Nieuwsbrief 12

  • Gemaakt op: 17-2-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 17-2-2017 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Het Bovenland
  • |
  • Fotograaf: Het Bovenland

​Studiedagen
De afgelopen dagen hebben de leerlingen van een paar dagen extra vakantie kunnen genieten, maar heeft het team hard gewerkt! We hebben deze dagen gebruikt om groepsplannen te evalueren, groepsbesprekingen te doen, het nieuwe thema voor te bereiden en rapporten te schrijven.

Daarnaast hebben we ook samen bijgeleerd over het IPC onderwijs. We hebben een verdiepingsslag gemaakt in hoe we de themamuur als ondersteuning kunnen inzetten in een thema en hoe we daarmee structuur kunnen bieden aan de kinderen. Ook hebben we geleerd hoe we 21ste vaardigheden (samenwerken, reflecteren, oplossingsgericht denken, etc) om kunnen zetten in doelen voor leerlingen, zodat we nog gerichter werken aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Tenslotte hebben we ons onderwijs aan de hand van de resultaten onder de loep genomen en hebben we geleerd welke soorten vragen we de leerlingen kunnen stellen om nog scherper te krijgen welke onderwijsbehoefte de leerlingen hebben. Het waren mooie en zinvolle dagen! We wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Nieuwe thema's
Na de voorjaarsvakantie starten in de groepen de nieuwe thema's! Iedere unit heeft zijn eigen thema, maar alle thema's hebben te maken met de aarde en de ruimte.

Groepen 1-2: De lucht in!
Groepen 3 en 4: Dag en nacht
Groepen 5 en 6: Actieve Planeet
Groepen 7 en 8: Onze plaats in de ruimte

Een nieuw schoolplein
Woensdag 8 februari vond de koffieochtend voor ouders plaats over het nieuwe schoolplein. Fijn dat er zoveel ouders waren die actief mee hebben gedacht en ideeën hebben aangedragen.
In de gang bij de entree hangen de ideeën van de kinderen, de ouders en het team. U kunt deze bewonderen. Intussen is de werkgroep druk bezig met het schrijven van de aanvraag voor de subsidie.

Vakantie tips!
- Zin in een leuk uitje in de vakantie? Ga dan eens naar het Stedelijk Museum. Daar is tot 5 maart een geweldig leuke tentoonstelling over Het machinespektakel van Tinguely. Deze tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden.
Veel fantasiemachines kunnen in beweging gezet worden door een druk op de knop. De kinderen kunnen in een atelier met behulp van een machine een bijzondere tekening maken. Ze moeten deze machine wel zelf in beweging zetten door bijvoorbeeld te fietsen of te trappe​n op een ouderwets naaimachineonderstel.

- In de hoofdvestiging van de bibliotheek de OBA, naast het Centraal Station, is in de vakantie heel erg veel leuks te doen. Activiteiten voor groot en klein! Kinderen en ouders met een bieb-pas kunnen veel leuke activiteiten gratis doen. Dit is voor kinderen vanaf 3 jar. Een aantal activiteiten is voor iedereen gratis toegankelijk. Er is een Fiep-bus, je kunt er experimenteren met veel creatieve apps, er zijn laserworkshops, je kunt stopmotion-films maken en nog veel meer. Kijk vooral op de website OBA.nl. Je zou hier gemakkelijk de hele vakantie kunnen doorbrengen. 

Danslessen
In mei organiseert onze naschoolse opvang Allkidz in samenwerking met  Dansschool Ponne (www.dansschoolponne.nl) uit Badhoevedorp een dans workshops streetdance. Niet alleen leerlingen die bij Allkidz zitten, maar ook andere leerlingen mogen hier aan mee doen. In de bijlage tref u meer informatie/inschrijfformulier.

50 euro voor 10 lessen
Het is voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 9
Minimaal 10 kinderen nodig en maximaal 20  (stel er zijn veel aanmeldingen dan kunnen wij de kinderen op de wachtlijst plaatsen voor de volgende ronde)
Zowel kinderen van AllKidsz als van de school kunnen zich opgeven voor deze activiteit.
Aanvang lessen kan vanaf  11 mei t/m 20 juni en 25 mei is er geen les
Tijdsduur van elke les  van 15 :00 uur – 15:45​ uur

Bijlage: Dansen inschrijfformulier 2017 mei-juli.pdf

​Studiedagen, nieuwe thema's, schoolplein, vakantietips en danslessen​

Foto's

Video's

Meer informatie