nieuwsbrief 28 februari

  • Gemaakt op: 28-2-2019 14:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Josien Branbergen
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Donderdag 28 februari 2019

Verslagmappen en gesprekken
Dinsdag 12 maart krijgen de kinderen van de onder en middenbouw hun verslagmap mee. In de week van 18 maart zijn de 10 minutengesprekken. Binnenkort hangen de intekenlijsten weer bij de klassen. Schrijft u allemaal in?

Lentekriebels
Elk jaar doen we mee met de lentekriebelsweek, dit jaar de week van 18 maart. In deze week krijgen de kinderen relationele en seksuele voorlichting, passend bij hun leeftijd. Als u meer wilt weten over de inhoud van deze week bent u welkom op donderdag 14 maart, van 8.30 tot 9.30 uur in de teamkamer. Suzanne van Lier zal daar uw vragen beantwoorden, ook kunt u het lesmateriaal inzien.
Op woensdag 20 maart is er een ouderbijeenkomst door Mirjam en Myrna met als thema "seksuele en relationele opvoeding".

Staking
Zoals eerder aangekondigd is de week van 11 maart actieweek in het hele onderwijs. De week wordt afgesloten met een landelijke stakingsdag voor het hele onderwijs. Er is een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Het team van de Regenboog wil graag naar de manifestatie toe om aan de staking deel te nemen. Vrijdag 15 maart zal de school dan ook gesloten zijn.

Van de site "investeer in onderwijs":
De kwaliteit van het onderwijs staat zwaar onder druk. Collegezalen zitten vol, basisscholen sturen steeds vaker klassen naar huis, in het mbo en voortgezet onderwijs is de lesuitval enorm. Daarom staakt het hele onderwijs op 15 maart. Tekendepetitie   #investeerinonderwijs die inmiddels al 40 duizend keer is ondertekend.
Met goed onderwijs kunnen leerlingen en studenten hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Dat draagt bij aan hun maatschappelijke ontwikkeling en helpt onze economie vooruit. Onderwijsuitgaven zijn dan ook geen kostenpost, maar een investering in onze toekomst. Het is belangrijk dat dit kabinet én de komende kabinetten meer geld uittrekken voor onderwijs. Op dit moment lopen de onderwijssalarissen achter bij de markt en loopt de aantrekkelijkheid om te gaan werken in het onderwijs terug. Bomvolle klassen en collegezalen zijn het gevolg. De personeelstekorten en werkdruk lopen in alle sectoren op. De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk.

Dat moet anders. De kans is groot dat met de provinciale statenverkiezingen dit kabinet de meerderheid in de Eerste Kamer verliest en een nog bredere coalitie nodig is. Hét moment voor politieke partijen om de balans op te maken. Wij vragen daarom van álle politieke partijen om 'investeren in onderwijs' bovenaan de prioriteitenlijst te zetten. Zodat werken in het onderwijs weer aantrekkelijk wordt. Met een concurrerend salaris en een lagere werkdruk.

Groep 4 naar de Hortus
Op 14 maart gaat groep 4 naar de Hortus voor de les "winkelmandje". Vertrek van school om 9.00 uur, de kinderen zijn voor de lunch weer terug op school. Vindt u het leuk om dit uitstapje te begeleiden, fijn! Graag aanmelden bij de leerkracht.

Groep 3 naar de bibliotheek
Op 22 maart gaat groep 3 naar de bieb. De groep vertrekt om 10.15 van school en zijn om 12.00 uur weer terug. Vindt u het leuk om dit uitstapje te begeleiden, fijn! Graag aanmelden bij de leerkracht.

Voorleeskampioen!
Op 30 november was de finale van de voorleeswedstrijd op de Regenboog. Deze werd gewonnen door Shamarya. Inmiddels heeft zij meegedaan met de voorleeswedstrijd van stadsdeel zuidoost. Ook deze heeft zij gewonnen! Nu mag Shamarya meedoen aan de voorleeswedstrijd van Amsterdam op 17 maart in de OBA en het opnemen tegen de andere stadsdeelkampioenen.
We zijn heel trots en wensen haar heel veel succes!


Foto's

Video's

Meer informatie