Waaier Nieuwsbrief 01

 • Gemaakt op: 30-8-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Frans Niekel
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​Beste ouders,

​Nieuw schooljaar, nieuwe kansen!
We hopen dat u allen heeft kunnen genieten van een heel plezierige vakantie. Ook wij zijn er even tussenuit geweest en gaan weer met frisse moed van start!
We gaan dit schooljaar niet stilzitten! We hebben vorig schooljaar verschillende onderzoeken gedaan naar de kwaliteit van de school en hebben de uitkomsten hiervan enigszins 'versmolten' tot de volgende punten:

  1. Vanaf de tweede helft van groep 4 gaan we met tablets werken. Die zorgen voor meer uitdaging, betere continuïteit en aansluiting bij het niveau van iedere leerling. Bovendien is het voor leerkrachten eenvoudiger de resultaten van iedere leerling afzonderlijk, maar ook van de groep als geheel te volgen en te begeleiden.
  2. Invoering van nieuwe methodes: Rekenen: 'Wereld in Getallen' en Aardrijkskunde: 'Argus Clou'; Beide methodes waren aan vervanging toe. Bovendien breiden we Engels: 'Groove Me' uit vanaf groep 3 t/m groep 8, zodat de kinderen vanaf groep 3 een doorlopende leerlijn hebben.
  3. We willen ook meer onderzoekend onderwijzen: vaker individuele gesprekjes met leerlingen voeren; meer uitdagende werkvormen realiseren en beter laten samenwerken (met behulp van de nieuwe methodes!). Allemaal 21 century skills!
  4. We willen de ouders nóg meer betrekken bij de organisatie van activiteiten en beter informeren over visie, doelen en aanbod van bijv. burgerschap (Vreedzame School). We vragen ouders te willen deelnemen aan werkgroepen. U hoort daar binnenkort meer over.
  5. We willen een werkgroep samenstellen die zich bezighoudt met de PR en de contacten naar buiten, het actueel houden van de website en een nóg positievere uitstraling naar de buurt creëren.

   We komen ongetwijfeld meer zaken tegen, maar dan hebben we in ieder geval een leidraad.

​Nieuwe leerkracht in groep 1-2 B
De leerkracht die wij voor de vakantie aan u hadden voorgesteld heeft een andere baan aangenomen. Toch hebben we op tijd een geschikte andere leerkracht voor de leerlingen in groep 1-2 B gevonden!
Liesbeth Benoot gaat de komende tijd Wilco in groep 1-2 B vervangen. Wilco zal weliswaar geleidelijk weer terugkeren als leerkracht van deze groep, maar Liesbeth zal in ieder geval fulltime tot de kerstvakantie bij ons blijven. We wensen Liesbeth heel veel plezier en succes met haar groep!

​Brief van onze ouder-kind adviseur (OKA)
Beste ouders/verzorgers,
Hopelijk hebben jullie een heerlijke vakantie achter de rug en kunnen de kinderen vol positieve energie starten aan een nieuw schooljaar!

 Graag breng ik bij jullie onder de aandacht dat van de 3 t/m 7 oktober De week van de opvoeding plaats zal vinden.  In deze week zullen door verschillende organisaties in de wijk workshops, activiteiten en informatiebijeenkomsten worden georganiseerd!
Het ouder- en kindteam mag dan natuurlijk niet ontbreken! Het programma volgt op korte termijn! Zet het alvast in de agenda!

 Mocht u daarnaast vragen hebben over de opvoeding of ontwikkeling van uw kind(eren) wees welkom! Ik ben elke maandag aanwezig op basisschool De Waaier en jullie zijn daarnaast altijd welkom op de Flevopoort om binnen te lopen bij mij of mijn collega's.
Ook mag je mij een mailtje, whats-appje sturen of bellen!

Vriendelijke groet,
Hilde Berkers
h.berkers@oktamsterdam
m: 06-14874517

 Website waaier
U blijft (voorlopig) onze nieuwsbrief op papier ontvangen. Toch wil ik u nogmaals attent maken op onze website www.waaier.nl , waar wij de meest actuele informatie en agenda bijhouden.

​Namens het team
​Frans Niekel, directeur

Foto's

Hilde Berkers, Ouder-Kind Adviseur

Video's

Meer informatie