Oudernieuwsbrief 19

  • Gemaakt op: 23-6-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Frans Niekel
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Op tijd op school!
Helaas moeten we constateren dat de laatste tijd veel kinderen te laat op school verschijnen. Ik wil u vriendelijk verzoeken uw kind op tijd naar school te sturen. Een kind dat om 8.30 uur van huis gaat, hoe dichtbij hij/zij ook woont, is al te laat. De school gaat om 8.20 uur open. Het zou fijn zijn als uw kind er uiterlijk 8.25 uur is, dan kunnen de lessen op tijd beginnen. Elke minuut telt!

 Kennismaking Insulinde-leerlingen
De eerste kennismaking met de Insulinde-leerlingen is succesvol verlopen. Er waren er 47, verdeeld over alle groepen. Het was voor zowel onze leerlingen als de gastleerlingen even wennen. Heel begrijpelijk, want voor beide groepen is het aftasten, verkennen en vertrouwen opbouwen.
We hebben gemerkt, dat onze aanpak van De Vreedzame School ons enorm helpt bij dit soort situaties. We zien er naar uit om al deze nieuwe leerlingen op 29 augustus opnieuw te verwelkomen!

Schoolreisjes Julianatoren en Movie Park
Volgende week woensdag is het langverwachte moment aangebroken: De groepen 1 t/m 4 gaan naar Julianatoren en de groepen 5, 6 en 7 gaan naar Movie Park. U ontvangt hierover van de ouderraad een aparte brief. Zorg ervoor dat uw kind op tijd op school is en dat u 's middags op de afgesproken tijd weer bij school bent om uw kind op te halen. Houd a.u.b. ook rekening met het feit dat we een gezonde school willen zijn: héél beperkt snoep en frisdrank, bij voorkeur fruit en water.
We hopen op mooi weer en het ziet ernaar uit dat dat er gaat komen!
Ik wens alle kinderen, leerkrachten en ouders die meehelpen een heel plezierige schoolreis!

 Schoolplein
Afgelopen week heb ik overleg gehad met mijn schoolbestuur (ASKO) en de Gemeente Amsterdam over de herinrichting van het schoolplein. Ik heb aangegeven, dat ouders het fijn zouden vinden wanneer de zandbak plaats zou maken voor een wat gezonder speelobject. Ik heb van ouders namelijk veel klachten ontvangen over het gebrek aan hygiëne in de zandbak.
De gemeente subsidieert scholen om hun schoolplein duurzaam en groen te herinrichten. Vandaar dit overleg. Indien u als ouder/buurtbewoner ideeën heeft over het schoolplein: laat het mij weten!

Vrije dagen volgend schooljaar
De vakanties weet u al, die stonden in de vorige nieuwsbrief. De vrije dagen (studiedagen team) zijn inmiddels ook bekend:

Vrijdag 14 oktober 2016
Vrijdag 19 februari 2017
Maandag 27 februari 2017
Donderdag 30 en vrijdag 31 maart 2017
Vrijdag 30 juni 2017
(Vrijdag 21 juli 2017 is het zomervakantie)

U kunt alle vakanties en vrije dagen ook vinden op onze site: www.waaier.nl

Oproep nieuwe oudervertegenwoordiger MR

In principe zijn alle oudervertegenwoordigers in onze Medezeggenschapsraad bereid om nog een jaar bij te tekenen. Toch willen zij ook nieuwe ouders de kans geven zich in te zetten voor de school als officiële oudervertegenwoordiger.
Voelt u er iets voor om eens in de twee maanden met andere ouders en leerkrachten over het beleid in de school te praten?
Wilt u ook meedenken over hoe dat beleid wordt ingevuld?
Wilt u inspraak of advies geven over beslissingen die de directie neemt?
Meld u dan aan bij ondergetekende óf één van de huidige MR-leden: Lisette Koomen, Aniesa Alladien of Alia Amrani: waaier.mr@askoscholen.nl

Namens het team
Frans Niekel, directeur

Foto's

Video's

Meer informatie