligers en medewerkers van de buurtboerderij (tussen 11 en 12 uur). Ook hiervoor zoeken we 2 begeleiders. Jullie kunnen je melden bij de leerkracht of via r.de.vries@askoscholen.nl

Sint Maarten in de buurt

Een lichtjeswandeling door het park en dan gezellig samen bij een kampvuur het verhaal van Sint Maarten luisteren, lekker eten en drinken delen. 

Het was erg gezellig afgelopen jaar. We willen het graag vieren zonder snoep.
Voor iedereen die mee wil doen, wees welkom!!!
We ontmoeten elkaar om 18:30 u bij Kdv Sam Sam in het Westerpark. Om 18:45 u wandelen we richting het Woeste Westen.
Eenieder die meedoet,  neemt iets te eten of drinken mee voor 4/5 personen. Graag ook eigen bestek, bord en beker meenemen. Na afloop ruimen we gezamenlijk op. 
Graag tot 11 november 18:30 in het Westerpark! en neem je lichtje mee!!!

Lezing 15 november

Dinsdagavond 15 november is de lezing van Hanneke Poot over de verschillen in ontwikkeling van jongens en meisjes. Het is handig als we een beetje weten hoeveel ouders er komen. Vertel het daarom aan de leerkracht als je van plan bent om te komen. Besluit je dinsdag spontaan om alsnog te komen, dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Het is weer herfst: de kleuters maken appelmoes en soep! ​Zie de foto's voor het resultaat. Jammer dat je foto's niet eten en ruiken kan.

En in groep 3 leerden de kinderen vandaag de letter k van koek

Jullie begrijpen het al, het rook heerlijk in de aula.

Woensdagmiddagworkshops in de Gibraltarspeeltuin

Atelier Kabaal geeft workshops voor kinderen van 7 t/m 12 jaar in de Gibraltarspeeltuin aan de Haarlemmerweg 645. Van 13.00 tot 14.30 uur kun je aan de slag met druktechnieken, pictogrammen, weven en gebarentaal. Er is plaats voor 20 kinderen, dus kom op tijd! Meer informatie kun je krijgen op atelierkabaalwest@gmail.com

Studiemiddag

Donderdag 17 november zijn de kinderen 's middags vrij want we hebben dan een studiemiddag over de Vreedzame School.

 

 

 

 

 

Dag ouders en kinderen, 

in de bijlage de nieuwsbrief. Iets vroeger dan anders vanwege Sint Maarten: we zoeken nog een paar hulpouders die mee kunnen naar de Koperen Knoop, Huize de Bogt-Westerbeer en de buurtboerderij. 
Verder o.a. een herinnering aan de lezing op 15 november en atelier Kabaal in de Gibraltarspeeltuin. 

Hartelijke groet, 

Het team van de Bron

Foto's

Video's

Meer informatie