Nieuwsbrief 4

  • Gemaakt op: 7-10-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 7-10-2016 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Janneke Groenland
  • |
  • Auteur: Het Bovenland
  • |
  • Fotograaf: Het Bovenland

IPC
Zoals u waarschijnlijk al eerder heeft vernomen, werken we sinds dit schooljaar met IPC (International Primary Curriculum): een geïntegreerde aanpak waarin we de zaakvakken en creatieve vakken thematisch aanbieden. Dit concept is al een enorm succes in het onderwijs (ook internationaal) en ook wij zijn enthousiast. Dit schooljaar zal het team zelf scholing krijgen hoe je de thema's inhoudelijk kan verdiepen en hoe je onderzoeksmatige houding van de leerlingen kan stimuleren. 

Komende week staat in het teken van de afsluiting van de thema's. Zo gaan de groepen 7 en 8 fairtrade t-shirts beschilderen, worden de ouders in de groepen 3 en 4 uitgenodigd voor een afsluiting in de klas en maken de groepen 5 en 6 hun eigen HeldenBoek. De jongste leerlingen van Het Bovenland hebben zelf een film gemaakt, waarin ze vertellen wat ze geleerd hebben. Inmiddels zijn wij achter de schermen alweer bezig de nieuwe thema's voor te bereiden. Ook dat beloven mooie thema's te worden!

Hoe kunnen we onze pientere leerlingen op Het Bovenland meer uitdaging bieden?
In het kader van de verdiepingsslag die we als team met elkaar aan het maken zijn, heeft Marsha Tap van de Day  a week school afgelopen woensdag een workshop gegeven over hoe we kinderen die cognitief meer uitdaging nodig hebben kunnen helpen.

De onderwerpen die aan de orde zijn geweest:
-Het verschil tussen een pientere leerling en een hoogbegaafde leerling.
-Theoretische achtergrond aan de hand van de Taxonomie van Bloom.
-Aan de slag met hoe we hogere orde vragen kunnen stellen aan kinderen binnen het thematisch werken om ze uitdaging te bieden.

De leerkrachten gaan oefenen met het stellen van vragen passend bij het cognitieve niveau van de kinderen. Eén manier om dat te doen is door vragen te stellen aan kinderen die een beroep doen op 'het hogere orde denken'.

De bel
Het blijkt dat de bel, zoals we deze vorig schooljaar was ingesteld, prettiger werkt.
Dat betekent dat we de tijden dat de bel gaat weer invoeren:

8.20 uur: de deur gaat open
8.27 uur: dit is een signaal om afscheid te nemen van uw kind
8.30 uur: start van de les. De leerlingen moeten in de klas zijn.

Aslan
Muzikale naschoolse activiteiten
De aanmeldingen van Het Bovenland voor de muzikale naschoolse activiteiten in de wijk gaan enorm goed. Leerlingen van andere scholen moeten hun weg naar onze school nog vinden (het aanbod is ook voor hen). Toch kregen we de cursus gitaar niet vol. Deze leerlingen zijn nu verdeeld over de cursussen piano, viool en Instrumentale oriëntatie.

Nog plek vrij bij:

Er zijn nog een paar plekken vrij voor de cursus Instrumentale oriëntatie, viool en muziek met kleuters. Deze laatste cursus start na de herfstvakantie.

Aanmelden kan nog via info@aslanmuziek.nl

Zing mee met het Aslan Ouderkoor

Het Bovenland, daar zit muziek in! En er is nu ook een aanbod speciaal voor ouders die graag willen zingen. Dit gebeurt op de thuislocatie van ASLAN zelf.

In het Ouderkoor gaan we aan de slag met diverse muziekgenres, waarbij genieten van het zingen voorop staat. Ook meedoen? Mail naar info@aslanmuziek.nl

Kom naar de opening van de Groene As!
Onze school, Het Bovenland, staat midden in de Groene AS verbinding. Daarom willen de gemeente en de buurt de opening van dit bijzondere stukje natuur samen met ons vieren.

De Groene AS bestaat zowel uit land als water en is een natuurgebied. In dit stukje natuur leven vele planten, kwetsbare en zeldzame diersoorten.  Wanneer er op een bepaalde plek weinig voedsel is, of wanneer ergens al veel soortgenoten leven, kan een dier via deze natuurverbinding makkelijker een nieuw leefgebied vinden. Enkele van deze kwetsbare en zeldzame soorten zijn: de Ringslang, Noorse woelmuis, Rugstreeppad en Waterspitsmuis. Ben je al nieuwsgierig? Er is een unieke kans: een rondleiding langs dit mooie stukje natuur!

Dinsdag 11 oktober 2016 om 15.00 uur kun je onder begeleiding van een ecoloog meer leren over de Groene As.De rondleiding start op het schoolplein. Geef je voor maandag op bij de leerkracht.

Daarna is er om 16.00 uur de officiële opening. Ook dan is iedereen welkom! 

​IPC, pientere leerlingen, de bel, Aslan en de Groen As!

Foto's

Video's

Meer informatie