Nieuwsbrief 3. 1 oktober 2018

  • Gemaakt op: 1-10-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Het Bovenland
  • |
  • Fotograaf:  

Lyceo opstap

Dit schooljaar gaan we in groep acht een samenwerking aan met Lyceo en het voortgezet onderwijs. Voor deze samenwerking hebben we een subsidie aangevraagd om de overstap van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs vanuit de gelijken kansen aanpak te verkleinen.

Het betekent dat er komend schooljaar een groot aantal leerlingen in groep 8 buiten schooltijd extra begeleiding gaat krijgen op het gebied van rekenen, begrijpend lezen en de brede ontwikkeling (zoals leren plannen, huiswerk maken, focus houden). Gedurende 14 weken komen er drie begeleiders voor 2,5 uur per week naar school om met deze kinderen te werken. De subsidie is zo ingericht dat als de leerlingen naar de samenwerkende voortgezet onderwijs scholen gaan, ze na de zomer van 2019 ook daar nog een aantal weken begeleiding krijgen. Op het moment is dat alleen nog het Comeniuslyceum.

Schoolfotograaf

Dinsdag 6 november zal de schoolfotograaf weer een bezoekje brengen aan het Bovenland. Ook dit jaar is het alleen mogelijk om met broertjes/zusjes op de foto te gaan die ook op (voor)school zitten. Alle foto's worden tijdens schooltijd gemaakt. Na het maken van de foto's ontvangen jullie weer een inlogkaartje om een bestelling te plaatsen via de website van de fotograaf. Dus noteer hem op de kalender, 6 november de schoolfotograaf!

Verkeersveiligheid

De school krijgt regelmatig klachten van ouders en buurtbewoners over de verkeerssituatie op de parkeerplaats van Akersluis. Ouders zetten andere auto's klem (ook bij het gemaal) of parkeren hun auto's op de stoep. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

We verzoeken u nadrukkelijk uw auto in de daarvoor bedoelde parkeervakken te zetten en als het nodig is een stukje te lopen. Het gaat hier om de veiligheid van de kinderen!

Schoolarts

Schoolarts Pieter Kuitert komt dit schooljaar een aantal inloopspreekuren houden op school n.a.v. de 5 jarigen onderzoeken. Ouders kunnen bij hem terecht voor vragen over zindelijkheid, spraak-taalontwikkeling, gedrag, gehoor, zicht, motoriek, eet-of slaapproblemen. 

Pieter zal op school aanwezig zijn op donderdag 8 november, donderdag 15 november, donderdag 22 november en donderdag 29 november. Het inloopspreekuur is van 8.30 uur - 9.00 uur in het administratiekantoor van Annette, naast Delano en het kantoor van Emilie. Stap gerust binnen met vragen! 

Nieuws vanuit de Voorschool

Week van de opvoeding: Opvoeden is samenspel!

Maandag 1 oktober is de week van de opvoeding begonnen! Het thema is: Opvoeden is samenspel!
In het kader hiervan hangt er in de hal bij de Voorschool en de kleutergroepen ½ B en ½ D een slinger met tips bij opvoedstress! Alle ouders van de peuters en kleuters wordt gevraagd een papiertje op te halen in de klas en daar zijn/haar tip op te schrijven en aan de slinger te hangen! Zo helpen we elkaar! Graag nodigen we u ook uit om met elkaar in gesprek te gaan over dingen die u lastig vind in de opvoeding; grote kans dat er een ouder in de klas van uw kind zit, die daar ervaring mee heeft!

Kinderboekenweek: Kom erbij! (vriendschap)

Van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober is het kinderboekenweek. Het thema is: vriendschap. In deze periode zal er een boeken tafel in de hal bij de Voorschool en kleutergroepen staan met leuke prentenboeken die over vriendschap gaan. Ook liggen er voorleestips op tafel die u mee kunt nemen. Het wordt weer lekker knus binnen-zit-weer dus ga op zoek naar je favoriete prentenboek en plof lekker op de bank voor een geniet-moment!

Vakanties en Studiedagen schooljaar 2018-2019:

Start schooljaar: 3 september 2018
Herfstvakantie:22 oktober t/m 26 oktober 2018
Studiedag aan de herfstvakantie vast: 29 oktober
Kerstvakantie: 24 december 2018 t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie: 18 februari t/m 22 februari 2019
Studiedagen aan de voorjaarsvakantie vast:25 en 26 februari 2019
Studiedag met alle ASKOscholen28 maart 2019
Paasweekend 19 april t/m 22 april 2019
Meivakantie 29 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart30 en 31 mei 2019
Pinkstervakantie (studieweek voor het team)  10  t/m 14 juni 2019
Zomervakantie15 juli t/m 23 augustus 2019Foto's

Video's

Meer informatie