nieuwsbrief 26-9-2019

  • Gemaakt op: 26-9-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Josien Branbergen
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Donderdag 26 september 2019 

 

Groen op het plein, bollenactie! 
Op de Regenboog zijn we al langere tijd bezig om het schoolplein groener te maken. Omdat het leuker is voor de kinderen om in te spelen, we het kunnen gebruiken bij natuurlessen en we proberen bij te dragen aan een goede omgeving voor vogels en insecten. We kiezen zo divers mogelijke planten die ook nog tegen een stootje kunnen. Ook proberen we de gevels te laten begroeien in de hoop dat dat scheelt in de warmte in de zomer. Vorige week hebben we weer een stukje aangeplant links naast de voordeur. Ook de tuintjes die voor alle klassen aan het plein zijn aangelegd, hebben allemaal een vlinderstruik gekregen. Er is nog steeds veel grond om op te vullen en het budget is beperkt. Vandaar de volgende vraag aan u: 
Om in het voorjaar een fleurig plein te hebben willen we graag veel verschillende bollen aanplanten, samen met de kinderen. Wilt u misschien een zakje bollen bijdragen? Daar zijn we heel blij mee! 
Ook vaste planten zijn welkom! 


Parro 
Deze week heeft u allemaal de koppelcode ontvangen om Parro in gebruik te nemen. Volgende week zal het eerste Parro bericht gestuurd worden. Als u problemen heeft met het installeren of koppelen, horen we het graag. 


Themabijeenkomst voor alle ouders over taalstimulering op 1 oktober 
Taal stimuleren bij je kind. Hoe doe je dat? 
Hoe kan een verteltas helpen bij het ontwikkelen van taal? 
Kun je met je kind praten zonder taal? 
Wat zijn de ideeën van andere ouders? 

Wil je kennis en ervaringen over taalstimulering opdoen en delen? 
Kom dan naar de themabijeenkomst voor alle ouders van de Regenboog, op dinsdag 1 oktober van half 9 tot half 10 in de teamkamer. 

Welkom! 
Myrna Bosman, Ouder Kind Adviseur & Joke de Hoogh, Schakelklasleerkracht 


Andere datum afscheidsavond groep 8! 
Op de kalender staat de afscheidsavond voor groep 8 gepland op maandag 29 juni 2020. Helaas kunnen we deze avond niet terecht in het Bijlmerpark theater. Gelukkig kan dat wel op vrijdagavond 26 juni, dit is dus de nieuwe datum voor de afscheidsavond. 


Schoolfoto’s 
U heeft allemaal de inlogcode ontvangen om de schoolfoto’s te kunnen bestellen. Denkt u eraan dat u nog tot en met maandag kunt bestellen om de gratis klassenfoto te ontvangen? Daarna kunt u natuurlijk nog bestellen maar dan moet u betalen voor de klassenfoto. 


MR 
Op de site van de Regenboog kunt u onder het kopje “ouders, medezeggenschapsraad” de notulen van de MR vergaderingen inzien. Aanstaande maandag worden de nieuwe notulen geplaatst. In deze notulen zal ook een verslag van de enquête die de oudergeleding van de MR onder ouders heeft gehouden, te lezen zijn. 


Inschrijving kleuters 
De Regenboog heeft een goede naam in de wijk en veel kinderen willen hier graag naar school. Dat zorgt ervoor dat we helaas soms kinderen teleur moeten stellen en op een wachtlijst moeten plaatsen. Broertjes en zusjes van onze leerlingen hebben voorrang op een plekje. Dit is echter alleen wanneer u uw kind op tijd heeft ingeschreven en dat is rond de derde verjaardag. Als u later inschrijft kunnen we geen plaatsing garanderen! Voor meer informatie rond inschrijven zie: 
https://www2.askoscholen.nl/scholen/deregenboog/Contact/Paginas/Aanmelden-en-procedure.aspx 


Kinderboekenweek 
De Kinderboekenweek met als thema ‘vervoersmiddelen - op reis’ begint 2 oktober. Een mooie gelegenheid om het lezen te promoten! In alle klassen zal speciale aandacht aan boeken worden besteed. Tips voor de Kinderboekenweek, zie onderstaande link: 
https://www.kinderboeken.nl/inspiratie/tips-voor-de-kinderboekenweek-2019/?utm_source=Google&utm_medium=Google%20Add&utm_campaign=Kinderboekenweektips&gclid=EAIaIQobChMIqqK0taTu5AIVQuR3Ch1w3Ap_EAAYASAAEgLpvPD_BwE 


Studiedag 3 oktober 
Op donderdag 3 oktober heeft het team een studiedag en zijn alle kinderen dus vrij. We gaan deze dag gebruiken om ons verder te scholen in het maakonderwijs. Meer lezen over het maakonderwijs? https://makereducation.nl/over-makereducation/maakonderwijs 

 
 


Foto's

Video's

Meer informatie