Honingpot 403 - 22/04/2016

  • Gemaakt op: 22-4-2016 12:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


kortsluiting2.jpgKortsluiting
Wat een schrik toen we donderdagochtend op school kwamen! De school stonk naar de rook en alle elektriciteit uitgevallen. Wat fijn dat zoveel ouders in de gelegenheid waren hun kind weer mee naar huis te nemen.

De achtstejaars moesten nog één dag aan de eind-CITO werken en werden gastvrij ontvangen door de Buikslotermeerschool die voor hen een lokaal vrij maakten.
Een aantal kinderen bleef op school en heeft de dag gymmend, spelend en kletsend doorgebracht met heel veel medewerkers als begeleiding.

Hiernaast (of helemaal onderaan in deze Honingpot, afhankelijk van op welke apparaat je hem leest) staat een aantal foto's van hoe we de tegenslag hebben opgelost. We danken de ouders voor de medewerking en rekenen er op dat we na de vakantie weer gewoon kunnen beginnen.


Talentenshow
De vrijdag na de vakantie,
13 mei, is weer de jaarlijkse Talentenshow. Dit jaar zijn we op zoek naar Grenzeloos Talent!

De kinderen kunnen in de meivakantie vast oefenen, zodat na de vakantie de voorrondes in de groep kunnen beginnen. Per groep wordt één winnaar gekozen die vrijdagmiddag 13 mei meedoet aan de talentenshow in de hoop voor de groep de Wisselwesp te winnen. De winnaars treden tijdens het Lentefeest nogmaals op.

Lentefeest kaart 2016.JPGLentefeest
Vrijdag 13 mei is het weer zover: Lentefeest, en dit jaar gaan we 'Over de grens'.
Iedereen is welkom. Van 17.00 tot 19.00 uur. Kom op tijd voor de pas-poort, dan krijg je een paspoort.

Het Lentefeest is het jaarlijks terugkerende feest voor kinderen, ouders, verzorgers en medewerkers. Iedereen neemt wat te eten mee voor op de tafels. Op de deuren bij de klas hangen intekenlijsten voor de hulp van ouders bij spelletjes, opbouwen, opruimen en voor achter de bar. Ook zie je hier welk land jullie klas is, voor bijpassende gerechten en kleding.  Dat wordt grenzeloos gezellig!

Tot dan, de Feestcommissie

microfoons.jpgVerhalen vertellen

Dankzij een beurs van de Onderwijspioniers heb ik, Annette, een aantal microfoons kunnen kopen. Het is de bedoeling dat deze microfoons mee gaan naar huis en dat u, jullie ouders, buren, broers en zussen hier verhalen op inspreken. Dat mogen waargebeurde verhalen zijn (misschien inmiddels al wel tientallen malen op verjaardagsfeestjes verteld), zelfbedachte verhalen of ook verhalen die al lang bestaan en opgeschreven zijn. De afgelopen weken hebben de kinderen een taalopdracht gemaakt die gekoppeld was aan twee verhalen van Opa Hessel, niet geheel toevallig mijn schoonvader. U kunt deze en ook al enkele andere verhalen luisteren: https://soundcloud.com/nieuwendammeroogst/opa-hessel-de-ring

Voor elke bouw is er één microfoon, en ik weet ongeveer waar ze zijn, dus laat het aan de medewerker van uw kind of aan mij weten als u voor ons een verhaal heeft. Het kan ook zijn dat wij u vragen om een bijdrage.

Met al deze verhalen maken we onze eigen Wespennest-radio, kinderen kunnen hier naar luisteren, en er worden taalopdrachten aan deze verhalen gekoppeld. Het zou mooi als kinderen elkaar onderling gaan wijzen op de verhalen die ze gehoord hebben, of die door hun ouders of grootouders ingesproken zijn.

Het lijkt mij ook heel fijn om tips van jullie te krijgen die dit project nog beter kunnen maken!

Diploma's
Mare Jansen heeft haar A-diploma gehaald en Jamie de Gruijter, Thirza van Veen en Dirtzen Vos hebben hun C- diploma gehaald. Dirtzen, Jamie, Mare en Thirza: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!!!

Als een kind een diploma, judo graad of medaille bij een evenement heeft gehaald. Als het heeft opgetreden of gaat exposeren, geef dit door aan Marijke dan zorgt zij dat het hier in de honingpot komt.

​In deze editie: Kortsluiting, Talentenshow, Lentefeest, Verehalen vertellen en Diploma's

Foto's

Video's

Meer informatie