Honingpot 407 - 08/07/2016

 • Gemaakt op: 8-7-2016 10:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​Terugblik op het schooljaar

Wat hebben we weer een mooi en vol jaar achter de rug. Wat zijn alle kinderen gegroeid afgelopen jaar en wat hebben we er leuke kinderen bij gekregen. Wat nemen er slimme, leuke, grote kinderen afscheid om naar een nieuwe school te gaan en wat zijn we trots op deze achtstejaars.

Wat is er veel geleerd:

 • Via de nieuwe spellingmethode Staal die ons kennis liet maken met allerhande categorieën, de ei-rap en heel veel spellingregels die het voor veel kinderen makkelijker maakte de woorden goed te schrijven;
 • Via Nieuwsbegrip en Nieuwsbegrip XL op de computer in de groepen 4 t/m 8 waarbij de kinderen aan de hand van teksten over het nieuws werken aan begrijpend lezen en woordenschat;
 • Met de tablets die door steeds meer kinderen worden gebruikt, om informatie te zoeken, om nieuwsbegrip op te maken of om rekenen te oefenen in rekentuin;
 • Met het project Raar-Maar-Waar aan het begin van het schooljaar en de mooie films die gemaakt waren;
 • Met het project Kunst waar de kinderen per groep leerden over een kunstenaar en zulke prachtige werkstukken en schilderijen hebben gemaakt;

Wat hebben wij genoten van alle verhalen van de kinderen en van het volgen van hun ontwikkeling als mens, van het mogen delen in vriendschappen en verdrietjes, teleurstellingen en vreugde. Dank jullie wel voor een prachtig jaar!!!

Voor nu wensen we iedereen, na nog één weekje school, een hele fijne vakantie om uit te rusten, op te laden, nieuwe ervaringen op te doen en (voor diegenen die de school verlaten) een andere manier te leren. We zien jullie allemaal graag 29 augustus om 8:15uur weer terug op school voor een spetterende jaaropening van weer een nieuw mooi schooljaar!

schoolvakantie (1).jpg


Musical groep 8

Wat hebben we deze week genoten van de musical. Op maandagmiddag werd het spits afgebeten met een optreden voor de alle kinderen van de school. Nog wat onwennig met het publiek werd een prachtige voorstelling gegeven.

Toen dinsdagavond het doek open ging en de hele zaal bomvol publiek zat voelde dat toch wel even anders. Gelukkig ging ook dat prima met tot slot een grandioze derde voorstelling op donderdag voor de ouders van de schoolverlaters.

musical 2016.JPG

Komende dinsdag is de afscheidsreceptie voor de achtstejaars. Deze start om 19:00 uur en is nadrukkelijk alleen voor de ouders van de kinderen die de school verlaten. Jongere broertjes en zusjes mogen (helaas) niet mee. Na deze afscheidsreceptie zijn de achtstejaars vrij.


Belangrijke data nieuwe schooljaar

De vakanties en vrije dagen hebben we geruime tijd geleden al met u gedeeld, aan het begin van het schooljaar krijgt u van ons weer de vertrouwde kalender. Hierbij alvast een aantal belangrijke data voor het begin van het schooljaar:

  • Donderdag 1 september komt de schoolfotograaf, een andere dan de afgelopen jaren dus dat worden vast verrassende foto’s;
  • Dinsdag 6 september is de stamgroep-ouderavond. Om 19:30 uur wordt u verwacht om kennis te maken met de medewerkers en de andere ouders van de groep. U krijgt uitleg over het reilen en zeilen in de groep, wat de kinderen gaan leren en waarbij u als ouders zou kunnen helpen. De ouders van de bovenbouw worden om 19:00 uur verwacht om eerst info over kamp te krijgen.
  • Dinsdag 13 september gaan de groepen 1 t/m 5 op schoolreis en al op zondag 11 september gaat de eerste groep (die van Annelies) op kamp.
  • Dinsdag 4 oktober is de algemene ouderavond. Behalve dat de ouderraad vertelt waar het geld van de ouderbijdrage aan wordt besteed, willen we met u aan de slag rondom ons jaarthema Amsterdam. Waarover gaan we het hebben op school? Welke thema’s komen aan bod? Wie van u heeft hier kennis of mooie verhalen over? Een avond om elkaar en onze stad beter te leren kennen.


