Nieuwsbrief 9

  • Gemaakt op: 16-2-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​​​​​​​​Een nieuw rapport, (bijna) een nieuwe website en een nieuw logo!
Van het een komt het ander…… We zijn druk bezig met het afronden van een nieuwe website. Een site die op alle apparaten goed overkomt; die zich aanpast aan het scherm van een computer, een smartphone en een tablet. Een site die past bij de uitstraling van de Bron, die informatief is voor leden van de Bron-gemeenschap en die we makkelijk op kunnen daten. De nieuwe website gaat voor de voorjaarsvakantie nog ‘live’. 
En toen we bezig waren, hebben we het logo ook meteen maar aangepakt. Wat we terug wilden zien: kleurrijk, kind, muziek, bron van …, gemeenschap. En dit is het dan geworden. Zien jullie het allemaal terug?

Een nieuw rapport
​​Met trots geven we vandaag de nieuwe rapporten mee aan de kinderen. Hun hele schoolloopbaan voortaan in één map. Informatiever dan voorheen, met meer toelichting. Onze visie op onderwijs komt er beter in tot uiting. We doen verslag van de ontwikkeling van de kinderen,  in plaats van een momentopname. Vandaar ook de duidelijke scheiding tussen de beoordeling van de resultaten in de lessen en de scores op de CITO-toets. 
Vanaf groep 3 zit er een zelfreflectie van de kinderen in het rapport. Je leest daarin hoe je kind het onderwijs heeft ervaren. De kinderen kijken ook vooruit, daarmee nemen ze verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces.
We nodigen ouders uit om ook met hun kind te reflecteren. Daarvoor zit er een bladzijde in het rapport die jullie samen met je kind in kunnen vullen. 

Bij de kleuters hebben we vorig schooljaar al een nieuw rapport geïntroduceerd. We geven per ontwikkelingsgebied aan hoe de ontwikkeling verloopt. We signaleren en registreren. De beoordeling laten we in de eerste twee leerjaren zoveel mogelijk achterwege, het tempo van je kind is leidend.  En kleuters ontwikkelen in sprongen, vaak vooruit, soms een kleins stapje terug. 

Nemen jullie de rapporten mee naar het 10-minutengesprek? Daarna gaat de map weer mee naar huis. Het rapport van juni kun je er dan thuis bijvoegen. 

Een nieuwe collega
Tot aan de zomervakantie loopt Khalid Bouazza bij ons stage. Khalid doet de MBOopleiding pedagogisch medewerker. Op donderdag en vrijdag begeleidt hij het buitenspelen in de pauzes en tijdens de overblijf. 

Expositie
Het werk dat de kinderen in het atelier van Peter Smit hebben gemaakt, wordt vanaf volgende week geëxposeerd in het trappenhuis. Ieder leerjaar heeft met een andere techniek geëxperimenteerd. De kleuters werkten met aquarel-verf aan een fruitschaal, groep 7 en 8 heeft werken gemaakt de knip-techniek van Matisse, in groep 5 en 6 werden vervalsingen geschilderd en groep 3 en 4 heeft met houtskool
een stilleven gemaakt.

Woensdag 17 februari: 9.00 uur themaochtend verkeer
Aankomende woensdag belangrijke info-ochtend aansluitend op de koffie-inloop over Verkeer. Op school krijgen de kinderen verkeersles, met jullie brengen ze het in praktijk. Wat kun je doen zelf doen om je
kind op enig moment zelf de van Hallstraat over te laten steken?Wanneer kan je kind zelf naar het Westerpark toelopen? Met zijn waveboard op het fietspad, verstandig? Tijdens de bijeenkomst wordt een film vertoond over de ontwikkeling van kinderen in het verkeer. Kortom, een interessante bijeenkomst voor alle ouders die
verkeersveiligheid van hun kinderen hoog in het vaandel hebben staan! Deze bijeenkomst is geschikt voor álle ouders van de Bron. 

Thee met de Directie: vrijdag 19 juni over de Vreedzame School
Op vrijdagochtend 19 februari verzorgen we een inleiding voor ouders over Vreedzaam. Daarna gaan we in kleine groepjes bij een klas op bezoek, die ons vreedzaam in de praktijk laten zien. Om het logistiek goed te laten verlopen vragen we je hiervoor op te geven bij Riemke.

