Honingpot 405 - 03/06/2016

 • Gemaakt op: 3-6-2016 10:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


Je zou bijna denken dat het Wespennest gaat voor de titel sportiefste school van Nederland want deze Honingpot staat vol met sport.

Allereerst Middenbouw Voetbaltoernooi

Wat was het weer spannend en gezellig al dat ge-voetbal en dat enthousiaste publiek. Na de voorrondes op maandag en dinsdag werd toegewerkt naar de finale op vrijdag. Uiteindelijk waren het de Doelpuntengraaiers die met er met de Cup vandoor gingen.

De Doelpuntengraaiers - Bas, Amber, Joshua, Gabriel, Kasper

Vanaf de eerste wedstrijd graaiden dit team hun doelpuntjes bij elkaar. Let wel, zonder handen. Deze 4 heren en 1 dame (!) lieten hun voeten spreken. Een hecht, hard werkend team. En vanaf vandaag mogen ze zich officieel de Cupgraaiers noemen.

Kampioen Middenbouw 2016: DE DOELPUNTENGRAAIERS !

voetbal publiek.jpg voetbal winnaars 16.jpg

Op deze plek willen we nog een aantal bedankjes uitdelen:

 • Complimenten aan alle teams die hebben meegedaan. Dit jaar hebben jullie hele mooie teams samengesteld, met meisjes en jongens en kinderen van verschillende groepen;
 • De kinderen die hebben geholpen met het fluiten;
 • De Buikslotermeerschool voor het gebruik van het veld;
 • Het blad Panna die weer heel genereus voor alle kinderen die mee hebben gedaan een voetbalblad heeft gegeven;
 • Speciale dank aan Robert-Jan die de Middenbouw Cup zo ontzettend mooi heeft gerestaureerd!

Helemaal onderaan deze Honingpot staat het volledige verslag van de teamintroductie zoals die tijdens de prijsuitreiking is gedaan.


Buitenspeeldag

Ook dit jaar organiseert de NDSM-werf de jaarlijkse buitenspeeldag. Dit keer op woensdag 8 juni van 13:00 uur tot 17:00 uur. Op de Buitenspeeldag spelen duizenden kinderen buiten. De initiatiefnemers vragen hiermee aandacht voor het buitenspelen. Niet alleen omdat buitenspelen leuk is, maar ook omdat buitenspelen gezond is en belangrijk voor opgroeiende kinderen.

Op de NDSM-werf kunnen kinderen hun eigen droomhut bouwen of hun eigen graffiti werkje maken. Maar ook is er een Spongebobdisco in een reusachtige ananas, een bananenberg waar de kinderen op kunnen klimmen en een Gauswheelracebaan. Deze nieuwe step mogen alle kinderen gratis uitproberen!

Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zo kunnen zij geschminkt worden en kan er gepuzzeld en geknutseld worden.

En natuurlijk komen alle ouderwetse buitenspeelspelletjes tevoorschijn zoals stoepkrijten, touwtje springen, voetballen en nog veel meer...

Zoals ieder jaar is het evenement gratis toegankelijk. Kom je ook buitenspelen?

Met vriendelijke groet, Janine Driessen, Stichting NDSM-werf


avond4daagse.jpgAvondvierdaagse

ls we deze week niet alleen de zwemdiploma's maar ook de behaalde medailles zouden vermelden zou het een enorme lijst worden!

Er hebben weer heel veel kinderen enthousiast meegelopen met de Avondvierdaagse. Alle weerstypen kwamen aan bod, was er maandag nou ook voor ons code geel? Gelukkig niet zulk noodweer als in het Oosten van het land maar wel spannend of het door kon gaan en of de lopers een nat pak zouden halen.

Dinsdag was het al beter en ook woensdag liep de enthousiaste stoet in het zonnetje. Op donderdag gingen alle lopers met een welverdiende medaille naar huis.

Alle lopers: Top gedaan, alle ouders van de organisatie dank je wel voor het mailen, limonade schenken, verzorgen van de stempelkaarten, begeleiden van de kinderen en alles er omheen. En Sabine, super bedankt voor al die jaren organiseren!!

A4D 2016.jpg


Sportdagsport en spel.jpg

Op 29 juni is weer de jaarlijkse Sportdag. Inmiddels hangen de lijsten bij de klassen waarop u zich kunt opgeven om een groepje te begeleiden. Doet u dat a.u.b. want zonder hulp beginnen we niets. Ouders die weinig op school komen mogen zich via een mail aan Marijke (antwoord gewoon via de mail waarmee zij de Honingpot stuurt) opgeven.

In de volgende Honingpot staat alle informatie adres, tijden voor halen en brengen en wat de kinderen moeten meenemen.


NK Boulderen

Op 4 juni doen twee kinderen van het Wespennest, Darius en Valentijn, mee aan de Nederlandse ampioenschappen Boulderen.

Boulderbaan Monk in Amsterdam Noord zegt hierover het volgende: "Boulderen is hot en up-coming. Het is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: technisch, dynamisch en atletisch. Je klimt zonder touw, gordel of andere hulpmiddelen. Onze boulder wanden zijn 4.20 meter hoog en zeer gevarieerd van vorm. Onder de wanden liggen dikke valmatten."

Houdt de volgende Honingpot in de gaten om te lezen of Darius en Valentijn in de prijzen zijn gevallen?!

monk.jpg


kleding.jpgWarm en Koud

Er is mooi weer in aantocht. De afgelopen weken werden we al af et toe verwend met mooie dagen en dat zal de komende weken vaker voor gaan komen. Helaas worden die soms ook ineens weer gevolgd door minder mooi weer.