  Groei en Nieuwbouw

  Nieuwbouw. Enkele honingpotten geleden informeerden we u al over de op handen zijnde nieuwbouw en groei van het Wespennest. Hoewel dit nog geruime tijd op zich laat wachten is er over een aantal zaken inmiddels wel meer duidelijkheid.

  De school zal op de huidige plek komen te staan. Er wordt nagagaan wat voor type bebouwing past in het bestemmingsplan en of hierop een wijziging moet worden aangevraagd in het geval er een (gedeeltelijke) verdieping op de school komt. Dat de school op de huidige plek komt betekent wel dat we tijdelijk moeten verhuizen. Omdat ook de bienkorf nieuwbouw krijgt en daarin eerder gepland staat dan het Wespennest is het idee dat deze tijdelijke huisvesting op een locatie tussen de twee scholen in komt zodat eerst de ene en later de andere school hiervan gebruik kan maken.

  Wij zullen volgend jaar met het team besteden aan het herdefiniëren van ons Jenaplan concept, wat vinden wij de belangrijkste waarden, hoe geven we deze vorm en hoe kan dat als we meer kinderen en dus meer groepen hebben? De uitkomst van dit onderzoek geeft ons de contouren voor de ruimtebehoefte in de nieuwe school. Vanaf eind volgend schooljaar gaat de fase in waarbij we de nieuwe school gaan ontwerpen.

  De verwachting is dan dat we schooljaar 2018-2019 in de tijdelijke huisvesting zullen zitten en kunnen volgen hoe het gaat met de sloop en nieuwbouw. Dan hopen we na de vakantie in 2019 te kunnen starten in het nieuwe gebouw.

  Dit duurt allemaal nog behoorlijk lang, gelukkig staan er op de korte termijn ook al wat veranderingen op de planning:

  Komende zomervakantie gaat het grote plein waar de groepen 3 t/m 8 spelen op de schop. Alle asfalt gaat er uit om plaats te maken voor een mooi nieuw multi-functioneel plein. Sinds het begin van het schooljaar is de schoolraad betrokken bij het ontwerp, samen met de schoolraad van de buikslotermeerschool. Zij hebben hun klasgenoten geïnterviewd over hun wensen tav het plein, welke spelletjes willen we er doen? Liever in het groen, op een sportveld of op de tegels? Samen of alleen, zitten, lopen of rennen? Dit heeft samen met een groot aantal aangesloten partijen geleid tot een mooi ontwerp met voor elk wat wils. Vanuit de groene schoolplein-gedachte komt er meer ruimte voor speel-groen. Klimmen, glijden, zitten in het groen, struiken die vlinders en insecten aantrekken, tunneltjes van wilgentakken  en de mogelijkheid voor regenwater om weg te zakken in de aarde in plaat van in plassen op het plein te blijven staan. De Johan Cruijff foundation verzorgt een speelveld voor verschillende spelletjes die samen gespeeld kunnen worden, een atletiekbaan en 'doelstippen' op de muur van de gymzaal. De Krajicek foundation verzorgt een multi-sportveld voor tennis, streethockey etc en het huidige voetbalveld blijft. Hiertussen is ruimte voor andere spellen, tegels voor stoepkrijten, touwtje springen, wandelen en kletsen en alle mogelijke spelletjes. We hopen dat na de zomer het grootste deel gerealiseerd is zodat we daar vast van kunnen genieten en zien hoe de rest vorm krijgt. We danken de kinderen van de schoolraad voor hun medewerking hieraan en kijken uit naar een schitterend plein.

  natuurschoolplein1.JPG natuurschoolplein2.JPGatletiek en bulls'eye.jpg


  Terugblik Sportdag

  Wat was de sportdag sfeervol, gezellig en wat is er flink gesport! We willen alle ouders heel erg bedanken voor de hulp, zonder jullie was het niet gelukt!

  In de mail die leidt naar deze nieuwsbrief zit een (verborgen) link naar nog meer foto's van deze dag.

  27364121283_07fae7921f_o.jpg


  Zwemdiploma's

  Finne van Rietschoten heeft haar B gehaald en Koen Broeze en Jet Roskamp hebben allebei hun C-diploma gehaald!! SUPERKNAP!

  Finne, ​Jet en Koen: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!


