Nieuwsbrief 1

 • Gemaakt op: 21-8-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op: 21-8-2015 00:00
 • |
 • Geplaatst door: Janneke Groenland
 • |
 • Auteur: Het Bovenland
 • |
 • Fotograaf: Het Bovenland

​​​​Nieuwsbrief augustus  2014-2015

Belangrijke data

Informatieavond 27 augustus
Rondleiding nieuwe ouders2 september
schoolfotograaf21- 22 september

 

Beste ouders, verzorgers en kinderen,
Het nieuwe schooljaar is begonnen. Allereerst heten we ook alle nieuwe ouders en kinderen van harte welkom. We zijn ook blij dat iedereen weer heelhuids van vakantie is teruggekeerd.  De kinderen en de leerkrachten zijn weer vol enthousiasme aan het werk gegaan. In de school hangt een rustige en prettige sfeer en we merken dat de kinderen echt lekker zijn uitgerust. De eerste weken besteden we veel extra tijd in de groepen aan activiteiten die uit onze nieuwe methode "Leefstijl" komen. Deze activiteiten staan in het teken van kennismaken, samen werken in je nieuwe groep, komen tot afspraken in je groep en op een positieve manier omgaan met elkaar.

Het team is in de zomervakantie, tijdens onze startweek, getraind in het werken met de nieuwe methode. In oktober volgt er nog een tweede "Leefstijl" studiedag. Op deze manier willen we naast de basisvakken, zoals taal en rekenen, ook een verbeterslag maken op het gebied van de sociaal en emotionele ontwikkeling van de kinderen. 

Dit schooljaar zijn we gestart met een aantal nieuwe collega's. 
Verderop in deze brief stellen zij zich aan u voor.

Het is u waarschijnlijk al opgevallen dat u met het lezen van deze nieuwsbrief op de vernieuwde website bent terecht gekomen. We hopen met de nieuwe site u nog meer bij het onderwijs van het Bovenland te betrekken en u steeds goed te informeren. Naast de informatie via de nieuwsbrieven en de site, organiseren wij ook dit schooljaar een informatieavond. Deze vindt plaats op 27 augustus.  We hopen u dan ook te ontmoeten.

Informatie avond 27 augustus

19.00 uur             Inloop met thee/koffie
19.15 uur             Start 

 • ​Voorstellen team, MR, OR
 • Informatie Ouder- en kindadviseur Aysegul Yilmaz
 • Procedure nieuwe directeur
 • Voortgang KBA traject

19.45 uur             Informatie over het schooljaar in de klas van uw kind 
20:30 uur             einde informatieavond

Uitnodiging 27 augustus .pdf

Vernieuwde website
Vorig schooljaar is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe en verbeterde versie van de website. Wellicht heeft u de website al bezocht en gezien dat de nieuwe site inmiddels in de lucht is. Er is een nieuw ontwerp gemaakt, dat is gebaseerd op de kleuren en vormgeving uit het logo van de school. De website is nu ook geschikt voor het gebruik met tablet en telefoon. Bij het ontvangen van de nieuwsbrief komt u automatisch op de website terecht. Daar kunt u onder andere stukjes met activiteiten vanuit de verschillende klassen vinden, de actuele kalender en nog veel meer! Dus neem snel een kijkje op www.hetbovenland.nl!

Vertrek juf Marieke
Aan het begin van het nieuwe schooljaar heeft er in de formatie van de school nog een wijziging plaats gevonden . Juf Marieke heeft ons helaas verlaten, zij heeft een andere baan gevonden. We vinden het jammer dat juf Marieke ons heeft verlaten, maar zijn blij met de komst van juf Yolanda.

Hieronder leest u de afscheidswoorden van juf Marieke

Beste ouders, maar vooral ook, lieve kinderen,

Ik werk nu vijf jaar op Het Bovenland en heb een hele fijne tijd gehad  met top collega's, betrokken ouders, maar bovenal lieve kinderen.

Na vijf jaar wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met die gedachte liep ik al een tijdje rond, maar dat er zo snel en eigenlijk zo onverwacht iets op mijn pad zou komen, had ik niet verwacht. Toch is dit een kans die ik niet kan en wil laten liggen. Gelukkig hebben we het schooljaar goed af kunnen ronden  en staan we aan een nieuwe start. De groep zal met veel zorg en aandacht worden overgedragen aan de nieuwe leerkracht.

Want lieve kinderen, wat ga ik jullie missen! In eerste instantie de kinderen van groep 5, maar zeker ook alle andere kinderen op Het Bovenland. Ik ga proberen om nog een middagje langs te komen, want het lijkt me wel fijn om nog afscheid van elkaar te kunnen nemen.

Voor nu allemaal enorm bedankt voor de mooie tijd samen. Ik weet zeker dat het ook met de nieuwe juf helemaal top gaat worden dit schooljaar. Zet 'm op allemaal!

Juf Marieke

Nieuw in ons team zij juf Yolanda en juf Anouk zij stellen zich aan u voor​

 • Beste ouders en kinderen van het Bovenland,

Mijn naam is Yolanda de Boer en ik ben 25 jaar. Deze zomer heb ik besloten de stap te wagen van Heerenveen naar Amsterdam. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en vooral om te beginnen met deze klas kinderen.

Een beetje over mijzelf: in mijn vrije tijd ga ik graag sporten, iets drinken met vrienden of ergens heerlijk een boek zitten lezen. Thuis heb ik twee lieve katten die ik helaas nog even in Friesland moet laten.

