Oudernieuwsbrief 1

  • Gemaakt op: 18-8-2015 11:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur: Frans Niekel
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​Beste ouders,  

GELUKKIG NIEUW (SCHOOL)JAAR!
Een nieuwe start met nieuwe kansen en uitdagingen! 
Want we hebben dan eind vorig schooljaar wel een fantastische beoordeling van de Inspectie gehad, maar dat betekent niet dat we er zijn. Integendeel, we hebben weer grootse plannen om van De Waaier de Beste Amsterdamse Basisschool te maken!
We zijn een Vreedzame School en hanteren daarin een duidelijk veiligheidsprotocol, waardoor pesten tot een minimum is beperkt.
We zijn ook een Jump In school en daarmee hard op weg om het predikaat ‘Gezonde School’ te verdienen.
Nu willen we nog een ‘Virtuoze School’ worden, met alle aspecten, die de kinderen en leerkrachten klaarstomen voor de 21ste eeuw!
Wetenschap en Techniek als paradepaardje voor De Waaier; De Waaierles wordt Wireless (= draadloos).
We gaan dit jaar werken met Snappet, een systeem dat gebruik maakt van tablets, waardoor er (hopelijk) minder papier wordt verbruikt en leerlingen nog gemakkelijker, plezieriger én beter kunnen leren.
Ik wens alle leerlingen, ouders en leerkrachten in ieder geval Persoonlijk een weergaloos inspirerend Positief, Plezierig, Pedagogisch, Pragmatisch (=efficiënt en effectief) en Professioneel schooljaar! 

Berichtje van Hilde, onze OKA
Beste ouders, de school is weer begonnen, ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad! Velen van jullie ken ik inmiddels, mocht je me nog niet kennen en graag even kennis willen maken met me; loop gerust even binnen, dat waardeer ik. Ik zit elke maandag op de Waaier in de kamer naast die van Sandra Saher.  ​

Als ouder- en kindadviseur (OKA) kan ik u ondersteunen bij opvoedvragen en het voorkomen dat kleine "problemen" grote problemen gaan worden. Ook wanneer u vragen hebt over het uitvoeren van bijvoorbeeld een sport of het ondernemen van activiteiten met je kind kunt u me benaderen. Omdat ik onderdeel ben van van het samenwerkingsverband "Gezond Gewicht Indische Buurt" zal ik het komende jaar veel aandacht hebben voor de gezonde levensstijl. Hebt u vragen over het toepassen van een gezonde levensstijl in de thuissituatie wees dan ook zeer welkom!​

Hilde Berkers

OUDERRAAD
Op donderdag 27 augustus a.s. om 9.00 uur start de ouderraad. ALLE OUDERS ZIJN WELKOM. Koffie + thee staat klaar. Tijdens deze bijeenkomst zullen we het hebben over de ouderraadplannen voor dit schooljaar.
KOMT ALLEN en praat mee over het wel en wee van de school.

​Jump In
Het is vorig schooljaar al aangekondigd: met ingang van dit schooljaar zijn we een volledige Jump In school. Gezond eten en drinken is het uitgangspunt en traktaties in de vorm van snoep en/of zakjes chips zijn voortaan niet meer toegestaan.
Wat mogen de kinderen dan wél trakteren, vraagt u zich af. De meester/juf heeft in de klas een map met allemaal tips voor gezonde traktaties, dus die kunt u raadplegen. Ook op internet kunt u uiteraard enorm veel suggesties vinden.
N.b.: De regel geldt ook voor de leerkrachten! Omdat zij het goede voorbeeld moeten geven, mogen zij zelf ook geen snoep of chocola meer uitdelen, maar ook niet meer van de jarige kinderen in ontvangst nemen, als deze kinderen de klassen rondgaan. 

Het team van De Waaier
We hebben helaas afscheid moeten nemen van juf Fleur, die naar een school in Amsterdam West is vertrokken. We verwelkomen juffrouw Daphne Wisman, die in ieder geval tot de kerst in groep 6 staat, samen met meester Hans. De eerste teamfoto is al gemaakt! 
U ziet het: we hebben weer allemaal ongelooflijk veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan.

Ouderinformatieavond
Op donderdag 3 september wil ik u allen uitnodigen voor een informatieavond, om kennis te maken met de leerkracht(en) van uw kind(eren) en om kennis te nemen van de plannen voor dit nieuwe schooljaar.
De avond begint om 19.00 uur in de Ronde Ruimte en wordt vervolgd in de leslokalen. 

Sail Amsterdam
Dankzij ING en Het Rijksmuseum mogen onze leerlingen van de groepen 5 en 6 aanstaande vrijdag een bezoek brengen aan het Rijksmuseum en een rondvaart maken naar het ING Zeeheldeneiland. Een leerzaam en heel plezierig extraatje! 

Schooltandarts
Deze week komt de schooltandarts weer checken of de gebitten van de kinderen op orde zijn. Alleen kinderen van ouders die in voorgaande jaren toestemming hebben gegeven voor behandeling door de schooltandarts, komen daarvoor in aanmerking.
Als u ook wilt dat het gebit van uw kind door de schooltandarts wordt gecontroleerd, kom dan gerust even langs of bel: 020-6685292

​Start schooljaar, OKA, OR, Jump in, Team, Sail, schooltandarts.​

Foto's

We hebben er zin in!

Video's

Meer informatie