nieuwsbrief 10-10-19

  • Gemaakt op: 10-10-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Josien Branbergen
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Donderdag 10 oktober 2019

Dag van de leerkracht
Afgelopen zaterdag was de dag van de leerkracht. Dat hebben we dinsdag op school gevierd met een prachtig versierde tafel en een heerlijke lunch.  De ouderraad was de hele ochtend druk met de voorbereidingen. Het team voelt zich altijd heel erg in het zonnetje gezet en voelt de waardering van alle ouders, dat is een goed gevoel! Dank aan alle ouders die iets lekkers maakten en aan de ouderraad voor het organiseren.

Naast de feestelijke lunch kregen we dit jaar ook nog allemaal een stoelmassage van 20 minuten cadeau van de Asko, heerlijk!

lunch.jpg

Bollenactie
In de vorige nieuwsbrief vroegen wij u om mee te doen met onze bollenactie om een fleurig schoolplein te maken. Daar heeft u gehoor aan gegeven! We hebben heel veel verschillende bollen gekregen. Daarnaast kregen we van een moeder de tip om ons snel in te schrijven voor de bollenactie van "Nederland zoemt" en zo een gratis bijvriendelijk bollenpakket te ontvangen, zie https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/ . Dat is gelukt, we ontvangen het pakket in de week na de herfstvakantie. We zullen samen met de kinderen alle bolletjes in de grond gaan zetten en verheugen ons nu al op het voorjaar!
Naast de vele zakjes met bollen ontvingen we ook een prachtige blauwe regen en een lavendelplant die inmiddels een plekje op het plein hebben gekregen. Dank aan iedereen die wat heeft meegebracht, samen gaan we voor een fijn, groen en milieuvriendelijk plein!

bollen.jpg

Maakonderwijs
Op de studiedag van 3 oktober heeft het team van de Regenboog zich gebogen over het Maakonderwijs. We hebben met elkaar allerlei maaktechnieken uitgeprobeerd en gezien wat een enorme meerwaarde dat heeft in het onderwijs.
Op 10 oktober hebben we met de kinderen uit de middenbouw een maakochtend georganiseerd. De kinderen hebben daar van alles gemaakt in het thema "Vervoer".  Vliegtuigen, boten, fietsen, auto's, raketten, autobanen en nog veel meer. Het is goed om te zien hoe geconcentreerd de kinderen hieraan werken en hoe trots zij zijn op wat zij gemaakt hebben. Dingen die niet in een keer lukken, lukken vaak wel als je het nog een keer, of nog zes keer, probeert. Dat geeft zelfvertrouwen.

maakochtend NB4.jpg

Werkstukken van de maakochtend

Wij willen op school graag nog meer aandacht hieraan besteden en zijn benieuwd naar wat jullie, als ouders, allemaal kunnen! Misschien kunt u goed breien, zagen, werken met elektriciteit, tuinieren, bouwen en nog veel meer. Ook dingen repareren vinden we belangrijk in het kader van duurzaamheid.
Wij horen graag van u wat uw kwaliteiten, hobby's of werk is en of u dat af en toe met ons en onze kinderen zou willen delen. Na de herfstvakantie staat er een doos met briefjes klaar bij de ingang. Op de briefjes kunt u uw naam en hobby/kwaliteit schrijven. We hebben dan een indruk van al uw mogelijkheden en gaan kijken wat u voor school kunt betekenen.
De MR en het team van de Regenboog

Staking 6 november
U heeft vast in het nieuws al gehoord dat de verschillende vakbonden een oproep hebben gedaan om een stakingsdag te organiseren op woensdag 6 november.
U kunt meer lezen op:
https://www.aob.nl/nieuws/lerarentekort-stelselmatig-onderschat/
We laten u zo snel mogelijk weten of deze dag inderdaad gestaakt zal gaan worden.

Studiedag maandag 14 oktober
Maandag heeft het team weer een studiedag en de kinderen zijn dan dus vrij. De onderbouw heeft deze dag een cursus over spel en inrichting op het speelplein. De middenbouw werkt deze dag aan het rekenonderwijs en de bovenbouw is bezig met het taalaanbod.

Gestolen fiets
Deze week is er helaas een fiets gestolen uit onze fietsenstalling, die gelukkig later in de buurt werd teruggevonden. Het blijkt dat er regelmatig even langs de fietsen wordt gelopen om te kijken of er toevallig eentje niet op goed slot staat. Let dus goed op dat de fietsen goed op slot (het liefst dubbel) worden gezet!

Kijkmoment in de klassen
Op woensdagochtend 16 oktober bent u tussen 8.30 en 9.15 uur welkom in de klas van uw zoon of dochter. Dit moment is bedoeld om sfeer te proeven en het werk te bekijken wat uw kind maakt. Ook kunt u de andere ouders van de groep ontmoeten. Het is niet een geschikt moment om met de leerkracht over uw kind te overleggen.


Foto's

Video's

Meer informatie