Waaier Nieuwsbrief 7

  • Gemaakt op: 8-12-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Frans Niekel
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Beste ouders,

Sinterklaas veilig vertrokken
De surprises zijn uitgepakt, de pepernoten opgegeten, de Pieten weer afgeschminkt. Het was weer een bijzonder geslaagd feest. Dat de bak-piet de pepernoten heeft laten aanbranden, vergeten we maar even. Ook dat het brandalarm daardoor afging en de brandweer bijna op de stoep stond, laten we achter ons. Alle ouders die hebben geholpen: Heel hartelijk bedankt!! Dag Sint en Pieten, tot volgend jaar!

Vertrek juffrouw Anouk
Het is misschien voor u even schrikken, want juffrouw Anouk heeft aangekondigd De Waaier te gaan verlaten. Zij heeft per 1 januari een baan in Amsterdam Noord op Basisschool De IJsbreker. Ze heeft hier altijd met enorm veel plezier gewerkt, maar vond het tijd worden om haar vleugels uit te slaan en eens verder te kijken.
We zullen haar missen!
Toch moeten we hierdoor direct kijken naar wie groep drie na de kerstvakantie gaat doen. Na rijp beraad hebben we gekozen voor juffrouw Henny, die zowel de leerstof als de leerlingen van groep 3 het beste kent. Zij gaat op ma-di-wo dus de groep overnemen. Op do-vr gaat meester Wilco voor de klas.
Ik heb aan meester Wilco en juffrouw Henny gevraagd om zich in de maand december goed te verdiepen in de leerstof en zich voor te bereiden op hun nieuwe taak.

Groep 1-2 B na de kerstvakantie
Meester Wilco keert niet meer terug in groep 1-2B. Ik heb juffrouw Liesbeth gevraagd of zij de rest van dit schooljaar voor deze groep wil blijven. Zij doet dit heel graag, dus we zijn heel blij voor haar én voor de groep!

Internet thuis <> Veiligheid
Alle kinderen vanaf groep 4 hebben van school een licentie om in te loggen op Taalzee en Rekentuin van Oefenweb.
Kinderen kunnen thuis in principe ook inloggen op hun digitale leeromgeving QLict on-line.
Het is belangrijk voor hun eigen veiligheid, dat de kinderen hun wachtwoorden geheim houden en NIET aan andere kinderen geven.
We kunnen op school uiteraard kijken wat de leerlingen op het internet doen, maar het is ook de verantwoordelijkheid van ouders om de kinderen in de gaten te houden.
Ik heb het over Internet-veiligheid, over het bezoeken van ongewenste websites, het verspreiden van (negatieve) berichtjes via QLict On-line Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, YouTube, Snapchat, Pinterest, Tinder, Skype, Google+. U weet niet half wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en waar uw kinderen op het internet mee geconfronteerd kunnen worden.
Ons standpunt is: we kunnen onze kinderen het beste beschermen door ze te leren hoe hiermee om te gaan. Dus niet door ze te verbieden op het Internet te kijken, maar door ze te leren waar ze op moeten letten en wat ze moeten doen als ze iets negatiefs tegenkomen.

Kerstdiner en -viering
Op woensdag 21 december hebben we kerstdiner.
Dan gaan de deuren om 17.45 uur open en kunnen de kinderen met de afgesproken etenswaren naar hun lokaal. De meester/juf heeft de tafel al gedekt.
Vooraf heeft de leerkracht al een ouder gevraagd om in de klas te helpen.
De andere ouders worden verzocht om in de Ronde Ruimte gezamenlijk een kerstfeestje te vieren.
Om 18.45 uur is het kerstdiner afgelopen en kunnen de ouders de kinderen (en restanten) weer ophalen.
Donderdag 22 december komen de kinderen op de gewone tijd naar school. Dan vieren we vanaf 9.00 uur met de groepen 1 t/m 4 samen met de peuters het kerstfeest. We zingen dan liedjes, vertellen verhaaltjes en denken na over de betekenis van Kerstmis. Datzelfde doen we vanaf 9.45 met de groepen 5 t/m 8.
Alle groepen bereiden iets leuks voor, wat ze tijdens de viering aan elkaar presenteren.
Ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

Namens het team
Frans Niekel, directeur

Foto's

Video's

Meer informatie