Kernwaarden verbinding, aandacht en ambitie

​Het is ruim 53 jaar geleden dat J.F. Kennedy, President van de Verenigde Staten werd vermoord.
Ik vraag mij dikwijls af hoe de wereld eruit zou hebben gezien als hij twee termijnen had kunnen uitdienen. Hetzelfde geldt voor zijn broer Robert: Stél dat hij ook president was geworden en Martin Luther King zijn boodschap van 'wereldwijde broederschap' langer had kunnen uitdragen; zouden we dan nu in een andere wereld leven?

Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Het lijkt alsof onverschilligheid, intolerantie en haatgevoelens tegenwoordig gemeengoed zijn geworden, zelfs bij regeringsleiders.
Juist daarom vinden wij het belangrijk een tegengeluid te laten horen. Op De Waaier staan we voor samenwerking, vertrouwen, begrip en respect. We zoeken verbinding met mensen die anders zijn dan wijzelf. Vanuit onze rijkdom aan culturele achtergronden bieden we onze leerlingen de kans om positief in het leven te staan. Positief voor de ander en daarmee ook voor zichzelf.
We proberen onze leerlingen en ouders de aandacht te geven die zij nodig hebben: persoonlijk en met inlevingsvermogen. Onze ambitie is de beste school van Amsterdam te worden. Niet zozeer de allerhoogste resultaten te behalen, maar een school te zijn waarin ouders en kinderen gelukkig en tevreden zijn. Waar ze zich veilig voelen. Waarin we de leerlingen leren hun talenten en vaardigheden te ontdekken, zodat zij zich in onze toekomstige maatschappij een waardevolle en gewaardeerde plaats kunnen verwerven.

 

Frans Niekel, directeur