Nieuwsbrief 4. 13 oktober 2017

  • Gemaakt op: 13-10-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 13-10-2017 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Sandra van Vliet
  • |
  • Fotograaf:  

Studiedagen na de herfstvakantie

Na de herfstvakantie zijn de leerlingen nog twee dagen vrij. Het team van Het Bovenland gebruikt deze dagen als studiedagen. Op de eerste dag zullen ons verdiepen in de doorgaande leerlijnen binnen het rekenonderwijs. Het gaat enerzijds over welke leerstof wordt behandeld en beheerst moet worden per jaargroep en anderzijds op welke manier de leerstof wordt (aan)geleerd. Diepgaande kennis hierover is erg belangrijk voor het bieden van juiste hulp aan kinderen. Ook krijgen we deze dag een workshop over het werken met een dyslexie protocol.

Op dinsdag gaan we met elkaar aan het werk over IPC (het werken met thema's) en krijgen we o.a. ook de tijd om de doelen van ons onderwijs van de afgelopen periode te evalueren. We hebben een vol programma, maar natuurlijk zal er ook een moment van ontspanning zijn!

Vooraankondiging: koffie ochtend

8 november a.s. is er weer een koffie ochtend! Dit keer gaat het over een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben of anders mee te maken krijgen: hoe leren we kinderen omgaan met internet en social media. We merken dat kinderen steeds jonger gebruik maken van internet of verschillende apps. Voorbeelden zijn: YouTube, Whatsapp, Musically, Instagram, My little Pony en Snapchat.

Naast alle goede dingen, heeft het internet en het gebruik van mobiele telefoons of tablets ook haar mindere kanten. Jonge kinderen kijken bijvoorbeeld filmpjes die niet voor hun leeftijd geschikt zijn. Soms zetten oudere kinderen veel informatie over zichzelf en anderen online en overzien hiervan de gevolgen niet. Ook met pesten en dreigen gaan kinderen soms veel te ver.

We besteden hier op school aandacht aan, maar een samenwerking met ouders helpt hierbij! We vinden het belangrijk om hier met u als ouder over in gesprek te gaan. Hoe zorgen we ervoor dat we kinderen zichzelf kunnen beschermen. Hoe ga je in gesprek over dit onderwerp met je eigen kind? Bij dit gesprek is niet alleen Sandra aanwezig, maar ook een expert die vaker voorlichting of training geeft over dit onderwerp.  De bijeenkomst is voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Zet u de datum vast in de agenda?

Gratis laptop of tablet

Kinderen van 10 tot en met 12 jaar kunnen een gratis laptop of tablet krijgen om hun huiswerk te maken. Ouders met een laag inkomen en weinig geld kunnen er één voor hun kind aanvragen. Dit kan vanaf maandag 16 oktober.

Het aanvraagformulier en de voorwaarden kunt u hier vinden:

https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/laptop-basisschool/

Cursus Positief Opvoeden voor ouders van tieners

De puberteit is een uitdagende en soms ook lastige periode voor tieners en ouders. De emoties kunnen van het ene moment op het andere omslaan. Is uw tiener brutaal of juist teruggetrokken? Vraagt u zich ook af hoe het best kunt omgaan met het wisselende gedrag van uw tiener? De tieneroudercursus Positief Opvoeden gaat binnenkort starten!

Deze cursus vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen op het gebied van opvoeden van uw tiener. De cursus wordt in het Nederlands gegeven en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Aan het eind van de cursus krijgt  u een certificaat! Geef u op bij een van de trainers: Noor Karpe en Bien Sanders (hun gegevens staan hieronder). Hierna wordt u uitgenodigd voor een gesprek om te kijken of de cursus passend is voor u.

Aanmelden kan tot vrijdag 20 oktober 2017!

Voor wie:    Ouders met kinderen in de leeftijd  van 11 tot 16 jaar

Wanneer:          woensdag 15, 22, 29 november, 6 december 2017 en 10 januari 2018
Tijdstip:              09:00 uur tot 11:30 uur
Waar:                 Basisschool De Mijlpaal, Anderlechtlaan 1, Amsterdam
Wie:                    Noor Karpe 06 23 054 527 mail: n.karpe@oktamsterdam.nl

Bien Sanders 06 31 631 570 mail: b.sanders@oktamsterdam.nl 

Vakanties en Studiedagen schooljaar 2017-2018:

Start schooljaar: 4 september 2017
Herfstvakantie:23 oktober t/m 27 oktober 2017
Studiedagen aan de herfstvakantie vast: 30 en 31 oktober
Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2017
Studiedagen aan de voorjaarsvakantie vast:21, 22 en 23 februari
Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018
Paasweekend 30 maart t/m 2 april 2018
Meivakantie: 27 april t/m 11 mei 2018
Pinkstermaandag:   21 mei 2018
Studiedag aan Pinksteren vast: 22 mei 2018
Studiedagen:   25, 26 en 27 juni 2018
Zomervakantie:21 juli t/m 2 september 2018

 

 

 ​Nieuwsbrief 4 met o.a. studiedagen na de herfstvakantie, koffie ochtend, gratis laptop. 

Foto's

Video's

Meer informatie