Nieuwsbrief 10. 2 februari 2018

  • Gemaakt op: 2-2-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Sandra van Vliet
  • |
  • Fotograaf:  

Kidzreporters

Vorige week heeft een aantal leerlingen van groep 7 de eerste bijeenkomst gehad van het project 'De Aker op de kaart'. Dit is een samenwerkingsproject van de drie basisscholen in de Aker: Het Bovenland, De Horizon, De Odyssee. De leerlingen worden opgeleid tot KidzReporterz: onderzoeksjournalisten en mediamakers. En de eerste bijeenkomst was nu al een groot succes!

De Kidzreporterz worden klaargestoomd in de cameratechniek, interviewen en presenteren. Daarna gaan ze op onderzoek uit in hun buurt De Aker. Ze halen beelden en verhalen op, organiseren ontmoetingen en zetten zo hun buurt op de kaart. Hoe is het om te wonen, te leven en naar school te gaan in de Aker? Waar ontmoeten we elkaar en hoe we elkaar en elkaars verhalen kennen?

In zes bijeenkomsten verwerken zij hun bevindingen in een kaart en reportage. Daarna zullen zij dit presenteren aan de scholen, ouders en andere buurtbewoners tijdens een Rode Loper-event. Daar krijgt ook u natuurlijk een uitnodiging van! Alle betrokkenen gaan dan met elkaar in gesprek over de uitkomsten en opbrengsten.

De komende weken

21, 22 en 23 februari zijn de leerlingen vrij en heeft het team drie studiedagen. We zullen met elkaar aan de slag gaan om groepsplannen te evalueren, groepsbesprekingen te doen, het nieuwe thema voor te bereiden en rapporten te schrijven. Ook zullen we weer een verdiepingsslag maken in ons thematisch werken (IPC) en aan de hand van de resultaten ons onderwijs onder de loep nemen.

Na de voorjaarsvakantie zijn er rapportgesprekken. Binnenkort zullen de lijsten weer op het prikbord van de klas hangen.

Verkeer

Heeft u de hekken langs de school op Langsom al opgemerkt? Wij zijn er blij mee! Dit is een maatregel om de veiligheid van onze kinderen te bevorderen. Het betekent voor sommige ouders of collega's een klein stukje omlopen, maar het is voor goed doel😊

Wij krijgen daarentegen regelmatig klachten van ouders en buurtbewoners over de verkeerssituatie op Akersluis. Er wordt een grote overlast ervaren! Het zou overbodig moeten zijn om aandacht te vragen voor de veiligheid van de kinderen, maar blijkt toch nodig. Parkeert u alstublieft in de parkeervakken, desnoods een klein stukje verderop. Het gaat immers over de veiligheid, ook van uw kind!

Podiumpresentaties Bovenland

Afgelopen week is er een nieuwe samenwerking met Aslan Muziekcentrum gestart. Samen met hen ontwikkelen we een leerlijn 'podiumpresentaties'. De leerlingen krijgen een aantal lessen waarin zij leren zichzelf te presenteren op een podium. Ook is de rol van het publiek belangrijk. De lessen zijn gebaseerd op de IPC leerdoelen en zijn thematisch vormgegeven. Binnen de lessen worden de leerkrachten door vakdocenten gecoacht. Het doel is dat de leerlijn de komende jaren gebruikt kan worden op school. Bij optredens horen natuurlijk ook een echt podium. Samen met de ouderraad zijn we bezig om echte toneelgordijnen te realiseren!

Brief van Timo uit groep 8

Beste ouders van Het Bovenland.

Jullie weten vast wel van de actie op school, voor het KWF. Daar hebben we 630 euro mee opgehaald ik wil jullie allemaal bedanken ook als u 1 euro heeft gegeven, want elke euro telt. Als u er geen tijd voor had om te doneren kunt u nog altijd via deze link, https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/timodeboer. Alvast bedankt.

Timo

 


​Nieuwsbrief 10 met informatie over o.a. De Kidzreporterz, de  aankomende studiedagen en de leerlijn podiumkunsten

Foto's

Video's

Meer informatie