Groep 3B: 24 september

  • Gemaakt op: 24-9-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​

Deze week was het de week tegen het pesten in Nederland. Ook in groep 3b hebben we hier natuurlijk bij stil gestaan. We hebben het hier elke dag over gehad in de klas. We hebben het vooral veel gehad over hoe je voor jezelf en voor iemand anders op kunt komen, ook hebben we het veel over gevoelens gehad. Op dinsdag hebben we geknutseld over het thema pesten. Hebben jullie onze lieveheersbeestjes op de gang ook gezien? In de buik van het lieveheersbeestje staat een voorbeeldje in wat wij verstaan onder niet pesten. Ik ben hier als leerkracht erg alert in. Pesten wil ik absoluut niet in de klas hebben.
 
De afgelopen week hebben we weer twee nieuwe woordjes geleerd; namelijk neus en buik. In deze woordjes hebben we de letter n en de b geleerd. De b hebben we erg uitgebreid behandeld. De kinderen willen die letter namelijk nog wel eens met de letter d verwisselen, dus belangrijk om dat te voorkomen. De letter b herkennen we ook omdat het de letter is die ontzettend op een dikke buik lijkt. Het viel mij op tijdens het schrijven dat alle kinderen zo’n grote sprong vooruit maken. Het schrijven gaat al zo netjes, daarom hebben we ook al in ons echte schrijfschriftje mogen schrijven. Zijn jullie benieuwd naar dat schriftje, dan mag je die natuurlijk in de ochtend uit de kast pakken. Deze week had ik op woensdag, donderdag en vrijdagochtend weer ouders en oma’s in de klas die gingen lezen met de kinderen. Dat is zo ontzettend fijn! De kinderen genieten ook erg van het lezen en ik merk erg veel vooruitgang.

Op vrijdagochtend hadden we een erg leuke ochtend. We hadden deze week zo hard gewerkt dat we vrijdagochtend het werk in circuit vorm gingen maken. Een groepje ging taal maken, een ander groepje deed een rekenspel, er was een groepje die een samenwerkopdracht van schrijven deed, op de gang kon een egel van klei worden gemaakt en in de klas werd gewerkt met papier machée. Na 20 minuten werd er gewisseld zodat elk groepje alles uiteindelijk had gedaan. Wat hebben we een gezellige ochtend gehad en zelfs serieus gewerkt. Bij dit ‘werkcircuit’ stond samenwerken ook centraal. Ik merk al veel vooruitgang wat betreft het samenwerken en elkaar helpen in de klas. We leren dat we met vraagjes eerst naar een ander kindje gaan en dat ging vandaag al erg goed. De komende week gaan wij de egeltjes van klei afmaken (er moeten nog oogjes op worden geschilderd) en we gaan de eekhoorns afmaken. Ik ben erg benieuwd hoe de eekhoorns gaan worden; het was een erg spontaan idee, dus ik hoop wel op een mooi resultaat.

Afgelopen woensdag heb ik een gesprek gehad met de klassenouders. De klassenouders van onze klas zijn: Karen (moeder van Eva), Fred en Sylvia (ouders Lucia) en Anuska (moeder Tyriq). Zij gaan dit jaar van alles voor mij doen, bijvoorbeeld het organiseren van de ouders die meegaan met de uitjes die er aan gaan komen. Deze week verwacht ik dat jullie worden gemaild over de eerste 2 uitjes die er aan staan te komen, namelijk vrijdag 9 oktober gaan we naar het filmfestival in Eye en donderdag 15 oktober gaan we naar het Amsterdamse Bos met een boswachter op stap. Als jullie nog geen mailtje van de klassenouders hebben ontvangen komende week, zouden jullie dat even willen melden? Dan klopt het emailadres die ik heb doorgegeven wellicht niet (en kijk natuurlijk ook even in de spaminbox).

​Week tegen pesten, nieuwe woordjes, werkcircuit en klassenouders.​

Foto's

Video's

Meer informatie