Laatste koffieochtend met Petra op 24 februari
Na ruim 6 jaar gaat Petra veranderen van werkplek. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Met een
grootse knal en een leuke band neemt ze swingend afscheid tijdens het ouderfeest. De laatste koffieochtend
zal zijn op 24 februari.​
De nieuwe oudercontactmedewerker op de Bron is Marlijn van Duijn. Zij werkt tot nu toe op de Westerparkschool en is dus al bekend met de buurt. In de komende weken komt zij voor de overdracht af en toe al naar de Bron.​​​​

Groep 3 maakt kunst in/van de klas
Geïnspireerd door Matisse​​ maken zij dansende mensen.Het resultaat laten we graag in de volgende nieuwsbrief zien want de kinderen vinden het echt te gek dat ze nu zelf echte kunst maken ;).
Trouwens ze hielpen ook erg goed met opruimen en schoonmaken. Na afloop heeft de juf nog eens goed uitgelegd wat het verschil is tussen een dweiltje/vaatdoek, handdoek en een theedoek. Woordenschat tijdens de les Beeldende Vorming!

De Tondeldoos heeft weer nieuw aanbod aan naschoolse activiteiten!
Binnenkort starten weer tal van leuke, nieuwe naschoolse activiteiten voor kinderen uit groep 1 t/m groep 8. Relax tijdens de Yogalessen, leef je uit bij de Avonturenclub, ontdek je talent bij het Gitaarspelen, experimenteer bij de Onderzoekers of kook de sterren van de hemel bij Emily; het aanbod is zeer divers.​

Alle kinderen hebben de flyer met het volledige programma ontvangen. Vanaf 12 februari kan er vanaf 09.00 uur online worden ingeschreven via www.amsterdam.nl/kidsactiviteiten . De inschrijving sluit op zondag 21 februari; hoe eerder er wordt ingeschreven, hoe meer kans op een plekje. Op de website www.amsterdam.nl/kidsactiviteiten vind je bovendien het volledige programma met uitgebreide cursusinformatie; kies stadsdeel West, vervolgens bij buurt/wijk Westerpark en tenslotte bij school voor de Tondeldoos. Vragen over het programma of problemen met de website of internetbankieren?
Neem contact op met de Talentmakelaar van IJsterk, Esther Blok, e.blok@ijsterk.nl, 06 – 20 4109 20.

Wheelies: leuk maar niet rollen in de school!
We hebben ons eerste Wheelie-ongeluk te pakken: Louay uit groep 4 liep een bult op toen hij naar de gymles wheelde. Kan gebeuren! Voor de duidelijkheid: in de school mag niet worden gerold!

Afsluitende voorstelling Streetdance
Vrijdag 12 februari was er een afsluitende voorstelling Streetdance. Spannend en zeer succesvol. In de volgende Tondeldoos-periode kun je je weer inschrijven voor een coole cursus bij Henk. Kinderen die op de wachtlijst stonden hebben voorrang!

Te gast bij De Wereld Draait Door
Woensdagavond 10 februari hebben leerlingen van basisschool De Bron op uitnodiging van Aslan Muziekschool een uitzending van DWDD bijgewoond. De kinderen waren speciaal te gast in het kader van de aktie ‘Meer muziek in de klas’. 

6
5 leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 vormden het publiek van deze speciale uitzending. Voor ons was het een hele belevenis om een keer bij een live TV uitzending te zijn. Ook ontmoetten wij bekende Nederlanders, waaronder de winnares van The Voice, Maan en Pepijn van de BZT-show. Op de Bron krijgen de leerlingen wekelijks muziekles van Rachid, vakleerkracht van muziekschool Aslan.
De stichting Meer muziek in de klas wil dat alle kinderen op Nederlandse basisscholen wekelijks muziekonderwijs krijgen. In een mini-college toonde professor Scherder aan dat musiceren positief bijdraagt aan concentratievermogen en sociale vaardigheden. Maar natuurlijk is muziek maken in de eerste plaats leuk
en bovendien balsem voor de ziel.​​

​Een nieuw rapport, website en logo. Expositie, Themaochtend Verkeer en De wereld draait door.​

Foto's

Video's

Meer informatie