Honingpot 392 - 25/09/2015

 • Gemaakt op: 25-9-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door:  
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

baby.jpg
BREAKING NEWS !!
Dinsdagochtend om 10:29 uur is Diane moe​der geworden van Senn James. Alles is voorspoedig gegaan en moeder en zoon maken het goed.


Schoolfoto​graaf
Komende dinsdag komt de schoolfotograaf weer op school. Zorg dus dat je haar goed zit en dat je netjes en vooral kleurig gekleed (op tijd!) op school komt.
Als het goed weer is kan het zijn dat een deel van de foto's buiten gemaakt wordt, dus houd hier rekening mee met de kleding.
Na enkele dagen krijgen de ouders, net als vorig jaar, een inlogcode waarmee de foto's besteld kunnen worden.
schoolfotograaf.jpg


op tijd naar school.pngOp Tijd op School
Het wordt al weer herfst en daarmee zijn de ochtenden een stuk donkerder. Dit lijkt tot gevolg te hebben dat steeds meer ouders moeite hebben met opstaan waardoor er nog dagelijks kinderen te laat op school komen.

Wij starten om 8:30 uur met de lessen en verwachten dan ook dat de kinderen dan in de groep zijn en aan de dag kunnen beginnen. Het is storend als er op dat moment nog kinderen binnenkomen en we vragen u dan ook met klem om te zorgen dat de kinderen om 8:25 uur in de groep zijn zodat we de dag met elkaar kunnen beginnen.


Aanmelden nieuwe Kinderen
1 November is de sluitingsdatum voor het aanmelden van de nieuwe kinderen die tussen 1 mei en 31 augustus 2012 geboren zijn. Hoewel broertjes en zusjes altijd geplaatst worden moeten wij toch een aanmeldformulier voor hen hebben!
Als je het nog niet hebt ingeleverd doe dat dan graag alsnog bij Marijke.


Jaarvergadering van de Ouderraad
Aanstaande dinsdag 29 september om 19:30 uur is de jaarvergadering van de Ouderraad. We starten om 19:15 uur met koffie en zullen daarna de volgende agendapunten behandelen:

 • Samenstelling van de OR en voorstellen van de nieuwe voorzitter;
 • Financiën, waar is het afgelopen jaar de ouderbijdrage aan besteed en welke plannen zijn er voor komend jaar. Aan welk bijzonder project wordt gedacht of wat zou u als ouder leuk vinden voor de kinderen;
 • Overblijf op school, hoe gaat het nu, waarover is men tevreden en wat kan beter. Wat kan de ouderraad hierin betekenen;
 • Ruimte voor vragen;

We hopen op uw komst!


Gesprek met Medewerker? Na schooltijd!
Soms maak je je zorgen over je kind en wil je hier met de medewerker over praten. Als dit niet kan wachten tot de 10-minuten gesprekken, dan is dat geen punt. U kunt hiervoor altijd een afspraak met de medewerker van uw kind maken. We maken daar na school tijd graag tijd voor vrij.

Het is praktisch gezien niet mogelijk om dit soort gesprekken te hebben vlak voordat de les begint en de kinderen binnenkomen. De medewerker is er dan om de kinderen welkom te heten en met hen aan de dag te beginnen. Een korte mededeling is natuurlijk geen enkel probleem, maar geen persoonlijke zaken en/of uitgebreidere gesprekken. Dit doen we graag zorgvuldig en dus op afspraak na schooltijd.


schoolplein_14_still.pngSchoolplein 14
De schoolraad heeft de komende maanden een heel bijzonder project onder haar hoede. Wij zijn uitgekozen als één van de scholen die een gesponsord 'schoolplein 14' mag realiseren. Dit is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en wordt in ons geval ook nog financieel ondersteund door Ajax.

Samen met de schoolraad van de Buikslotermeerschool zullen de kinderen onderzoek doen naar het sportgedrag van de kinderen. Ook zullen ze een keuze uit een aantal coatings (verf) maken waarmee op de speelplaats verschillende actieve spellen gedaan kunnen worden. Hiervoor moeten zij het hele plein opmeten en in kaart brengen. Als er een ouder is die het leuk vindt om de kinderen hierbij te begeleiden en die bijvoorbeeld kan helpen met het opmeten en intekenen of bij het uitwerken van de interviews graag melden bij Marijke.


