Nieuwsbrief 18

  • Gemaakt op: 10-6-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 10-6-2016 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Nicole de Braal
  • |
  • Auteur: Het Bovenland
  • |
  • Fotograaf: Het Bovenland

Schoolreisje: 16 juni
Studiedagen: 17 juni en 20 juni
Rapport mee: 24 juni
Sportdag: 29 juni
Facultatieve rapportgesprekken: 27 juni t/m 1 juli
Eindfeest: 8 juli
Musical groep 8: 12 juli
Zomervakantie: 16 juli t/m 28 augustus

Verlof voor de vakantie
We merken richting de zomervakantie dat veel ouders extra vakantieverlof willen aanvragen. Hiervoor gelden afspraken, vanuit de wet op leerplicht, waar een school zich aan moet houden.

Wilt u (vakantie) verlof aanvragen voor uw kind? Graag verwijzen wij u naar de website van de leerplicht voor de exacte regelgeving. https://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/onderwijs-leerplicht/bureau-leerplicht/extra-verlof/

Op tijd komen
Vorige week hebben medewerkers vanuit Leerplicht een actie gehouden om op tijd komen te bevorderen. Ondanks dat het even mis ging met de bel en de verkeerde kleur briefjes, was de leerplichtambtenaar tevreden. De school kreeg een compliment dat de meeste leerlingen op tijd in de klassen waren. Voor een aantal ouders is het belangrijk er op te blijven letten dat de kinderen bij de laatste bel in de klas moeten zijn.  

Vragenlijst
Deze week hebben alle ouders een brief mee ontvangen met het verzoek om een vragenlijst over Het Bovenland en het onderwijs in te vullen. Heeft u geen brief gekregen? Laat het Sandra even weten. Dan kunnen wij u alsnog van een exemplaar met inloggegevens voorzien.

Fietsen
Er zijn nieuwe fietsenrekken geplaatst op het schoolplein, waardoor er iets meer capaciteit is ontstaan. Wil u er op letten dat uw kind zijn fiets niet tegen het hek aan zet? Dit in verband met de veiligheid en de speelruimte op het plein. Op de Akersluis staan ook fietsnietjes waar u gebruik van mag maken! Daar is op het moment nog genoeg plek.

Themabijeenkomst vrijdag 24 juni: Hoe beleef jij de vakantie met jouw kind?
Relaxt de vakantie in en uitgerust weer naar school

Hoera, de vakantie komt eraan! Vakantie is fijn, maar heeft ook een keerzijde. Ouders verzuchten vaak dat ze het moeilijk vinden om de ritme en regelmaat tijdens de vakantie te behouden. Na een paar weken heeft u vaak weer behoefte aan het vaste structuur van het gewone leven. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u tips en inspiraties om eventuele stress tijdens de vakantie te voorkomen, verder gaan we samen kijken hoe u er voor kan zorgen dat er structuur is tijdens de vakantie.

Hoe kan je bijvoorbeeld de dag goed inplannen? Tevens zullen we ook verschillende activiteiten die binnen- en buitenshuis uitgevoerd kunnen worden in kaart brengen.
Kortom, het wordt een interactieve bijeenkomst waarin ervaringen gedeeld zullen worden en u en uw kind(eren) kunnen toekomen aan ontspanning en gezelligheid tijdens de vakantie en jullie straks met frisse ideeën de zomer tegemoet gaan. 

Voor wie: Ouders- en/ of verzorgers van de peuters en de kleuters
Waar: In de ouderruimte van BSO All Kidsz
Tijd: Van 8.45 tot 10.15 (uitloop tot 10.30)
Opgave: Opgeven bij eigen leerkracht

De VakantieBieb app
Vanaf 1 juni is er voor op de telefoon of tablet een VakantieBieb-app beschikbaar. U vindt hier spannende, griezelige of juist grappige e-books voor het hele gezin. U vindt hier  nu nog even alleen jeugdboeken, maar vanaf 1 juli ook boeken voor volwassenen.

​Op tijd komen, vragenlijst, fietsen en vakantie

Foto's

Video's

Meer informatie