Honingpot 395 - 20/11/2015

 • Gemaakt op: 20-11-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


Afscheid van GerritPensioen.jpg

​Je zou het niet zeggen als je hem ziet en eigenlijk zijn we het er ook niet mee eens maar ja, Gerrit is een paar maanden geleden 65 geworden en gaat nu echt met pensioen.   

Op woensdag 25 november nemen de kinderen om 11:45 uur afscheid van hem tijdens het zingen en na schooltijd kunnen ouders die dat willen Gerrit gedag zeggen.

Door het afscheid van Gerrit raken we een zeer gewaardeerde collega kwijt die als conciërge veel meer voor de school heeft betekend dan in zijn taakomschrijving te vinden was. Altijd stond hij voor ons en de kinderen klaar met koffie en thee, kopieën en pleisters of met een vriendelijk woord en een grapje. We gaan hem missen en Gerrit ons waarschijnlijk ook, maar hij krijgt nu wel veel meer tijd voor andere leuke dingen!

Gerrit, heel erg bedankt voor alles en we wensen je veel fijne pensioenjaren toe, waarin je alles kunt ondernemen dat je graag wilt! 


Sinterklaas op 4 decembesint.jpgr

De Sint is weer in het land en heeft ons beloofd om op 4 december met zijn Pieten naar het Wespennest te komen. De kinderen worden die dag op de normale tijd op school verwacht. We zullen dan gezamenlijk Sint  opwachten om vervolgens in de school het feest te vieren.

Helaas, het feest is alleen voor de kinderen en we vragen de ouders dan ook om op die dag op tijd naar huis te gaan zodat we genoeg tijd hebben om het feest te vieren. Alle kinderen hebben die dag school tot 13:00 uur. Een lunchpakket hoeft u niet mee te geven, maar wel een hapje en drankje voor 10 uur. Na het feest kunnen de kinderen gewoon thuis lunchen.

Elders op de website vindt u een artikel over de nieuwe Sinterklaasliedjes die we dit jaar aanleren. Als u voor thuis dit boekje ook bestelt kunt u met uw kind mee zingen.
Broodje Mee langer naar buitenbuitenspelen.jpg

Tijdens Broodje Mee, spelen de groepen 3 t/m 8 spelen buiten op het grote plein net als de kinderen van de Buikslotermeerschool en de Vrije school. Dit gaat eigenlijk altijd goed. De laatste weken waren er echter spanningen tussen een aantal kinderen en wel zodanig dat in overleg is besloten, om de kinderen van het Wespennest tijdens de overblijf wat later naar buiten te laten gaan.

De andere scholen hebben hun buitenspeeltijden aangepast, zodat vanaf aanstaande maandag de kinderen van het Wespennest weer rond 12:15 uur naar buiten kunnen.​
Zwemdiploma's

Koen Broeze heeft zijn A-Diploma gehaald en Jinka Brouwer heeft haar C-diploma binnen!! Knap hoor!!!

Jinka en Koen, HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!
kerst.gif Versieren voor Kerst

Als Sinterklaas na 5 december het land weer heeft verlaten gaan we ons opmaken voor kerst. We hopen dat er maandag 7 december een aantal ouders zijn die na de weekopening willen helpen de school in kerstsfeer te brengen. Wij zorgen dan voor koffie en wat lekkers. 


In de week van 14 december zal iedere ochtend starten met de gebruikelijke samenzang. Als je om 8:15 uur op school komt tref je in de hal het 'Medewerkerskoor' waarbij je kunt aanschuiven om kerstliedjes te zingen. Op donderdagavond 17 december, als de kinderen binnenkomen voor het kerstdiner, hopen we op een 'ouderkoor'. 

Het kerstdiner is op donderdag 17 december van 18:00 tot 19:00 in de groepen. Terwijl de kinderen van hun diner genieten is er voor de ouders warme chocomel en Glühwein op het schoolplein.

Vrijdag 18 december zijn de kinderen om 12:00 vrij waarna de school weer begint op dinsdag 5 januari.


Ontmoet Jeff Kinney
jeff kinney.jpg
Groot Losernieuws! Jeff Kinney, de bestverkopende kinderboekenschrijver van dit moment, is op maandag 7 december voor één dag in Nederland. En jij kunt hem ontmoeten!

Ben jij groot fan van de serie Het leven van een Loser en wil je dolgraag een vraag stellen aan Jeff Kinney? Stuur dan je mafste, origineelste, mooiste of gekste vraag naar Boekhandel Scheltema, via roos@scheltema.nl

Als we jouw vraag supercool vinden, mag je met je hele klas naar het programma College Tour met Jef Kinney . Doe snel mee en stuur je vraag in vóór 23 november. We laten je diezelfde week nog weten of jij en je klasgenoten aanwezig mogen zijn op dit bijzondere evenement. Natuurlijk zal Jeff Kinney die middag al jouw Loserboeken signeren. En ook Bram Botermans is van de partij, zodat je met hem de allerleukste selfies kunt maken!
menselijk-lichaam-wws.png Afsluiting project Menselijk Lichaam

De afsluiting van ons project over het menselijk lichaam vindt op vrijdag 20 november plaats, in de hal, vanaf 14.30 uur. Dat is een kwartier later dan aangekondigd!

Wij hopen dat u in de gelegenheid bent hierbij aanwezig te zijn.
staal.pngOnderzoekje Spelling

Gijs, Casper en Daan uit de groep van Belinda en Marissa hebben onderzocht hoe de kinderen tegen de nieuwe methode Staal aankijken. De vraag die ze aan kinderen hebben voorgelegd luidde als volgt: 
"Wat vind je van de Staal spellingmethode?"

Er kon worden gekozen uit de volgende antwoorden:  
 1. Zeer goed
 2. Goed
 3. Normaal
 4. Matig
 5. Slecht

De uitslag is als volgt:

Spellingonderzoek.png  

In deze editie: Afscheid van Gerrit, Sinterklaasfeest op 4 december, Broodje Mee langer naar buiten, Zwemdiploma's, Versieren voor Kerst, Ontmoet Jeff Kinney, Afsluiting project Menselijk Lichaam, Onderzoekje Spelling

Foto's

Video's

Meer informatie