Trakteren

Als uw kind jarig is dan is het feest en meestal wil de jarige ook zijn of haar klasgenootjes trakteren en dat mag natuurlijk altijd! Alleen hebben we wel bepaalde schoolregels inzake het trakteren. Zorgt u er in ieder geval voor dat de traktatie niet te groot of te veel is. Een gezonde traktatie, is een traktatie waar niet teveel vet en suiker in zit. 

  1. Fruit en groente trakteren mag altijd en heeft ook onze voorkeur, zoals worteltjes, reepjes paprika, een doosje rozijntjes, een ingepakte mandarijn of een trosje druiven of iets dergelijks.
  2. Kleine stukjes kaas en worst mogen ook, maar houdt u er dan wel rekening mee dat sommige kinderen geen worst mogen eten.
  3. Verder kunt u denken aan wat (zoute) popcorn, een paar pepsels, een rijstwafel of een plakje suikervrije ontbijtkoek. Chips en snoep mag niet en geven wij mee naar huis in de tas van de kinderen.
  4. Drinken is niet nodig, want alle kinderen hebben altijd drinken bij zich en wij drinken alleen water, halfvolle melk en thee (zonder suiker) op school. 
  5. In de zomer mag er op een klein water-ijsje getrakteerd worden. Geen andere ijsjes. 
  6. Voor de juffen en meesters is een traktatie eigenlijk helemaal niet nodig, het mag natuurlijk wel, maar houdt u het alstublieft ook bij iets kleins!!
Er zijn veel leuke sites waar u gezonde traktaties op kunt vinden. Ook op school hebben wij ideeën genoeg voor u. Er ligt een map met ideeën op de benedenverdieping en er staan 2 boekjes bij met traktatie ideeën. Dus vraagt u daar gerust naar! Bijvoorbeeld: www.gezondtrakteren.nl.​

gez trak1.jpg