Honingpot 402 - 08/04/2016

  • Gemaakt op: 8-4-2016 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


4daagse_0.jpgAvondvierdaagse verplaatst!


Op de kalender staat de Avondvierdaagse nog van 6 t/m 9 juni maar deze is verplaatst naar de week er voor, van 30 mei t/m 2 juni zodat ook de kinderen en ouders die aan de Ramadan meedoen mee kunnen lopen.

Dit lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het zover. De voorbereidingen achter de schermen starten bijvoorbeeld al ruim een maand eerder. Het organisatiecomité zoekt nog ouders die willen helpen. Met onder andere de inschrijving, de inkoop en catering. Ook wordt nog een ouder gezocht die de coördinatie na dit jaar op zich wil nemen. Het is handig als hij/zij komende ronde al meeloopt, als een soort inwerkstage ;-)

Aanmelden als hulpouder kan door een mailtje te sturen naar: a4wespennest@gmail.com of te bellen naar Sabine 06-28047911.

Meer info over inschrijven volgt in de Honingpot en op de posters in de school.


Jamhub
jamhub.jpg
Deze week hadden de zesdejaars een primeur. Zij waren de eerste die les kregen op de 'Jamhub'. Dit is een apparaat waarop twee gitaren, een drumpad, twee keyboards en twee microfoons zijn aangesloten waarmee je samen een band kunt vormen.

Op een door de docenten van de muziekschool gekozen melodie leerden de kinderen op de verschillende instrumenten de akkoorden, drumsolo's of melodieën te spelen. Ook werden er teksten geschreven die vervolgens gezongen werden. Als je dat dan allemaal tegelijk doet vorm je met elkaar een echte band!

Volgende week zijn de achtstejaars aan de beurt en de zevendejaars in de laatste week voor de vakantie.

instructie.jpgInstructielessen

Tijdens onze studiedagen in jullie paasvakantie hebben we het ook gehad over de instructies. Jullie hebben hierover al een mail ontvangen en volgende week starten we met de instructies-nieuwe-stijl.

Het was zoeken naar momenten waarop instructies tegelijk plaatsvinden zodat de kinderen die de instructie in een andere groep volgen daar de gelegenheid toe hebben. Gelukkig is het met flink puzzelwerk gelukt. We hopen dat de kinderen snel wennen aan hun nieuwe dagindeling.

talentenshows.jpgTalentshow verplaatst

De talentenshow is verplaatst! Hij staat op de kalender voor 22 april maar wordt uigesteld. Bij het maken van de jaarkalender was namelijk nog niet bekend wanneer de CITO-toets voor groep 8 zou zijn en die is op 19, 20 en 21 april. Dat betekent dat de kinderen van de bovenbouw die week in de verdeelgroep zitten en dat de achtstejaars wel wat anders aan hun hoofd hebben dan acts oefenen en voorrondes houden. De nieuwe datum voor de Talentenshow is vrijdag 13 mei!

lentefeest.jpgLentefeest

Vrijdag na de Meivakantie, op 13 mei, is het Lentefeest. Het thema en programma worden nog bekend gemaakt, maar hij staat natuurlijk al in jullie agenda.

Voor hen die nog niet eerder een Lentefeest hebben meegemaakt: om 17:00 uur wordt iedereen (ouders en kinderen) op school verwacht. Alle ouders nemen iets lekkers te eten mee en zetten dat op de gereedstaande tafels. De kinderen krijgen een strippenkaart waarmee ze spelletjes kunnen doen en een Broodje Wesp (knapworst) kunnen halen.

Zo vieren we tot 19:00 uur dat de lente echt is begonnen en er tijd is voor spelen en ontmoeten.

Lief en leed
lief en leed.jpg
Frederieke wordt al een tijd gemist voor de groep. Hoewel zij prima wordt vervangen door Lucia zijn we blij dat zij regelmatig even op school langs komt. Zij hoopt de bezoekjes in de komende weken uit te kunnen breiden om uiteindelijk weer volledig aan het werk te gaan. Tot die tijd is Lucia in de groep en vertegenwoordigt Yonie de onderbouw in het MT.

Remke wordt de laatste weken wat dikker, niet van de chocola. Ze verwacht in oktober haar derde kindje en is daar heel erg blij mee. Wij zijn blij voor haar en zullen zorgen dat ze begin volgend jaar goed wordt vervangen voor de groep. De kinderen uit haar groep zijn al op de hoogte en verheugen zich samen met haar op de baby.

Zwemdiploma's

Joppe Bos heeft zijn B gehaald en Rick Steenbakkers en Romeijn Bech hebben hun A gehaald.

Joppe, Rick en Romeijn: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!

Vakantieplannen?
jeugdvakantieplan.jpg
Met het mooie weer van de afgelopen dagen kijken we ook al weer uit naar de zomervakantie. Voor de ouders begint het grote plannen: wanneer gaan we op vakantie en hoe vangen we de kinderen de overgebleven tijd op? Een van de mogelijkheden is een dagkamp via www.jeugdvakantieplan.nl. Op deze website vindt je verschillende dagkampen waarbij de kinderen 's morgens met de bus worden opgehaald en aan het einde van de middag weer worden terug gebracht.

Voor kinderen in Noord is er alleen nog kamp Agnes (www.dagkampagnes.nl), dus als je je kind wilt opgeven moet je er snel bij zijn voordat het vol is. Er liggen folders in de fotoboeken-kast in de hal.

image003.jpgHipHop Hoera

Al weer een hele tijd geleden mochten onze kleuters aanwezig zijn bij een try-out van de voorstelling HipHop Hoera. Deze voorstelling is gemaakt door Honey, de dochter van onze oud-collega (en nog steeds vrijwillig aanwezige) Magda en werd door de kinderen zeer enthousiast ontvangen.

Op 10 april is de première van deze voorstelling in de Krakeling.

Deze humoristische hiphop voorstelling neemt kinderen mee in thema's als Wie ben ik, Wie is die ander en Waarom hoort hij wel bij een groepje en ikke niet? Een voorstelling over jezelf zijn, anders zijn en met elkaar zijn. Aan het einde gaan de kinderen de vloer op om lekker met de dansers te shaken en te grooven.

In Hip Hop Hoera! klinken allerlei soorten muziek afkomstig uit de hiphop scene. De samples zijn voor de ouders een feest van herkenning. Funky en vrolijke animaties kleuren het toneelbeeld.

Choreograaf Honey Eavis maakt, geïnspireerd door de waarden die zij kent uit de hiphop cultuur, een voorstelling die gaat over sociaal gedrag. Over geven, nemen en delen. Eavis, zelf als danser en docent goed bekend met de hiphop scene, laat de dansers met elkaar en met de kinderen spelen met de begrippen ik, jij en wij. Hoe ga je met elkaar om en wie trekt er aan welke touwtjes? De samples zijn voor de ouders een feest der herkenning en voor de kinderen kidsproof gemaakt. Funky en vrolijke animaties kleuren het toneelbeeld.

​In deze editie: Avondvierdaagse verplaatst, Jamhub, Instructielessen, Talentenshow verplaatst, Lentefeest, Lief en Leed, Zwemdiploma's, Vakantieplannen en HipHop Hoera

Foto's

Video's

Meer informatie