We vragen alle ouders om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden en te zorgen dat de kinderen passend gekleed zijn: luchtig als het warm wordt (of laagjes zodat er in de loop van de dag wat uit kan) maar ook wat warmer gekleed als de temperatuur weer daalt.

En dan de echt zonnige dagen; smeer de kinderen 's morgens alvast goed in met een goede zonnebrand en geef deze eventueel mee voor de middag! We weten inmiddels dat zonneschade op jonge leeftijd slecht is voor de huid en op latere leeftijd problemen kan geven.


musical.jpgMusical Groep 8

De achtstejaars zij druk aan het oefenen voor weer een schitterende musical. Er wordt al druk gezongen, gespeeld en gewerkt aan decors en rekwisieten. Op dinsdag 5 juli voeren zij de musical op voor geïnteresseerden, iedereen is dus van harte welkom. Donderdag is de musical alleen voor de eigen familie. De kinderen, dus ook de broertjes en zusjes, zijn al publiek bij de generale repetitie en mogen (i.v.m. de beperkte ruimte) niet bij de avondvoorstellingen aanwezig zijn.

Zet 5 juli alvast in de agenda!!


Verslag Middenbouw Voetbalcupvoetbal.jpg

Verslag GROEPSFASE

De Swaggerino Pinguïns - Luca, Bram, Mats, Douwe, Emil

Ze kwamen helemaal uit de Zuidpool waggelen om de cup te pakken. Maar helaas, ze gleden uit in de eerste ronde. Toch geen koud kunstje voor deze Pinguïns.

Teletubby Power - Dédé, Lotte, Quinten, Meis, Karmijne

Uh-oh. Ze kwamen met heel veel power het toernooi binnen gehuppeld, maar toen ging het een tinky-winky verkeerd. Tijd om nog één keer dag te zeggen naar Teletubby Power

De Vliegende Voetballers - Antonia, Lola, Nina, Julie C, Harper

Ze landden in een Jumbo Jet op het schoolplein. Maar eenmaal geland, vlogen ze er meteen in de eerste ronde weer uit.

De Sparkels - Julie R, Famke, Kayleigh, Jet, Sofie

Deze meiden gaven een sprankeling aan het toernooi. Jammer dat ze maar één ronde konden schitteren.

De Voetballende Gummybeertjes - Evi, Elza, Wende, Judith, Noa

Ik zag 5 beertjes achter een bal aanrennen, oh het was een wonder. Ze waren zooo zoet. We weten nog steeds niet wie ze geeft opgegeten in de eerste ronde. 

Verslag KWARTFINALES

Knallende Voetbaldolfijnen - Magne, Noortje, Sophie, Saartje, Bente, Lieve

Dit meidenteam kon echt wel meer dan door een hoepel springen. Ze knalden zich naar de kwartfinale! En dat was dol fijn!

De Knallende Baby's - Sabawoon, Ben, Koen, Rick, Darius

Dit team kroop fanatiek naar de kwartfinale. Maar da-da-da-da-daar ging het mis. Gelukkig kunnen ze hun luiers nog lekker vol schieten.

Fc Voetbal Boys - Gijs, Shivano, Serillio, Adam, Krijn

Deze boys hadden alles in zich om de cup te pakken. Maar de bal rolt soms raar en dan kan je struikelen in de kwartfinale.

Pokie Power - Hanske, Pelle, Ivan, Sebastiaan, Viktor, Juda

Allemaal drie turven groot, maar wel even mooi in de kwartfinale! Het hele Wespennest Stadion danste de hokie-pokie met Pokie Power.

Verslag HALVE FINALE

De Vuurballen - Zoë B, Jinka, Obi, Zoë L, Tom

Deze meiden en jongens waren erop gebrand die Middenbouw Cup te winnen. Hun vuur werd helaas in de halve finale geblust. Maar wel mooi nummer 4!

De Bliksem Schutters - Joppe B, Thijn, Joppe Br, Tiebe, Romeijn,

Flitsend en overdonderend schoot dit groep 3-team (!) zich door het toernooi. Pas in de halve finale werd hun opmars gestuit. Om in de troostfinale nog één keer voluit op te lichten. Een knetterende derde plaats!

Verslag FINALE

Fc Justin Bieber - Samuel, Benjamin R, Benjamin M, Bruno,Dion

Met de beste voetballer van het toernooi in hun midden, waren ze toch wel een van de favorieten voor de beker. Ze dansten over het veld, veel beter dan die echte Justin B. Maar een finale is een bijzondere wedstrijd. Dan kan opeens alles anders gaan. Wij vinden tweede van de dertien teams een fantastische prestatie.

De Doelpuntengraaiers - Bas, Amber, Joshua, Gabriel, Kasper

Vanaf de eerste wedstrijd graaiden dit team hun doelpuntjes bij elkaar. Let wel, zonder handen. Deze 4 heren en 1 dame (!) lieten hun voeten spreken. Een hecht, hard werkend team. En vanaf vandaag mogen ze zich officieel de Cupgraaiers noemen.

Kampioen Middenbouw 2016: DE DOELPUNTENGRAAIERS !

 

​In deze editie: Middenbouw Voetbaltoernooi, Buitenspeeldag, Avondvierdaagse, Sportdag, NK Boulderen, Warm en Koud, Musical Groep 8 en Uitgebreid Verslag van de Middenbouw Voetbalcup

Foto's

Video's

Meer informatie