Project ooievaars

Welkom op de website over ooievaars gemaakt door groep 6 van Het Bovenland.

In september 2014 ben ik benaderd door het NME. Zij vertelden dat in De Vrije Geer nieuwe nestpalen voor ooievaars geplaatst zouden worden. Het leek het NME een goed plan om hier kinderen van Het Bovenland bij te betrekken (De Vrije Geer en Het Bovenland zijn immers buren), ik was het hier helemaal mee eens.

Vervolgens hebben het NME, de vertegenwoordiger van De Vrije Geer en ik veel overleg gehad. Overleg hier op school en veel via de mail. We hadden grootse plannen. Groep 6 van Het Bovenland zou een website gaan maken over ooievaars in De Vrije Geer, hier zou een bord met QR-code bij gemaakt worden, zodat wandelaars via de code op onze website terecht komen en zo meer informatie over ooievaars kunnen lezen.​​​​​​​​​​​​

vg-1.jpg

Wij wilden de kinderen eerst enthousiast krijgen voor het onderwerp. Hiervoor is Henk (van De Vrije Geer) een gastles komen geven en de kinderen enthousiast krijgen is hem zeker gelukt. Daarna heb ik met de klas onderwerpen bedacht waar wij zelf meer over wilde weten, want het moest niet alleen voor de lezers, maar ook voor ons leerzaam zijn. Toen de onderwerpen bedacht waren (wel 8) heb ik de klas in groepjes verdeeld. Elk groepje ging informatie verzamelen over het onderwerp en hier uiteindelijk een tekst over schrijven en mooie (het liefst informatieve) foto's erbij zoeken.

Hieronder ziet u de linkjes staan naar de verschillende onderwerpen. Ik wens u veel leesplezier en ik hoop dat u net zoveel opsteekt als mijn kinderen hebben gedaan.

Ik ben in ieder geval erg trots op het resultaat!

Juf Sharita​​​​​​​​​​​​​​​​

vg-2.jpg

 Informatie