Nieuwsbrief 8. 18 december 2017

 • Gemaakt op: 18-12-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op: 18-12-2017 00:00
 • |
 • Geplaatst door: Sandra van Vliet
 • |
 • Auteur: Sandra van Vliet
 • |
 • Fotograaf:  

Kerstviering

Deze week staat weer in het teken van de kerstviering. Woensdagochtend wordt de dag geopend met ons kerstkoor en zijn er optredens van de groepen.

 • 08.45-09.30 uur Optredens Voorschool en groepen 1/2a, 1/2d, 3a, 4, 5 en 7.
 • 11.45-12.30 uur Optredens groepen 1/2b, 1/2c, 3b, 4/5, 6 en 8.

Tijdens de optredens bent u van harte welkom om vanaf de balustrade mee te kijken naar het optreden van uw kind.  

's Avonds is het kerstdiner van 17.30-18.30 uur. Vergeet u niet om uw kind een bord, een beker en bestek mee te geven (voorzien van de naam van uw kind)? De kerstborrel voor de ouders begint tegelijk met het kerstdiner van uw kind(eren), namelijk om 17.30 uur. Om 18.30 uur is het kerstdiner afgelopen. Wij vragen u om uw kind in de klas op te halen waarna u samen met uw kind, de andere ouders en leerkrachten in de hal nog kunt genieten van een glaasje glühwein en/of warme chocolademelk!  

Onze school is op zoek naar Verkeersambassadeurs!

Wat doe je als verkeersambassadeur?

Een Verkeersambassadeur zorgt door middel van activiteiten en contacten op de school en in de buurt dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat. Als verkeersambassadeur heb je een belangrijke taak bij het signaleren van verkeersonveilige situaties en het vergroten van de betrokkenheid van andere ouders bij het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding thuis. Je draagt op een positieve manier bij aan meer bewustwording van veilig verkeer.

Wat levert het op?

We willen allemaal dat onze kinderen veilig zijn in het verkeer. Door de inzet van Verkeersambassadeurs zal de veiligheid, met name voor de kinderen, aanzienlijk worden vergroot.

Is er een verkeersambassadeur?

Dan komt de school in aanmerking voor speciale lessen waar ouders geïnformeerd worden over actuele ontwikkelingen en met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Ouders kunnen ook zelf projecten organiseren. Denk daarbij bv. aan samen met een groep kinderen fietsers aanspreken die over de stoep fietsen, 'dat-kan-beter-kaartjes onder de fout geparkeerde auto's of fietsen plakken, of een fietsversierdag om te laten zien hoe leuk fietsen is en de auto wat vaker te laten staan in de stad.

Samen aan de slag

Vaak vinden ouders het prettig om dit ambassadeurschap samen aan te gaan. Mocht je nog iemand weten die dit met jou wil gaan doen, geef je dan samen op. Samen bereiken we meer dan alleen.

Geef je op!

Lijkt het je leuk om Verkeersambassadeur van onze school te worden? Meld je dan aan bij Sandra

Muziek en Dans voor kleuters | groep 1/2

Hou je ook zo van muziek maken? In deze wereldreis gaan we met elkaar op instrumenten leren spelen. Welke ritmes en klanken zijn er en welke liedjes zitten er in een instrument? We maken kennis met een aantal muziekinstrumenten. Zo kan je ontdekken wat je mooi en leuk vindt. In verschillende werelddelen gaan we op avontuur met liederen en speelstukken. Wil je je muzikaal talent zien en speel je met ons mee?

Tijd: donderdag 15:00 – 16:00 uur

Duur: vanaf 25 januari. 20 lessen of per blok van 10 lessen. Blok 2: 25 januari t/m 5 april. Blok 3: 12 april t/m 5 juli.

Prijs: € 200,- voor 20 lessen of € 100,- per blok van 10 lessen.

Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen bij de presentatie van blok 1 op 18 januari 15:45 – 16:00 uur! Iedereen is welkom

Waar? lokaal links begane grond

KIES

KIES biedt Kinderen In Echtscheiding Situatie de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. Wat kinderen echter delen is het verdriet om het verlies van het gezin van 'toen we nog samen waren'. Vaak hebben zij vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders.

Kort of lang geleden uit elkaar? Dat maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben of op dit moment meemaken. Na KIES voelen kinderen zich zichtbaar opgelucht en gehoord. Zij kunnen beter hun eigen plek vinden binnen de nieuwe situatie en aangeven wat zij nodig hebben. Ook kunnen prestaties op school verbeteren. ! Dinsdag 6 maart start de KIES training in Nieuw-Soten/De Aker. Lokatie: Basisschool De Odyssee, Cycladenlaan 2a. Aanvang: 15.15u tot 16.30u. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 kunnen deelnemen. Het zijn 7 wekelijkse bijeenkomsten. Maximaal 8 kinderen kunnen deelnemen aan de KIES training. Inschrijven kan tot 10 februari a.s. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt uw kind aanmelden via het deelnameformulier, dit is op te vragen bij de Ouder Kind Adviseur van uw school. U kunt dit formulier ook online invullen op de site kiesamsterdam.nl. Voor inhoudelijke vragen kunt u zich wenden tot KIES-coach Saskia Klein (info@kiesamsterdam.nl) Het ondertekende deelnameformulier kunt u mailen naar bovenstaand mailadres. Op de website kiesamsterdam.nl is meer te lezen over KIES.


Foto's

Video's

Meer informatie