Honingpot 393 - 9/10/2015

 • Gemaakt op: 9-10-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


Aanmelden nieuwe kinderenaanmelden-button-oranje.jpg

De sluitingsdatum voor het aanmelden van kinderen die zijn geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2012 is op 1 november a.s. Dit geldt ook voor broertjes en zusjes van kinderen die al bij ons op school zitten.

In november wordt de loting en plaatsing uitgevoerd en als een jonger kind niet bij ons is aangemeld kan het dus zijn dat er daarna geen plaats meer is.

Meldt dus je kind aan of als je twijfelt, vraag het even bij Marijke na. Het aanmelden van kinderen uit 2012 en 2013 kan met het formulier van de gemeente, jongere kinderen kunnen worden aangemeld met een formulier dat bij Marijke verkrijgbaar is.


P-K644.01.pngWat zijn we blij met de mooie veilige fietsstroken en de zebra’s. Wilt u zorgen dat deze vrij blijven en dus parkeren op de parkeerplaats?

Ook zou het fijn zijn als de ouders en kinderen zo veel mogelijk over de stoep lopen/fietsen en niet door de aarde, dit geeft zo veel rommel in de school en de stoep is breed genoeg.

ouderraad.jpgOuderraad zoekt uitbreiding, kom je ons versterken?
Het doel van de Ouderraad is extra activiteiten en/of projecten voor de leerlingen realiseren. Naast activiteiten die ieder jaar plaatsvinden (bijv. kamp, projecten leerlingen, schoolreisjes) willen we graag jaarlijks een speciaal project realiseren.


De Ouderraad heeft sinds begin van dit schooljaar een nieuwe voorzitter André Jansen. Verder bestaat de Ouderraad uit Ronald Steenbakkers (penningmeester), Sjaak Huisman en Eelke van der Meulen. We vergaderen periodiek. Regelmatig zijn ook de leden van het team leerkrachten bij de vergadering aanwezig.

Het zou erg fijn zijn als 1-2 ouders de Ouderraad komen versterken om mee te denken en te beslissen over aanvragen vanuit het team van leerkrachten en/of actief mee te helpen om leuke projecten voor de kinderen te realiseren. Als je interesse is gewekt dan kun je je aanmelden bij André Jansen (voorzitter) of een van de andere commissieleden.


Kinderboekenweekprojectkinderboekenweek.png
Afgelopen maandag zijn we begonnen met de Kinderboekenweek.
Dit jaar hebben we drie bijzondere onderdelen:
 • Er groep worden één of meer boeken verfilmd in de klas. Deze films worden dinsdagmiddag 12 oktober vertoond op het Kinderboeken-Film-Gala. De kinderen worden die middag in galakostuum verwacht en na de vertoning zullen de gouden kalveren worden uitgereikt. Helaas is er bij dit gala geen ruimte voor ouders, maar we zullen op de website verslag doen.
 • Er worden opnames voor 'achterwerk in de kast' gemaakt. Hierbij mogen de kinderen hun leukste boek aanprijzen;
 • Er is in de hal (op de plaats waar de mand met gevonden voorwerpen stond) een boeken-ruil-kast gekomen. Als je hier een boek in zet dat je zelf niet meer leest mag je er één uitnemen die een ander er heeft neergezet. De houten planken zijn voor kinderboeken en de glazen planken voor boeken voor de ouders.


Vrijwillige Ouderbijdrage
Dinsdag 29 september zijn de jaarrekening en de nieuwe begroting van de OR goedgekeurd. Wat fijn om te horen dat bijna 90% van de ouders de vrijwillige ouderbijdrage heeft betaald.
loesje.jpg
Van de ouderbijdrage worden de projecten ondersteund, zoals nu het Kinderboekenweek project, wordt jaarlijks de bibliotheek aangevuld en worden o.a. de schoolreisjes, kamp en het Sinterklaasfeest betaald. Allemaal zaken waar alle kinderen plezier van hebben.

Het kan gebeuren dat u het bedrag niet kunt missen. In dat geval kunt u hier altijd contact over opnemen met de ouderraad of met Marijke. Samen kunnen we dan een oplossing zoeken. Indien een gezin niet meer dan €23.524 verdient kan het bijvoorbeeld de scholierenvergoeding bij de gemeente Amsterdam aanvragen. U kunt geld terugvragen voor schoolkosten (ouderbijdrage en overblijf) maar ook voor sport, muziek of bv dansles. De vergoeding is maximaal €375 per kind en Marijke helpt u graag met aanvragen.

Korte week
herfstvakantie2.jpgVolgende week een korte week, want woensdag begint voor de kinderen de herfstvakantie al. Het team heeft dan nog twee studiedagen. Hierin evalueren we hoe het met de nieuwe spelling-methode gaat, de onderbouwmedewerkers krijgen een training voor het observatie- en volgsysteem, we zullen nieuwe thema’s gaan vormgeven, en de groepen en groepsplannen bespreken. Ook gaat de werkgroep Vooruit! met ons aan de slag voor kinderen die meer en ander werk aankunnen.

Na een heerlijke herfstvakantie zien we iedereen graag uitgerust en op tijd (!!) 8:15 - 8:30 uur weer terug op school. In deze eerste week na de vakantie zijn ook gelijk de 10 minutengesprekken, schrijft u ze op als u de uitnodiging krijgt?

Ouderraad zoekt 2 ouders die goed kunnen rekenen!
geld_tellen.jpgElk jaar doen we als Ouderraad weer ons best om de ouderbijdrage zo goed mogelijk te besteden aan extra activiteiten en/of projecten voor de leerlingen. Afgelopen jaar was natuurlijk het nieuwe podium het grootste project.

Jaarlijks maakt de Ouderraad een Financieel Verslag. Voor de periode 2014-2015 zijn we op zoek naar 2 vrijwilligers die op een avond de kascontrole willen doen. Niet veel werk, maar belangrijk dat het even gebeurt. Na de controle staat er natuurlijk een borrel en bittergarnituur klaar ;-).

Graag aanmelden bij André Jansen (voorzitter) of Ronald Steenbakkers (penningmeester). Aanmelden via de email kan ook r.steenbakkers5@upcmail.nl.

Diploma's
576_420_zwemdiploma_snorkel_1.jpgIn groep 3 heeft Julie Carree het A-diploma, en Julie Rameau het B-diploma gehaald. Ook Noortje Linssen uit groep 4 heeft het A-diploma gehaald. Super-knap van ze hè!

Julie, Julie en Noortje: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!

​In deze editie:
Aanmelden nieuwe kinderen, Ouderraad zoekt uitbreiding, Kinderboekenweekproject, Vrijwillige Ouderbijdrage, Korte week, Ouders die goed kunnen rekenen en Zwemdiploma's

Foto's

Video's

Meer informatie