Nieuwsbrief 7. 14 januari 2019

 • Gemaakt op: 14-1-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op: 14-1-2019 00:00
 • |
 • Geplaatst door: Sandra van Vliet
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​De eerste nieuwsbrief van 2019 is weer gereed. Allereerst de beste wensen voor iedereen! We gaan er samen weer een mooi en leerzaam jaar van maken. 

Invallers gezocht! en landelijke onderwijsstaking

Zoals u weet is het lerarentekort nog steeds nijpend. Gelukkig hebben we het bij ons op school goed kunnen opvangen, maar het wordt steeds moeilijker om geschikte invallers te vinden. We zijn nog altijd op zoek naar invalcollega's. Weet u iemand die geïnteresseerd is om eens mee te draaien en met ons in gesprek te gaan. Laat het Sandra weten!

De zorgen over het onderwijs zijn dus enorm. U heeft het vast al gehoord in het nieuws: er is een landelijke onderwijsstaking aangekondigd. Het is de eerste keer dat leraren in het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs én het hoger onderwijs gezamenlijk gaan staken. Met de actie hopen de bonden druk te zetten op de politiek om meer te investeren in het onderwijs en daarmee "dalende leerlingprestaties en de lerarentekorten" tegen te gaan.
De schoolbesturen in Amsterdam overleggen binnenkort en mocht het definitief zijn dan zullen wij u tijdig op de hoogte brengen, zodat u opvang voor uw kind(eren) kunt regelen.

Nieuwjaarskoffie met de directie

Woensdag 16 januari is er weer koffie drinken met de directie. We nodigen de ouders uit om onder het genot van een kopje koffie of thee om met elkaar bij te praten. Heeft u vragen over de citotoetsen, over het schoolplein, over andere zaken die spelen? Sandra zal ouders bij bijpraten over wat er speelt op school en waar we mee bezig zijn. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Goede voornemens

Het nieuwe jaar start met goede voornemens. Een goed voornemen is er voor te zorgen dat uw kind op tijd in de klas is. Dat betekent dus vóór de bel. Gelukkig komt het merendeel van de kinderen keurig op tijd. Maar er blijven ook regelmatig kinderen te laat komen.

Is uw kind ziek? Of komt uw kind later op school? Laat dat alstublieft voor 8.30 uur weten via: bovenland.ziekmelden@askoscholen.nl of bel naar: 020-4084686.

Rapporten 

Een school is altijd in ontwikkeling, zo ook de rapporten.  
De rapporten zijn er zodat we u informatie kunnen geven over de ontwikkeling van uw kind.  
Deze gegevens zijn afkomstig van observaties, schriftelijk werk, toetsen uit de methoden en landelijk genormeerde toetsen.  
Het is belangrijk dat de leerkrachten de rapporten goed kunnen invullen en dat alle onderdelen in het rapport van toepassing zijn op het onderwijs dat nu gegeven wordt.  
Met deze gedachte zijn wij naar de rapporten gaan kijken en hebben we een aantal aanpassingen gemaakt.  
Het rapport is wat compacter en overzichtelijker. De leerkracht kan waar nodig een opmerking schrijven. 
De resultaten van CITO zullen niet meer in het rapport staan. Deze krijgt u vanaf groep 3 mee in een grafiek als bijlage achter het rapport. De doorgaande lijn wordt op deze manier gedurende de jaren goed zichtbaar. 

 We hopen dat u het rapport ook overzichtelijker vindt en dat u de ontwikkeling van uw kind goed kunt volgen.  
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het gerust aan uw leerkracht weten.  

Update over naschoolse activiteiten:

Deze maand starten een aantal naschoolse activiteiten en er is hier en daar nog plek!

Streetdancelessen

Er is nog plek voor de streetdancelessen van Gelvin Straal. De cursus bestaat uit acht lessen en worden gegeven vanaf 17 januari 2019 op donderdag 15:00 – 16:00 uur met kinderen vanaf groep 5 (maximaal 16). De kosten zijn 10 euro (voor de hele cursus). Aan het einde van het blok is er een flitsende presentatie. Opgeven kan via a.de.valk@askoscholen.nl

Naschoolse muziek lessen van Aslan

 • Voor de Muziek en Dans voor kleuters is er dus veel animo. Er kan nog één aanmelding bij.
 • Voor de beginnerslessen voor de piano zijn er voldoende leerlingen. Er zou op de les van 15:40 uur nog 1 leerling bij kunnen.
 • De gitaarles start we met één groep. Er is nog plek voor 2 leerlingen. Dan wordt wel de lestijd tot 60 minuten verlengd.
 • De pianolessen voor gevorderde leerlingen zijn door te weinig aanmeldingen gecanceld.

Aanmelden is mogelijk via de website, telefonisch (020-6124446) of per e-mail aan inmijnbuurt@aslanmuziek.nl. Onder vermelding van 'aanmelding Bovenland'.

Cursus blind typen

Er is nog plek voor de cursus blind typen op de computer. De cursus bestaat uit 10 klassikale lessen van 45 minuten (1 x per week) en het doel is blind leren typen met een snelheid van minimaal 120 aanslagen per minuut. Wilt u uw zoon/dochter aanmelden stuur dan onderstaande gegevens per e-mail naar: info@detypedocente.nl of bel naar 06-83320509 voor meer informatie.

Sportactiviteiten

In de bijlage van de mail vindt u het aanbod van de sportactiviteiten en een inschrijfformulier

Belangrijke data schooljaar 2018-2019:

23 Januari heeft onze voorschool een open dag. In de bijlage van de nieuwsbrief zit een uitnodiging.

Voorjaarsvakantie: 18 februari t/m 22 februari 2019
Studiedagen aan de voorjaarsvakantie vast:25 en 26 februari 2019
Studiedag met alle ASKOscholen28 maart 2019
Paasweekend 19 april t/m 22 april 2019
Meivakantie 29 april t/m 3 mei 2019
Hemelvaart30 en 31 mei 2019
Pinkstervakantie (studieweek voor het team)  10  t/m 14 juni 2019
Zomervakantie15 juli t/m 23 augustus 2019

 


Foto's

Video's

Meer informatie