Nieuwsbrief 11

  • Gemaakt op: 31-3-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Riemke de Vries
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Verslag van een indrukwekkende week
Er stond veel feestelijks op het programma voor week 13: Holi en Pasen. En toen waren er ope4ens de verschrikkelijke aanslagen in Brussel. We hebben ons natuurlijk afgevraagd hoe we daar mee om moesten gaan. In de groepen waar de kinderen er zelf over begonnen, zijn we in gesprek geweest met behulp van aanreikingen uit de Vreedzame School en Arkade. Deze laatste organisatie ondersteunt ons ook bij de identiteits- en levensbeschouwelijke activiteiten op school (Jahmilla werkt er). Zij stuurde een link naar deze website. De tips zijn zeker ook helpend voor ouders.

Holi
Na rijp beraad besloten we de feestelijkheden rond Holi toch als gepland door te laten gaan. Bij Holi vieren de Hindoes dat het kwade het goede overwint, in deze tijd zeer toepasselijk. En wat was dat een goed besluit! De ontvangst met confetti was vreugdevol en verbindend. De traktaties in de klas in de mooie kleding extra feestelijk. 

Groep 7 op het podium in de Meervaart
In de voorbije 8 weken heeft groep 7 mee gedaan aan een bijzonder muziekproject van Aslan: compokids. De leerlingen hebben zelf een lied en tekst gecomponeerd onder begeleiding van Eric Eijgenraam. Eerst hebben ze bepaald wat voor soort lied het moest worden, daarna zijn ze met de componist aan de slag gegaan. Het resultaat toonden ze woensdagmiddag op het grote podium in de Meervaart, onder begeleiding van de BZT-band. En dit was de recensie van Eric: ‘Heel knap ingestudeerd, en mooi gezongen. Iedereen zag er niet alleen mooi uit... maar ik zag alleen maar blije en zeer gemotiveerde gezichten. Het was echt een samenwerking van de hele klas geworden. Ze stonden er heel stevig en brachten het lied zeer overtuigend. Leuk de afwisseling met de groepjes, de gebaren... En ook het best lastige einde werd heel goed gedaan. Een speciaal compliment voor (ik weet haar naam niet meer...maar het meisje van de begin-rap). Dat was heeeel erg goed. De beste soliste van de hele middag: duidelijk, ritmisch, muzikaal....geweldig.’ 
Het thema van het lied: Morgen wordt alles beter… Zo toepasselijk op de week dat groep 7 het tijdens de Paasvieringen ook nog unplugged ten gehore bracht. 

Pasen op de Bron
Al ruim voor 8-en was het druk op de Bron. Overal waren ouders en kinderen en leerkrachten in de weer om een heerlijk paasontbijt te verzorgen. Voor de kinderen in de groepen, voor de ouders in de speelzaal. En weer terug van weggeweest: de wentelteefjes!
Alle ouders die hebben meegeholpen met de voorbereidingen (versieren, eitjes koken, fruitspiesjes maken, serveren, koffie zetten, gezellig mee eten, afwassen en opruimen: BEDANKT!  
Samen met Renate (moeder Anna Rossa en David), Dorita (moeder van Rosa) en Jahmilla (identiteitsbegeleider van Arkade) hebben we de paasviering in de aula voorbereid.
   
Het was beide keren een sfeervol samenzijn. De liedjes gaan ieder jaar beter ;-)

Engelse les op de Bron
In de vorige nieuwsbrief stond de aankondiging van een nieuw naschools aanbod: Engelse les door Joy, native speaker, gediplomeerd docent en moeder van Joy. Er hebben zich 14 kinderen ingeschreven en woensdag is de eerste les geweest. Leuk dat er zoveel enthousiasme is voor het leren van nieuwe dingen!

Een bijzondere wens; kijk zaterdag allemaal naar de BZT-show!
Mila’s opa woont in Macedonië. Ze zien elkaar dus niet zo vaak. Daarbij komt dat Mila’s opa blind is, dus bij het skypen hoort hij hen alleen. Het leek Mila een fijn idee als haar opa haar ook kon zien met zijn handen. Daar is iets op bedacht. Ben je nieuwsgierig kijk dan zaterdag om 17.40 tot 18.35 uur naar de BZT-show op Z@pp (Nederland 3). Dan zie je Mila (met haar vriendinnen!) op tv. 

De grote Rekendag
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!
Op woensdag 30 maart deden wij mee aan de Grote Rekendag! Het thema van deze 14e editie was ‘Kijkje achter de code’ en sloot aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leerden o.a.:
– zoeken naar regelmaat en patronen;
– systematisch werken;
– maken en lezen van symbolische weergaven;
– interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal
 
Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Kom kijken naar de voorstelling van juf Pavla
Op 1, 2 en 3 april speelt juf Pavla in het toneelstuk Hotel in zaal 100, de Wittenstraat 100. Aanvang is 20.30 uur. Op zondag 3 april is de voorstelling om 16.00 uur ’s middags.
Het verhaal: een bonte verzameling reizigers belandt tijdens een hevige sneeuwstorm in een klein hotel. Vanwege het slechte weer is het niet mogelijk om verder te reizen en door de benauwende omstandigheden ontstaan er wrijvingen en misverstanden tussen de hotelgasten. Tekst en regie is van Tjitske Cnossen.

Naschoolse activiteit: Aikido in de van Hallstraat
In de afgelopen 6 weken hebben de leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 tijdens de gymles meegedaan aan het project ‘Weerbaar zonder pesten’. De kinderen deden Aikido-oefeningen en bespraken belangrijke onderwerpen zoals pesten, weerbaarheid, uitstraling, veerkracht en respect. De kinderen kunnen zich verder bekwamen in deze Japanse krijgskunst in een 8-weekse cursus in de dojo in de van Hallstraat (Xena sports). Dinsdag van 16.00 tot 17.15 uur. 
Kosten zijn afhankelijk van het inkomen: van € 8 tot € 24 voor 8 weken. De lessen starten op 12 april. Voor informatie en aanmelding bel je met 06 24391168. Of mail met shoshinamsterdam25@gmail.com 

Jeugdvakantieplan: lekker buiten spelen in de Kennemerduinen in de zomervakantie
De folders van het Jeugdvakantieplan zijn binnen op school. Ook dit jaar kunnen de kinderen weer heerlijke weken beleven in de Kennemerduinen. Iedere ochtend om 8 uur worden de kinderen opgepikt door een touringcar die de kinderen om 17.00 uur ook weer terugbrengt. Het is een fantastische ervaring bij mooi weer, maar ook als het regent hebben de kinderen veel plezier in de grote tenten die er staan opgesteld. Het jeugdvakantieplan voor onze buurt wordt georganiseerd in de eerste 4 weken van de zomervakantie. Het is extra leuk als je met een paar vrienden samen gaat! 
Meer informatie op de website van Jeugdduin2

​​

​Een boordevolle nieuwsbrief met foto's van Holi en Pasen, twee tips voor het weekend, een recensie van het optreden van groep 7 en nog veel meer.

Foto's

Video's

Meer informatie