Groep 4A: Sint verhaaltjes

  • Gemaakt op: 5-12-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​

Sinterklaas in het huis
Op een dag zat Sinterklaas op de stoel aan zijn bureau te denken. Ik wil ook door de schoorsteen. Hij strooide dan pepernoten en marsepein en toen kwam de stoomboot aan in Nederland en 3 weken later was het pakjesavond
Skip en Felix
__________________________________________________________________________________
Het Sinterklaasfeest
Het feest van Sinterklaas is erg leuk omdat we allemaal lekkere pepernoten en schuimpjes krijgen en we mogen onze schoenen ook zetten en we krijgen dan ook gratis cadeautjes in onze schoenen en er is een hele leuke pakjes avond en dan staat er een hele grote zak voor de deur met cadeautjes. Met allemaal speelgoed. Dat vinden wij allemaal leuk en gezellig met de pepernoten en met de schuimpjes en met je hele familie en dat is heel gezellig en in een lekker warm huis en dan moet je even wachten en dan staat de zak voor je deur en dan halen we de zak naar binnen en dan pakken we de pakjes uit
Daylin en Lily
__________________________________________________________________________________
De verdwenen ring
Op een dag kwam een piet naar de Sint. Piet zei: Sint. De Sint zei: Wat is er? De piet zei: Alle pepernoten zijn weg en alle snoep is ook weg. Wat moeten we doen? De Sint zei: ik weet het ook niet! De pieten zijn bang en de stroom was uitgegaan. Er was geen licht. De pieten zijn nu heel bang. Paniekpiet is heeeeeeeeel bang. De huispiet zei: Wat moeten we doen? En de hoofdpiet zei: Ik weet het ook niet. Er was iets heel ergs gebeurd. De ring van de Sint is kwijt. De hoofdpiet zei: Dit is een ramp. De sint zei: Wij moeten hier iets aan doen. De piet zei: Ik zie iets glinsteren. Er gebeurde een wonder. De ring van de Sint is terug.
Hadassa en Parisa
________________________________________________________________________________
Over de Sint
Sinterklaas is lief voor de kinderen. In het grote pietenhuis brengen de pieten cadeautjes voor de kinderen. De pieten strooien pepernoten. De kinderen zijn blij en de pieten zijn ook blij.
Thomas en Raman
________________________________________________________________________________
Hartjespiet en Sinterklaas
Hartjespiet is blij en Sinterklaas ook. Ze gaan samen naar het feest in het grote pietenhuis. Ze eten taart en cup-cake en ze maken veel lol. Hartjespiet en Sinterklaas krijgen cadeautjes voor in de stoomboot en de kinderen krijgen ook een cadeau. De stoomboot is nu weg.
Blessing
_________________________________________________________________________________
Sinterklaas, Carlos en de pieten
Carlos en Sinterklaas gaan naar Nederland. Dan gaan de pieten de schoenen vullen en rommelpiet krijgt knuffels van de kinderen en de hoofdpiet is lief. Hup wij gaan naar Spanje zegt Sinterklaas. We varen nu. Zie ginds komt de stommboot uit Spanje weer aan hij brengt ons Sint Nicolaas , zingt piet Paniek. En toen BOEM. Wat is er nu weer zegt Carlos. Er is een noodgeval zegt Sinterklaas. Wat is er dan vraagt Carlos. De boot gaat zinken. WAT! Zegt Carlos. Maar Carlos is een Superman zegt Carlos. Ik kom jullie helpen. Ja zegt Sinterklaas.
Carlos​

​Lees onze Sint-avonturen.​​

Foto's

Video's

Meer informatie