Nieuwsbrief 9.0

 • Gemaakt op: 11-4-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Heinis
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

MR-vergadering

Dinsdag 11 april vergadert de MR om 17.00 uur op school. Op de agenda staat onder andere het Sociale Veiligheidsplan van de Bron. Ouders die aanwezig willen zijn, zijn van harte welkom. Je kunt je komst doorgeven op bron.mr@askoscholen.nl

Ter voorbereiding op Pasen….

 • Hebben we verhalen gelezen over het leven van Jezus. Mensen vertellen elkaar verhalen om te verwonderen en van te leren. Met de kinderen hebben we filosofische gesprekken gevoerd over de betekenis van het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging en het zieke meisje dat door hem werd genezen. Wat betekenen deze verhalen? Zijn er ook wonderen in deze tijd? Wat kunnen we er van leren? 
   
 • We zijn vrolijke liedjes aan het oefenen over de lente, het nieuwe begin, die we in de paasviering zullen zingen. 
   
 • We maken versieringen voor tijdens het paasontbijt en in de school. 
   
 • De groepen maken een palmtak met wensen die meegaat naar de viering. 
   
 • We hebben boodschappen besteld voor het paasontbijt in de groepen en de ouderraad is druk bezig met het organiseren van het paasontbijt voor alle ouders. 

Donderdag 13 april

De kinderen ontbijten met de groep in hun eigen klas. Ouders zijn vanaf 8.45 uur welkom in de Speelzaal waar de geur van wentelteefjes en warme broodjes jullie uitnodigend tegemoet komt.
De Paasviering is in de aula.

Om 9.30 uur voor de groepen 1/2 A, 1/2 B, 3A, 4, 6 en 7.
Om 10.15 uur voor de groepen 1/2 C, 3B, 4/5, 5 en 8.

's Middag zijn de kinderen vrij en is iedereen welkom bij de presentatie van de Kinderwijkraad.

Kinderwijkraad

Op de website van de gemeente (zie link hierboven) staat het proces en het doel van de KinderWijkRaad beschreven. Onze kinderen voelen zich erg verantwoordelijk en betrokken bij deze raad en hebben hard gewerkt aan een manifest. Komt allen!

Loting voortgezet onderwijs

 Afgelopen woensdag hoorden de 8e groepers naar welke middelbare school ze volgend jaar gaan. Omdat er een aantal populaire scholen zijn, kan niet iedereen naar de school van zijn eerste keus en wordt er geloot.Er deden 7.638 leerlingen mee aan de loting, voor wie 10.528 plaatsen op 62 scholen beschikbaar waren. Leerlingen met hun ouders hebben voorkeurlijsten gemaakt van Amsterdamse scholen.

De uitslag voor 2017 is

 6516 leerlingen (85,31%) zitten komend jaar op de school van hun eerste voorkeur, 7464 leerlingen (97,72%) zitten op een school in de top 5 van hun keuze,

 130 leerlingen (1,71%) zijn geplaatst op een school buiten hun top 5 en

 44 leerlingen (0,58%) konden niet geplaatst worden op een school van voorkeur.

 De 8e groepers van de Bron zijn bijna allemaal in hun top 5 geplaatst. Eén leerling heeft helaas een school buiten de top 5 getroffen.

 Eindtoets groep 8

 Op woensdag 19 april en donderdag 20 april is de eindtoets van groep 8. We gebruiken dit jaar de CITO niet meer, maar gaan over op een nieuwe, kortere, digitale eindtoets: Route 8. Sinds twee jaar is de toets van CITO niet langer verplicht en zijn er toetsen van andere bedrijven goedgekeurd. De Route 8 toets is een adaptieve, digitale eindtoets die na een grondig onderzoek door ons als beste werd beoordeeld. Wil je meer weten over deze toets? Kijk dan op www.route8.nl

 Ontwikkelingen in het team

 Juf Joke heeft een nieuwe uitdaging aangenomen en gaat na pasen starten in een nieuwe baan bij Altra. We vinden het heel jammer dat ze weggaat, maar begrijpen ook dat ze deze kans niet voorbij wil laten gaan. Donderdag 13 april is haar laatste werkdag. Juf Anouk gaat dan fulltime werken in groep 7.

Juf Sanne heeft ook een wolk van een dochter gekregen en zij begint na de meivakantie weer in groep 6. Tot aan de zomervakantie werkt zij twee dagen per week.

Juf Sunita heeft een prachtige dochter gekregen in november, maar haar herstel verloopt helaas niet voorspoedig. Daarom blijft juf Joyce tot aan de zomer in groep 3A. We verwachten wel dat Sunita in de komende maanden weer regelmatig op school zal kunnen komen.

Helaas is juf Wanda voor langere tijd uitgevallen. We leven erg met haar mee. Zij wordt vervangen door meester Mitchell en juf Saïda.

Schoolfruit

Na Pasen komt er geen schoolfruit meer. Twintig weken per schooljaar krijgen we wekelijks fruit en groenten om uit te delen aan alle kinderen. Die 20 weken zijn voorbij. Alle kinderen mogen vanaf dinsdag 18 april weer zelf fruit meenemen voor het 10-uurtje.

Het ouderfeest

De 7e (?!) editie van het Ouderfeest was opnieuw zeer geslaagd. Mogelijk dat de opkomst iets minder was, het plezier en de feeststemming was dat zeker niet! Dank aan alle organisatoren en uitvoerenden. Het was goed om te zien dat er ook weer nieuwe gezichten meededen aan het realiseren van dit unieke feest. Er is geen school in Westerpark die dit voor elkaar bokst.

Voor in de agenda: 9 mei Dansdag

Ieder jaar staan alle kinderen van de Bron op het podium in een zelfgemaakte voorstelling. We vonden het tijd voor een nieuwe vorm en hebben de bekende Toneelavond vaarwel gezegd. Op 9 mei gaan we met de hele school onder begeleiding van dansers en docenten van het Nationaal Ballet werken aan een dansvoorstelling. De voorstelling is 's middags, dus maak je agenda vrij. We zijn nog op zoek naar een locatie. Als je ideeën hebt, dan horen we dat graag.

​ 

​Met info en het schema voor Pasen.

Foto's

Video's

Meer informatie