Nieuwsbrief 8.0

  • Gemaakt op: 27-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Heinis
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​Verkiezingskoorts voorbij

Woensdag 15 maart was een energieke dag op de Bron. Het stembureau was in alle vroegte open en dat zorgde voor veel reuring in huis. Alle groepen zijn op excursie geweest naar het stembureau. We mochten overal komen behalve in de stemhokjes. Democratie moet je leren en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus ook de kleuters hebben uitleg gekregen:

Juf Marja maakte gebruik van de gelegenheid om geld op te halen voor de Stichting Muziek op School. Deze stichting zorgt ervoor dat leerlingen met interesse en talent waarvan de ouders weinig geld te besteden hebben, toch pianoles kunnen krijgen van juf Renate. Jaarlijks krijgen 6 kinderen iedere week pianoles.

De hele dag werd er muziek gemaakt in de hal: het ouderkoor zong, er waren openbare pianolessen en (oud)leerlingen speelden hun eigen improvisaties. De stemmers konden dat waarderen en zo haalde Marja €250 voor de stichting op.

Groep 7 had een eigen campagne gevoerd. Er waren 7 partijen die voor een leukere school moesten zorgen: compleet met posters, flyers en een duidelijk programma. En op de 2e verdieping was een stemlokaal ingericht. De winnaar was uiteindelijk de MPOS: partij voor Meer Plezier Op School.

Vrijdag 31 maart: OUDERFEEST met tombola en grootse prijzen

Voor de nieuwkomers onder de ouders een kleine toelichting op het ouderfeest. Dit jaarlijks terugkerende evenement voor en door ouders is een groot dansfestijn. Het is een feest voor ouders, kinderen zijn niet welkom. Dat spreekt voor zich omdat kinderen dan al lang in bed moeten liggen. De aula van de school wordt omgetoverd in een grote danshal. De buren zijn gewaarschuwd en de wijkagent is op de hoogte. Tot 0.30 uur is het swingen op muziek van dj's. Soms ontstaan spontane of geplande acts (linedancing, salsadansen, een bron-rap). Er is een caipirinha-bar en er zijn alcoholvrije cocktails. Alle acts en niet-alcoholische dranken worden betaald uit de opbrengsten van de Tombola met grootse prijzen! Deze week kun je iedere ochtend lootjes kopen:€1, - per stuk€5, en 6 voor -

De grote rekendag

Woensdag 22 maart begon de dag anders dan anders: op het plein maakten we met de hele school een hele grote getallenlijn. Alle kinderen hadden een papieren baksteen met hun huisnummer en gingen op volgorde staan. Zo gingen we naar binnen. En waarom nou die bakstenen? Omdat we een buitenkeuken gaan metselen voor de kleuters. Op de plek waar de meisjes staan.

De rest van de ochtend werd er gerekend en gemeten: hoeveel specie, hoeveel bakstenen, een ontwerp enzovoorts. Zoiets moet het dan worden…… Vrijdag 31 maart gaan we metselen.

Op het kleuterplein is het zandbakseizoen begonnen.

Wie helpt er mee met vegen? Als het zand wekelijks terug wordt geschept, blijft de zandbak een heel voorjaar open.

Donderdag 30 maart: alle kinderen vrij vanwege een studiedag

Op 30 maart hebben we met alle ASKO-scholen (32 scholen in groot Amsterdam) een studiedag in de Meervaart. Er is een prachtig programma samengesteld met o.a. een lezing van wetenschapsjournalist Mark Mieras over '9 misverstanden over leren', Monique Volman, hoogleraar onderwijskunde UvA over 'Persoonsvorming en identiteitsontwikkeling: (hoe) doe je dat op school?', Maurice Crul, hoogleraar diversiteit en onderwijs over 'Superdiversiteit, implicaties voor de onderwijspraktijk'.

Parro, een nieuw (extra) communicatiesysteem voor ouders en leerkracht

De leerkrachten hebben jullie al per mail geïnformeerd over Parro, een whatsapp-achtige app voor korte, informele berichten tussen leerkracht en ouders. Het is een makkelijke manier om foto's te sturen van activiteiten in de klas, informatie te verstrekken over excursies en thema's. We denken dat het ook fijn is om schoolberichten op een eigen kanaal binnen te laten komen. Veel ouders hebben zich al aangesloten, maar nog niet iedereen. Komende week ontvangen jullie opnieuw een uitnodiging van de leerkracht om je aan te sluiten. Je kunt de app alvast downloaden in de app- of google play-store. Geen smartphone? Geen probleem, je kunt parro-berichten ook bekijken via de mail.

​​​Een kleurrijke nieuwsbrief met onder andere Verkiezingskoorts, de Grote rekendag en de studiedag op 30 maart (alle kinderen vrij!).  
Dinsdag 28 maart vergadert de MR om 17.00 uur, toehoorders welkom. Meld je aan bij bron.mr@askoscholen.nl) en 
vrijdag het GROTE OUDERFEEST! 
Een zonnige week om naar uit te kijken. 

Veel leesplezier, 
het team van de Bron

Foto's

Video's

Meer informatie