Nieuwsbrief 19 2016-2017

  • Gemaakt op: 21-7-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 21-7-2017 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Sandra van Vliet
  • |
  • Fotograaf:  

Fijne vakantie!

Het schooljaar is alweer voorbij! Elk jaar verbazen we ons weer over de snelheid waarmee het schooljaar voorbij gaat. Afgelopen week hebben we afscheid genomen van de leerlingen van groep 8. Zij hebben zelf een musical gemaakt en in het Radion theater opgetreden. Het was geweldig! We wensen ze heel erg veel succes op de middelbare school! Ook andere leerlingen die van school vertrekken wensen we veel succes. Helaas gaan we ook afscheid nemen van juf Mariëlle. Zij gaat een nieuwe stap in haar carrière maken. We zullen haar gaan missen! Waar mensen gaan, mogen we ook weer nieuwe collega's verwelkomen. We krijgen er twee nieuwe leerkrachten bij: Bibi van der Laan en Lisanne Loep. Zij worden de leerkrachten van de groepen 1-2 C en 1-2 D. We zijn heel blij dat zij ons team komen versterken! Eerst gaan we allemaal genieten van de een welverdiende vakantie. Fijne vakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

Dank aan alle hulpouders!

We hebben dit schooljaar weer veel ouderhulp mogen ontvangen. Denk aan het verhuizen van de lokalen (poeh, dat was een klus!), het lezen met kinderen, het begeleiden en ondersteunen tijdens uitstapjes, hand- en spandiensten in en buiten de klas, het meedenken over zaken op school (bijvoorbeeld het schoolplein), maar ook de hulp bij het uitvoeren van luizencontroles en organiseren van andere diverse activiteiten. Natuurlijk spelen de ouderraad en de ouders van de medezeggenschapsraad een belangrijke rol. Zonder al deze hulp is veel niet mogelijk, dus alle ouders en verzorgers die zich in het afgelopen schooljaar voor onze school en de kinderen hebben ingezet: Ontzettend bedankt!! We hopen van harte dat we in het nieuwe schooljaar weer veel hulp en ondersteuning van jullie mogen ontvangen.

Nieuw schoolplein

Dit schooljaar heeft onze school mee gedaan met een subsidie aanvraag vanuit de gemeente voor nieuw en groen schoolplein. We hebben met de leerlingen, met het team en met de ouders nagedacht en gebrainstormd en hebben alle ideeën in een prachtig plan verwerkt. Er zijn in Amsterdam veel aanvragen binnengekomen en de selectieprocedure was erg streng. Het goede nieuws is: Het Bovenland is één van de 15 scholen die de subsidie heeft binnengesleept! Daar zijn we super blij mee, want dat betekent dat we het schoolplein gaan vernieuwen. De werkgroep met Emilie, Martine en Zdenko ( de vader van Tibor uit groep 1/2D) hebben het fantastisch gedaan! Dank jullie wel hiervoor. En laten we onze schoolplein-dromen tot werkelijkheid komen!

Picknick

Houd u woensdag 6 september vrij?

We willen aan het einde van de ochtend het jaar openen met onze traditie: een schoolpicknick met ouders en kinderen! We zouden het leuk vinden om de eerste woensdag van het schooljaar met elkaar na schooltijd te lunchen op het plein en rondom de school. Vriendjes en vriendinnetjes, ouders en de leerkrachten nemen een kleed en eigen lunch mee. Hoe gezellig is het om zo met elkaar vakantieverhalen uit te wisselen! Het is alleen duimen voor mooi weer!

Offerfeest

De eerste dag van nieuwe schooljaar is het offerfeest. Mocht u één dag verlof willen aanvragen voor het vieren van het Offerfeest, dan kan dat. Wil u de school via de mail laten weten dat uw kind deze maandag afwezig zal zijn.

Bericht van Mariëlle

Lieve kinderen en ouders, 

Na 8 jaar Bovenland ga ik jullie verlaten. Ik heb genoten van mijn tijd op het Bovenland en weet zeker dat ik jullie ontzettend ga missen.  Toch is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb de  afgelopen twee jaar de opleiding tot beeldcoach gevolg en ga hier mijn eigen bedrijf in starten. Daarnaast ga ik als bouwcoach aan de slag op OBS De Kleine Reus. Een erg spannende stap maar het voelt goed. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd en voor de prettige samenwerking. Fijne vakantie en wie weet tot ziens!

Liefs juf Marielle 

 

Vakanties en Studiedagen schooljaar 2017-2018:

​Start schooljaar: 
​4 september 2017
​Herfstvakantie:
​23 oktober t/m 27 oktober 2017
Studiedagen aan de herfstvakantie vast: 
30 en 31 oktober
​Kerstvakantie: 
​25 december 2017 t/m 5 januari 2017
Studiedagen aan de voorjaarsvakantie vast:
21, 22 en 23 februari
​Voorjaarsvakantie: 
​26 februari t/m 2 maart 2018
​Paasweekend 
​30 maart t/m 2 april 2018
​Meivakantie: 
​27 april t/m 11 mei 2018
​Pinkstermaandag:  
​ 21 mei 2018
Studiedag aan Pinksteren vast: 
22 mei 2018
Studiedagen:   
25, 26 en 27 juni 2018
Zomervakantie:
21 juli t/m 2 september 2018​Nieuwsbrief 19 met de volgende onderwerpen: Fijne vakantie; Dank aan alle hulpouders; Nieuw schoolplein; Picknick in het nieuwe schooljaar; vrij voor Offerfeest; Bericht van Mariëlle

Foto's

Video's

Meer informatie