Groep 8 terug van kamp

  • Gemaakt op: 27-4-2018 17:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Peer Keizer
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Het begon maandag met een uur vertraging: de bus reed zich klem op de ventweg van de Insulindeweg. Gelukkig was het droog in Vierhouten. Kamers inrichten, lunchen en een speurtocht door het bos. 's-Avonds heerlijke bami gekookt door de moeders van Aaliyah en Senseny. Heerlijke kip !!!. Dan vlag veroveren in het veld en in het pikdonker stiekem een nachtwandeling naar de Vierhoutense Hei. Volgens een legende werden daar vier kinderen in hout veranderd omdat ze  een Germaans ritueel hadden verstoord.
In doodse stilte liepen we weer terug naar het kamphuis....Was dat nu echt waar ? En die krantenberichten over vermiste kinderen dan....

De volgende ochtend ontbijt en een work-out met juf Nouscha. Dat viel niet mee.
's-middags met de bus heen en weer naar de bowlingbaan en daarna buiten pizza eten.
De dozen brandden uitstekend in de open haard. Bij het invallen van de duisternis een avondspel: "snoep" smokkelen tussen Paramaribo, Ankara en Amsterdam en uit handen zien te blijven van de razendsnelle douaniers. Chocomel en bordspellen, douchen en naar bed....
Midden in de nacht gaan alle rookmelders onwijs hard piepen. De melder hoog in de nok
van de jongensslaapzaal is op hol geslagen. Met een stok kunnen we net bij de resetknop, maar iedere keer begint het geloei na 10 minuten opnieuw. Geen ladder die lang genoeg is om het apparaat te demonteren. Juf Nouscha klimt via de nokbalken naar boven en mept met een lang stok de melder van het plafond en knipt daarna de draden door. De rust keert terug en de kinderen slapen na een half uur weer verder.

Woensdag een super ontbijt: vers geperst sinaasappelsap (vooral van Houley) en juf Heidi
bakt 23 tosti's. Daarna op naar automobielbedrijf Foppen om de fietsen op te halen en over smalle fietspaden naar het verscholen Dorp. Hier zaten in de tweede wereldoorlog veel onderduikers. Uiteindelijk werden ze na anderhalf jaar ontdekt. Acht onderduikers, waaronder een jongetje van 6 jaar, werden doodgeschoten door de Duitse bezetters.
We bezoeken de (nagebouwde) hutten en staan stil bij een monument en een gedicht bij het dorp. Het maakt diepe indruk op iedereen.

Via de Zandenplas fietsen we verder naar Zwembad de Brake. Veel plezier daar met de wildwaterbaan, de glijbanen, het ijsbad, het bubbelbad en het stoombad. Ook op de terugweg schijnt de zon. Bij de lokale supermarkt worden nog 4 extra broden besteld, want het meeste is al op. Het diner (heel veel hamburgers en patat) gaat snel naar binnen en daarna begint de bonte avond: dansen, een heuse battle met juf Maureen, tamponrossende slaapzakken, pianospel en gekkigheid en dan is het 12 uur en tijd om nog even Dilara's verjaardag te vieren met zelfgebakken taart van Tyara.
De volgende ochtend schijnt nog steeds de zon. Kamers leegruimen en ontbijten. Nog wat wandelen, spelen, in bomen klimmen, en dan de lange weg af met de tassen en koffers naar het terrein van Mallejan waar de bus wacht naar Amsterdam.
Een uurtje later zijn we weer bij school om onze mammies en pappies te begroeten.
Wat zijn we moe...gelukkig begint nu de vakantie.

Tot slot..

In een bosrijke omgeving is de kans op tekenbeten groter dan in de stad. Het is daarom raadzaam uw kind de komende week te controleren op tekenbeten.

Lees hier de informatie van de GGD
De folder over tekenbeten vind u hier op de site van het RIVM.
Nog meer uitgebreide informatie vindt u hier op de site van het RIVM.

 

 

 


 

 

 

 

​Groep 8 op kamp in Vierhouten

Foto's

Lunch maandag na aankomst
60 jaar oude boom tijdens speurtocht
Ontbijt dinsdagochtend
Work out dinsdag ochtend
Bowling dinsdagmiddag
Corvee

Video's

Meer informatie