Ik hoop op een leuk en leerzaam jaar. De deur van mijn lokaal staat altijd open om even kennis te maken of voor een praatje.

Juf Yolanda​

 • Beste ouders en kinderen,

Ik ben juf Anouk en ik ga op maandag lesgeven in groep 7. Ik ben net naar Amsterdam verhuisd en ik heb het erg naar mijn zin. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven, dus samen met juf Sharita kijk ik graag naar Ajax-PSV. Ik ben erg sportief, op mijn vorige school was ik ook gymjuf. Hierbij daag ik de kinderen graag uit voor een potje basketbal! 
Naast het werk op school doe ik een theateropleiding en de kinderen hebben hun eerste dramales al gehad in groep 7 afgelopen maandag. Ik heb heel veel zin in dit schooljaar. Groep 7 is een superleuke groep!
 
Groetjes, ​
juf Anouk

Aissah TSO
We hebben een ouder gevonden die de TSO (tussen de middag opvang) komt versterken. Hiermee is ons team uitgebreid en geeft dat meer flexibiliteit in de bezetting. Hier zijn we erg blij mee. Wilt u ook mee gaan draaien met onze TSO? Laat het ons dan vooral weten!

Gymrooster
De kinderen hebben op onderstaande dagen gym van meester Nick. De kinderen van de locatie Mijlpaal hebben gym in de gymzaal aan het Westmallepad.

Maandag:
Groep 3a   8.30-9.15
Groep 3b   9.15-10.00
Groep 4    10.15-11.15
Groep 4/5 11.15-12.15
Groep 7    12.45- 13.45
Groep 8    13.45- 14.45

Woensdag:
Groep 5.     8.30-9.30
Groep 6a   10.15-11.15
Groep 6b   11.15-12.15

Vakantierooster en vrije dagen 2015/2016
Hieronder vindt u een overzicht van de vakantiedagen en studiedagen voor het nieuwe schooljaar. Er zijn een aantal vragen gekomen over het feit dat er dit schooljaar 2 weken voorjaarsvakantie zijn ingepland. Dit heeft te maken met de nieuwe CAO die dit schooljaar is ingegaan. De week van 22 februari zijn de leerlingen vrij, maar zijn de leerkrachten wel op school aanwezig. Wij werken dan aan allerlei andere taken, zoals het maken van groepsplannen, toetsen analyseren, studiedagen enz.  De leerlingen van het Bovenland behouden ruimvoldoende lesuren.

Herfstvakantie                  Zat 17 oktober t/m zon 25 oktober
Kerstvakantie                   Zat 19 december t/m zon 3 januari
Voorjaarsvakantie          Zat 20 februari t/m zon 6 maart
Paasweekend                  Vrij 25 maart t/m ma 28 maart
Meivakantie                      Zat 23 april t/m zon 8 mei
2e Pinksterdag                 Ma 16 mei
Zomervakantie                Zat 16 juli t/m zon 26 augustus

Studiedagen, de kinderen zijn vrij, maar de leerkrachten zijn op school aanwezig:  Donderdag 15 oktober
Vrijdag 16 oktober
Dinsdag 17 mei
Vrijdag 17 juni
Maandag 20 juni

Schoolfotograaf
Vorig schooljaar zijn er ontevreden reacties gekomen op de schoolfoto's.  We hebben goed naar deze reacties geluisterd en we zijn er mee aan de slag gegaan. Dit heeft geresulteerd in ons besluit om te kiezen voor een nieuwe fotograaf. Van tevoren zullen we met haar in gesprek gaan om al onze wensen te bespreken. We hebben besloten dat de foto's voortaan aan het begin van het jaar worden afgenomen. De kinderen zijn dan nog lekker bruin van de zomer en de klassenfoto's kunnen we het hele schooljaar al in de klas hangen. De datum voor de schoolfoto's is al bekend: maandag 21 september en dinsdag 22 september zal de fotograaf op school komen.

Ouder- en Kindadviseur
Heeft u als ouder een vraag over opgroeien en opvoeden, of maakt u zich zorgen over uw kind? U kunt voor tips, overleg en advies terecht bij ouder- en kindadviseur Aysegul Yilmaz. Zij werkt vanuit het Ouder- en Kindteam de Aker-Nieuw Sloten en houdt spreekuren op onze school. In het Ouder- en Kindteam werken ouder- en kindadviseurs, jeugdpsychologen en jeugdartsen. Ook wordt de jeugdgezondheidszorg voortaan vanuit de Ouder- en Kindteams geboden.

Iedere Amsterdamse basisschool heeft een vaste ouder- en kindadviseur, jeugdarts en jeugdpsycholoog. Aanspreekpunt is de ouder- en kindadviseur. U kunt bij Aysegul Yilmaz terecht met uw vragen of zorgen over bijvoorbeeld pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar zij kan u ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. De ouder- en kindadviseur is er ook om uw kind te helpen met tips, gesprekken of een training.

Contact
Ouder- en kindadviseur Aysegul Yilmaz is bereikbaar via 0639048177, of a.yilmaz@oktamsterdam.nl. Meer informatie: oktamsterdam.nl.

De volgende nieuwsbrief ontvangt u  vrijdag 11 september.

​De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar waarin u onder andere kunt lezen over de start van het schooljaar, de informatieavond en stellen twee nieuwe leerkrachten zichzelf voor. ​

Foto's

Video's

Meer informatie