Nieuwsbrief 9. 12 januari 2018

  • Gemaakt op: 12-1-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 12-1-2018 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Sandra van Vliet
  • |
  • Auteur: Sandra van Vliet
  • |
  • Fotograaf: Het Bovenland

Prijsvraag: kettingreactie

Afgelopen week was de week van de techniek. We zijn de week gestart met een techniekwedstrijd!  Alle klassen hebben de opdracht gekregen om een kettingreactie te maken. U kent de simpelste vorm vast:  een rijtje dominostenen dat omvalt. Maar dat kan natuurlijk veel ingewikkelder. In alle groepen hebben een groot enthousiasme gemerkt!
Aankomende maandag presenteren de klassen hun product en komt de jury langs om te jureren. De jury bestaat uit een ouder met een technische achtergrond en een aantal bovenbouwleerlingen. We zijn benieuwd. Houdt u Facebook in de gaten?

Vernieuwing schoolplein

Vorig jaar had het Bovenland een subsidie voor het vergroenen van het schoolplein binnen gesleept. Afgelopen najaar zijn we druk bezig geweest met de ontwerper om van onze wensen, die we met de kinderen, de ouders en de school hadden opgesteld tot een definitief ontwerp te komen. Deze was ook gepresenteerd aan de kinderen en ouders (tijdens de ouderavond in november).

Net voor de kerstdagen is ook het ontwerp van het schoolplein goedgekeurd door de gemeente Amsterdam. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Nu zijn de gesprekken gaande met de ontwerper en aannemers. We verwachten dat het project in het voorjaar van start zal gaan. Op naar een spannend en groen schoolplein in 2018!

Koffieochtend, in de herhaling: CITO toetsen

Aankomende woensdag is er weer een koffie ochtend. Misschien kan u het zich nog herinneren: vorig jaar hebben wij in januari het thema CITO toetsen behandeld. Deze koffie ochtend werd zo druk bezocht dat we besloten hebben om deze te herhalen. Veronica zal een presentatie geven over hoe wij op school met deze toetsen omgaan. Ze zal voorbeelden meenemen en natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Week van de Poëzie

Poëzie is een dichtkunst, een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het is belangrijk voor de taalontwikkeling en leesvaardigheid ontwikkeling van de leerlingen. Bovendien vergoot het ook het inlevingsvermogen prikkelt de fantasie. Van 25 januari tot 31 januari is het de week van de Poëzie en besteden wij hier extra aandacht aan!

Mindfulnesstraining 8-12 jaar

Vind uw kind het moeilijk om zich te concentreren op school? Of is uw kind zenuwachtig voor toetsen of presentaties? Is uw kind vaak aan het piekeren, waardoor hij/zij niet goed kan slapen? Heeft uw kind moeite om zich te ontspannen thuis? Dan kan een Mindfulnesstraining iets zijn voor uw kind. Mogelijke effecten van een Mindfulness training kunnen zijn: beter kunnen concentreren, minder piekeren, afname sombere gevoelens, afname stress (bijvoorbeeld voor toetsen en examens), positief zelfbeeld en/of afname onzekerheid

In het Ouder- en Kindteam bij u in de buurt wordt deze training gegeven (De Kikker) De kosten bedragen slechts 15 euro (voor verbruiksmaterialen, zoals werkboekje). De start is op dinsdag 20 februari 15.45 uur -17.00 uur (15.45 uur inloop, 16.00 uur start); vervolgens 8x (niet op: 27 februari ivm vakantie)

Voor meer informatie kunt u terecht bij Veronica, de leerkracht van uw kind of Chantal van Unen (Ouder-Kindadviseur). 


​Nieuwsbrief 9 met o.a. kettingreactie, vernieuwing schoolplein, koffie ochtend over de cito. 

Foto's

Video's

Meer informatie