nieuwsbrief 31-10-2019

  • Gemaakt op: 31-10-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Josien Branbergen
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Staking 6 november
Zoals bekend en merkbaar is het onderwijs in zwaar vaarwater beland.We maken ons dan ook ernstig zorgen over nu en de toekomst. Kwaliteit en kwantiteit staan onder druk en daarmee neemt de belasting van huidig personeel nog eens buiten proportie toe.
Het belang en de ernst lijkt de landelijk politiek nog niet voldoende in te zien. Wij wel ! Het team van de Regenboog doet dan ook mee met de landelijke staking. Inzet van deze staking betreft een eerlijk salaris, lagere werkdruk en meer investeringen in onderwijs

Wilt u ook laten zien dat u zich zorgen maakt? U bent van harte welkom bij de bijeenkomst op de Dam vanaf 9.30 uur.
U ontvangt met een aparte mail de Brief van de ASKO over de staking.

Het Scheepvaartmuseum heeft voor de stakingsdag een mooie actie:
Onderwijsstaking? Kom GRATIS naar Het Scheepvaartmuseum! Terwijl de docenten op woensdag 6 november terecht gaan staken, organiseert
Het Scheepvaartmuseum een leuke museum-schooldag. Een dag vol vrolijke (en leerzame) activiteiten. Wat dacht je van een bezoekje aan de zeventiende eeuw met een VR-bril? Heb je vragen over die tijd: er zit iemand klaar die al je vragen kan beantwoorden.
Of wil je liever bibberen bij de verhalen over de reizen naar de Noordpool. Je kan ook zelf aan de slag. We maken samen een groot PoolPanorama, of je kan met een kijktocht de nieuwe tentoonstellingen bekijken. Die gaan over ijs en smeltend ijs, over klimaatverandering en over wat je daar zelf aan kan doen. Kijk ook eens hoe Tim en Paul een Podcast maken over alles rondom de stijgende zeespiegel.
Als jij komt, mogen jij en je ouders op 6 november GRATIS naar binnen! Samen maken we van de stakingsdag een topdag.

Verlof
Eens in de zoveel tijd worden alle verlofaanvragen bij ons gecontroleerd door de leerplichtambtenaar.  Als u verlof aanvraagt dan zijn wij verplicht om een 'bewijs' toe te voegen. Stel u vraagt een dag vrij voor een huwelijk dan zijn wij verplicht om een kopie van de uitnodiging toe te voegen. Zonder zo'n bewijsstuk mogen wij geen verlof geven.

MB oudergesprekken
Op de kalender staat dat de gesprekken (vanaf komende week) in de middenbouw voor groep 4 en 5 zijn. De gesprekken zijn echter ook voor groep 3. In verband met de stakingsdag zijn de gesprekken niet alleen komende week maar ook de week daarna nog. Inschrijven kan bij de klassen.

MB zwemmen
Elke dinsdagmiddag gaan de kinderen van groep 4 en een paar van groep 5 naar zwemles. Vanuit school gaat Petra van Schoor met de groep mee. Het is echter noodzakelijk dat er ook ouders meegaan voor de begeleiding. Het is lastig om elke week voldoende ouders te vinden en het kost ons veel tijd om te regelen. Natuurlijk begrijpen wij dat u het ook druk heeft. We gaan een schema maken waarbij alle ouders worden ingeroosterd om te begeleiden. U kunt natuurlijk onderling ruilen. Zo verdelen we het eerlijk en kunnen de kinderen veilig zwemmen!
U ontvangt binnenkort een schema van juf Corita.

Bollen planten
Vandaag hebben we met de kleuters alle gekregen bloembollen in de grond gezet en wat waren het er veel! We kunnen nu al niet wachten tot het voorjaar om alle bolletjes op te zien komen.

bollen planten 2.jpg

bollen planten 3.jpg


Foto's

Video's

Meer informatie