Nieuwsbrief 5.0

  • Gemaakt op: 6-1-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​Lieve ouders en kinderen,

Even geleden zaten we  midden in de kerst. Op school waren deze twee weken sfeervol en inspirerend met alle kerstgedachten, filosofische verhalen en kerstgeknutsel. We wensen jullie toe dat dat de twee vrije weken erna ook thuis zo harmonisch door kunnen gaan. Voor de hoognodige ontspanning en ontlading zijn er in de vakantie ook veel activiteiten voor kinderen gepland. We noemen er een paar in deze nieuwsbrief:

Kinderkerstviering Obrechtkerk
In de kerstnacht op 24 december om 19.00 uur is er een kinderkerstviering in de Obrechtkerk. Aanvang 19.00 uur. Kom verkleed als herder, schaap of engel naar de kerk en zing mee!

Samen zijn we de Bron
De afgelopen feestelijke weken konden alleen zo mooi zijn dankzij de hulp van vele ouders. Ouders die de school versierden, die kwamen knutselen, ouders die zoals iedere week kwamen lezen met de kinderen, ouders die lekkere hapjes maakten voor het kerstdiner in de groepen en in de aula, ouders die met banken sjouwden en ouders die zongen bij de kerstviering, ouders de ramen met sneeuw bespoten, ouders die alle versiering ook weer opruimden en met de bezem rondgingen. Ouders die de kersttafel dekten voor de kerstlunch en ouders die ons allemaal ontvingen met muziek bij het vuur. Dank, dank, dank! We hebben er ontzettend van genoten.

Schaatsen op het van Beuningenplein 
Van 28 tot en met 31 december ligt er een schaatsbaan voor paviljoen van Beuningen. Iedere dag van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds kun je daar terecht. Elke dag is er een leuke act. Er is glühwein, warme chocomel en een danspaar…..

Pimp je fiets!
Vrijdag 6 januari tussen 15.00 en 18.00 uur is het West op Wielen in het oude ING gebouw, Haarlemmerweg 512, gebouw C. Je kunt je fiets versieren, een fruitshake bij elkaar fietsen, er is fietsdisco en om 17.00 uur een fietstocht met lichtjes door het westerpark. Alles georganiseerd door Cyclespace en FIETS020

Sporten in de kerstvakantie
In het Marnix gaan alle sportactiviteiten op zaterdag en woensdagmiddag gewoon door. In de Wethouder Verheijhal op Zeeburg is er van 27 december tot en met 30 december iedere middag tussen 12 en 16 uur een sportprogramma. 

Lezen in de kerstvakantie
Jullie weten het: geen betere tijdsbesteding in de kerstvakantie dan uitrusten. Samen een spelletje doen en (voor)lezen. In de bibliotheek zijn de hele kerstvakantie activiteiten. Theatervoorstellingen, voorleesmiddagen enzovoorts. In onze eigen bieb in de van Hallstraat, maar ook in de grote bieb bij het centraal station. Als je deze link volgt kom je bij het overzicht van alle activiteiten:


Rekenen in de kerstvakantie
Een heel leuk gezelschapsspel waarbij je ook nog oefent met rekenen is Regenwormen. Ook op internet zijn heel veel rekenspelletjes te vinden. En als je gewoon lekker een heel rekenblad wil maken kun je op deze website een oefenblad downloaden:

Maar niet vergeten ook lekker veel te rennen en te springen!

Een app om de middelbare school mee te kiezen
In januari start het circus van de Open Dagen van het voortgezet onderwijs weer. Mary van ’t Hoff, moeder van Poppy uit groep 8, heeft samen met studenten van de Media academie een handige app ontwikkeld om wijs te worden uit het grote aanbod aan open dagen. Kijk op www.schoolcheck.nl en ga aan de slag. 
Korte instructie:
1. Open www.schoolcheck.nl vanaf je smartphone
2. Filter op advies, stadsdeel en andere interessante criteria
3. Zet de open dagen met 1 klik in je agenda!

16 januari Voorlichtingsavond voor groep 8 en groep 7
Op 16 januari van 19.00 tot 20.00 uur komt OCO voorlichting geven over de overstap naar het oortgezet onderwijs. In Amsterdam moet je 12 voorkeursscholen opgeven. Dat vraagt heel wat voorbereiding en het is goed om daar in groep 7 mee te beginnen. Daarom zijn alle ouders van groep 8 en groep 7 uitgenodigd voor de voorlichtingsavond.

Tot slot een kerstverhaal van Rosedarling.


​​Dag ouders, kinderen en andere Bronners, 

Hier de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. We wensen jullie een hele fijne vakantie en zien jullie weer op maandag 9 januari tussen 8.30 en 8.45 uur. En natuurlijk zijn we allemaal op tijd! 

Met groet van het team van de Bron

Foto's

Video's

Meer informatie