  ​​Sporten in de vakantie​​​​

  ​​​In de vakantie wordt weer van alles georganiseerd in Noord. In de folder die u onder deze link vindt staan alle activiteiten per wijk. En....bijna alles is gratis!

  zomeractiviteiten in Noord.JPG


  Leestips voor de vakantie

  Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen in de zomervakantie achteruit gaan met taal en lezen omdat het minder aan bod komt dan in de schoolweken. Daarom hier een aantal tips om tijdens de vakantie ongemerkt leesmeters te maken:

  • Zingen - dat vinden ze wel leuk! En zeker als je als ouder meedoet. Maakt niet uit wat voor liedjes, als ze maar de hele dag in je hoofd blijven zitten. Er zijn van die liedjes waarmee je niet verder komt dan de eerste twee regels. Zoek de songtekst op, print 'm uit en studeer samen in. Om nooit meer te vergeten. Van Annie M.G.-liedjes tot aan Parijs van Kenny B., pure poëzie en vol met taaldingetjes.
  • Taalspelletjes – maak van de dagelijkse dingen een taalspelletje aan de keukentafel. Boodschappenlijstje, vakantie-inpaklijst, een verjaardagskalender, borden langs de snelweg. Allemaal leuke taalsnacks voor in de vakantie, kijk om je heen en je vindt ze allemaal!
  • De Vakantiebieb – om te downloaden op je telefoon of tablet. En dan kun je kiezen uit leuke titels, voor je kinderen maar ook voor jezelf. Travel light! En: lees samen met je kind voor, om de beurt een stukje, samen een hoofdstuk per dag. Lees hier hoe het werkt.

  Om met neuroloog Dick Schwaab te spreken: "Door te lezen leggen de hersenen van jouw kinderen weer allerlei nieuwe verbindingen; moeilijk begaanbare kronkelweggetjes worden steeds breder en minder bochtig, tot er uiteindelijk 4-baans snelwegen zijn, waar de woorden met grote snelheid de kortste weg van A naar B afleggen".

  Als je kunt lezen, kun je leren (over wat jouw boeit), hier vind je handige tips voor ouders over lezen.

  vakantiebieb-522x391.jpg


  Van Annelies, onze ouder en kind adviseur

  Beste ouders/ verzorgers, de zomervakantie staat al bijna voor de deur. Tijd voor ontspanning en het gezin. Ik zelf ben de eerste drie weken van de zomervakantie vrij (18 juli t/n 5 augustus). Tijdens mijn afwezigheid is mijn collega Lisa Geritsma vervangend contactpersoon.

  Contact gegevens: Lisa Geritsma, 06 12421744, l.geritsma@oktamsterdam.nl

  Voor vragen of advies kunt u bij haar terecht. Na 5 augustus ben ik zelf gewoon weer bereikbaar. Mijn werkdagen als ouder en kindadviseur zullen dan de maandag en donderdag zijn. Na de zomervakantie pak ik (in samenwerking met school) de lopende begeleidingscontacten weer op.

  Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met mij opnemen. Al vast een hele fijne vakantie!!

  Annelies Way, Ouder en kindadviseur, 06 33315340


  Medewerkers per groep

  In de vorige HP waren we nog niet helemaal uit de formatie, inmiddels wel.

  Onderbouw

  • Yonie met af en toe een dag Belinda als Yonie haar taken als bouwcoördinator vervult;
  • Danielle met eerst op de woensdag Rina en later Frederieke;
  • Saskia en Lucia tot Frederieke hersteld is.

  Middenbouw

  • Groep 3: Marissa en Remke waarbij Remke na een week vervangen wordt door Gijs vanwege haar zwangerschapsverlof. Ze zal rond half januari terug zijn;
  • Diane en Annette;
  • Fabienne en Teun.

  Bovenbouw

  • Prajna;
  • Annelies en Marco;
  • Belinda en Marissa.

   

  ​In deze editie:

  • Terugblik op het Schooljaar
  • Musical Groep 8
  • Belangrijke Data nieuwe Schooljaar
  • Groei en Nieuwbouw
  • Terugblik Sportdag
  • Zwemdiploma's en sporten in de vakantie
  • Leestips voor de Vakantie
  • Van onze Ouder- en Kindadviseur
  • Medewerkers per Groep

  Foto's

  Video's

  Meer informatie