Nieuwsbrief 25

  • Gemaakt op: 4-3-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 4-3-2015 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lee-Ann Jubitana
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda

14 maart open huis van 10:30 -12:00uvoor nieuwe ouders (zegt het voort)
17 maart Dansdag (ouders welkom voor de presentatie om 12:45uur)

Nieuwe vakleerkracht
Vandaag is  onze nieuwe gymleerkracht gestart. Zijn naam is meester Sjoerd Degenkamp. De meester is een oud leerling van onze school en heeft heel veel zin om aan de slag te gaan!

Studiedag van de leerkrachten
Afgelopen maandag zijn we met alle leerkrachten vooral bezig geweest met het analyseren van de toetsen die gemaakt zijn en het schrijven van nieuwe groepsplannen. De kinderen zijn, waar nodig in een andere rekengroep geplaatst en er is gekeken naar wat ieder kind nodig heeft. Het was een fijne dag waarop er hard gewerkt is.

Bibliotheek bezoek
Vandaag zijn groep 6 en groep 7 naar de bibliotheek geweest. Ze hebben onder andere geleerd hoe ze snel informatie kunnen vinden. Groep 8 gaat 11 maart naar de bibliotheek.

Start kinderboekenjury
Vandaag gaat de kinderboekenjury van start. Kinderen kunnen bij de Bibliotheek meedoen met het beoordelen van nieuwe kinderboeken.

Inschrijven naschoolse activiteiten
Donderdag 5 en vrijdag 6 maart kunt u zich op school inschrijven voor de naschoolse activiteiten. Van 08:30- 09:30 zit er iemand van Impuls in de sluis. Op 5 maart kan het ook van 13:00-14:00 uur in de sluis.
Digitaal inschrijven kan ook via https://kidsactiviteiten.amsterdam.nl

Tip van de maand
Op de achterzijde van deze nieuwsbrief vindt u “de tip van de maand” Deze tip wordt elke maand gegeven door het opvoedsteunpunt. Wellicht heeft u er iets aan.

Bezoek aan de kinderboerderij
De groepen 1/2 brengen volgende week een bezoek aan de kinderboerderij. Groep a gaat op dinsdag 10 maart en groep b op donderdag 12 maart. De groepen zijn op die dag een half uur later op school (dus om 14:30)
Tip van de maand


‘Gericht prijzen’

Prijzen is je kind gericht een compliment te geven. 
Kinderen leren meer van wat zij horen dat zij goed doen, dan horen wat zij níet goed doen. Door complimenten te geven aan uw kind, zal zijn zelfvertrouwen groeien. Hierdoor zal uw kind een positief zelfbeeld ontwikkelen. 

‘Prijzen’ is aandacht geven aan wat uw kind goed doet. Daardoor zal uw kind het gewenste gedrag vaker zal laten zien. Probeer het als volgt:
1.  Maak oogcontact met uw kind, zodat uw kind weet dat u het tegen hem/haar hebt;
2.  Geef uw kind een compliment;
3.  Benoem vervolgens precies wat hij/zij goed heeft gedaan.

Bijvoorbeeld:  de afspraak is dat uw kind, na het eten, zijn eigen bord in de afwasmachine zet. Hoewel dit de afspraak is, moet u het toch nog vaak vragen. 
U hoort uzelf zeggen: ‘Je hebt je bord nog niet in de afwasmachine gezet…’ of  ‘Je weet toch wat de afspraak is, waarom doe je het niet gelijk…’ 

Probeer eens opzoek te gaan naar de uitzonderingen. Er zullen dagen zijn dat uw kind uit zichzelf doet wat u van hem/haar vraagt. Of na één keer herinneren. Dit zijn juist de momenten om uw kind te prijzen voor het gewenste gedrag.

‘Wat goed, je hebt je bord helemaal uit jezelf in de afwasmachine gezet. Fijn hoor!’
Of: ‘Papa is hartstikke trots op jou, ik moest het maar één keer vragen en toen deed je het direct! Helemaal top!’

Uw kind zal stralen van trots. En de kans dat hij de volgende keer zijn bord uit zichzelf opruimt is groter geworden. 

Vindt u deze tip nuttig en zou u wel meer tips willen ontvangen over de opvoeding van uw kind? 
U kunt altijd een afspraak maken met de ouder- & kindadviseur op uw school: Rianne Korthouwer 06-308 015 67. Inloop iedere dinsdagochtend van 8:30-9:30. Of een ouder- en kindadviseur bij u in de wijk 020-6868772 ouder_kindteamwesterpark@oktamsterdam.nl

Foto's

Video's

Meer informatie