Dam-tot-Damloop-2015.jpgDam tot Damloop
Afgelopen zondag weekeind is een flink aantal Wespennesters sportief in actie gekomen bij de Dam tot Damloop.

Pelle en Hanske van Houten hebben, beiden in de  categorie 4-7 jaar, meegedaan met de mini Dam tot Damloop in Molenwijk en waren respectievelijk, 7e bij de jongens met 4 min 41 sec en 16e bij de meisjes met 5 min 44 sec. Sophie Mulder heeft ook meegedaan, zij heeft er exact 6 min en 3 seconden​ over gedaan. Helaas is zij haar medaille kwijtgeraakt dus als iemand die heeft gevonden wil ze hem heel graag terug.

Zaterdagavond kwamen Danielle en Annelies in actie op de 8 km By Night en zondag kwamen niet alleen veel ouders maar ook Marijke in actie op de 16 km.

Alle lopers: gefeliciteerd met je medaille!


kinderboekenweek 1.jpgProject Kinderboekenweek
Vanaf maandag 5 oktober tot aan de herfstvakantie gaan we aan de slag met een schoolbreed project in het kader van de Kinderboekenweek.  We hebben gekozen voor een invulling rond het uitbeelden van je leesboek. De groepen 1 tot en met 3 doen dit door zelf eigen prentenboeken te maken, in te scannen en in te spreken. De hogere groepen gaan aan de slag om in groepjes een boek of een fragment uit een boek weer te geven in een zelfgemaakt filmpje. Hierbij kunnen ze kiezen uit een speelfilm of een stop motionfilm en natuurlijk is het leuk bijpassend geluid te laten horen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk kinderen in een "Achterwerk in de kast"-opname een eigen boek laten aanprijzen. Verder willen we gebruik maken van de gelegenheid om extra toevoegingen aan ons leesonderwijs te introduceren.

kinderboekenweek 2.gifDit alles sluiten we op dinsdagmiddag 13 oktober af met een spetterende galapremière van de gemaakte films en digitale prentenboeken. Hierbij zal een jury per bouw een gouden wesp toekennen.

Voor dit project hebben we veel, of liever nog: heel veel ouderhulp nodig. Bij alle stamgroepen hangen intekenlijsten voor de afrondingsdagen en in de entreehal hangt een lijst voor activiteiten die voor de hele school nodig zijn. We hopen op veel enthousiasme, zodat iedereen volop kan genieten van dit project!

De projectgroep, Annette, Danielle, Yonie en Teun
kinderboekenweek 3.jpg


cinekid_logo.jpgHulp bij een Onderzoek van Cinekid
Vóór de zomervakantie heeft Tessa een tijdje in de groep van Danielle gewerkt. Naast haar baan bij ons is zij ook actief bij de afdeling Educatie van Cinekid. Vanuit die hoedanigheid heeft zij de volgende vraag:

Voor onze 'Cinekid AppLab' (de app die ouders een overzicht geeft van kwalitatief goede apps voor kinderen) is mijn collega Kirsten op zoek naar ouders die mee willen doen aan een kwalitatief onderzoekje (duurt een uurtje).

Op dit moment heeft zij nog drie mensen nodig die kinderen hebben tussen de 2 en 8 jaar oud, en vier a vijf mensen met kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud.

Het onderzoekje zal rond een uur duren en zij kan ergens in Amsterdam afspreken of thuis langskomen. De interviews zullen plaatsvinden van 28 sept t/m 2 okt. Verder is het belangrijk dat de betrokken ouders wel eens apps voor kinderen downloaden.

Als u wilt meewerken aan het onderzoek ter bevordering van het 'Cinekid AppLab' neemt u dan contact op met Kirsten via k.hamelink@cinekid.nl

In deze editie: BREAKING NEWS!!, Schoolfotograaf, Op Tijd op School, Aanmelden nieuwe Kinderen, Jaarvergadering van de Ouderraad,  Gesprek na Schooltijd, Schoolplein 14, Dam tot Damloop, Project Kinderboekenweek, Onderzoek CineKid

Foto's

Video's

Meer informatie