groep 5 alle nieuwtjes van april

  • Gemaakt op:
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


De tuin een paar uilen en het dierenpaspoort.
Het is genieten als je de tijd neemt om door de IJsbrekertuin te wandelen.
Prachtig hoe alles erbij staat, naast het kabbelende water. In de nu wat ruimere ogende, opgeruimde schooltuin zijn de wortels van de pruimenbomen geworteld, ze bloeien!
Het zijn nog jonge bomen, ze dragen nog geen vrucht, we kijken daar wel naar uit.
We genieten nu van de prachtige bloesem en in de zomer hopelijk van de lekkere vruchten. Deze bomen hebben niet veel verzorging nodig zodat je zonder veel specifieke kennis toch profijt van de boom kunt hebben. Na de oogst in augustus vragen we Dieuwertje ons te helpen met het snoeien van de bomen.
Het was dan ook een alleraardigste verrassing toen opa Paul met een appelboom aan kwam een aantal weken geleden, deze zit inmiddels ook al in de grond.
Met vlijt werd er door een groep ouders/opa’s/oma’s en kinderen op dinsdag 29 maart gewerkt in de schooltuin. Vindt u het af en toe ook leuk en gezellig om te werken in de schooltuin? U bent van harte uitgenodigd.

De Uilen
De uilen gingen van arm naar arm. Het was indrukwekkend voor de kinderen om de uilen van zo dichtbij te mogen aanschouwen. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Martin een valknier uit de regio heeft ons in een korte tijd veel geleerd over de uilen. We zijn ontvangen in het gebouw van de schooltuinen. De uil heeft niet de mogelijkheid om zijn klauwen in te trekken, daarom moesten we eerst een lange leren handschoen aan, deze reikte zowat tot aan onze schouder. Al met al een prachtige les en voor herhaling vatbaar.

Dierenpaspoort
Mirjam kwam op ons woensdag 13 april lesgeven over kleine beestjes. We hebben in de schooltuin naar hartenlust gezocht en uiteindelijk ook ruimschoots gevonden. Het was een plezier om het paspoort in te vullen. Mirjam van de NME had veel boekjes bij zich waar we van alles konden opzoeken over de beestjes.
Compositie groep 5
Complimenten van de muziekkanten, leuk om te horen natuurlijk. De kinderen hebben de afgelopen tijd tijdens de muzieklessen van juf Nelleke een eigen compositie gemaakt. ‘De windvlaag’. Op dinsdag 5 april kwam er een ensemble ons stuk spelen. We hebben nog met elkaar gezongen en genoten van de muziekkanten. Telkens stelde één zich voor en speelde een prachtig muziekstuk. Toch leuk om te horen van ze positief verrast zijn door de groep. Groep 5 = top!

Schiphol
Dinsdag 10 mei hopen we een dagje op Schiphol te zijn. Mooi dat er al een aantal ouders mee willen. Voor de kinderen haal ik railrunner kaartjes. Ouders die meegaan, hopelijk hebben jullie een OV-kaart. De reiskosten worden gedeclareerd. Jeroen een echte piloot, die vliegt bij KLM, zal ook deelnemen aan deze excursie. Jeroen is een goede kennis van juf Leonie.
We vertrekken om 8.30 uur en zijn uiterlijk om 14.45 terug. We werken in kleine groepjes met een opdracht kaart en komen voor het tienuurtje en de lunch bij elkaar op het paviljoen om te eten en te drinken en te spelen om vervolgens weer uiteen te gaan in kleine groepjes. Van harte welkom om ons te vergezellen.

Meester Yossef

Het was een prachtige, actieve gymles afgelopen dinsdag 12 april. Het resulteerde in veel aanmeldingen voor de naschoolse turnlessen, meester Yossef gaat deze aanbieden. Extra leuk want dat is de vader van Khalil uit onze groep. De lessen starten na de meivakantie. Ook de kinderen uit groep 5 kunnen zich gewoon opgeven.

TopOndernemers
Het laatste thema heet ‘de derde wereld’.
De kinderen maken gerechten uit andere culturen, leren over de muziekinstrumenten en werken over verschillende landen uit Afrika en maken muurkranten over dieren die bijvoorbeeld leven op de Savanne. We gaan nog met veel plezier aan de slag en proeven af en toe van de heerlijke gerechten die door de kinderen worden gemaakt. Yke en Izaira hebben afgelopen woensdag de ‘speciale salade’ gemaakt, het was om te smullen.

Na de meivakantie
Qua planning lopen we mooi op schema, eigenlijk wel een beetje voor. Na de meivakantie zitten de kinderen in een nieuwe opstelling. Kinderen die nog wat onderdelen kunnen oefenen voor rekenen zitten bij elkaar en dat geldt ook voor begrijpend lezen, woordenschat/taal, extra uitdaging en spelling.
Tot slot, maandag 18 april staat juf Wendela voor de groep, ik heb nog een extra dag ouderschapsverlof staan. Maandag is ook meteen de laatste dag in groep 5 voor juf Wendela.
Leuk als u haar nog even de hand kan schudden. Voor nu een prettig weekend en tot dinsdag.
Groet meester Klaas​

 
 

Foto's

Video's

Meer informatie