Honingpot 409 - 30/09/2016

  • Gemaakt op: 30-9-2016 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

verkeerssituatie.pngVerkeerssituatie rond school

Vorig schooljaar is de verkeerssituatie rondom de school aanzienlijk verbeterd. Er zijn mooie fietsstroken gekomen en een zebrapad zodat voetgangers en fietsers veilig naar school toe kunnen. Tenminste…als er niet geparkeerd wordt op de fietsstrook en de mensen op het zebrapad voorrang krijgen. Willen jullie daar extra alert op zijn zodat iedereen veilig naar school kan?


fietsen.jpgFietsenrekken

Ook zijn we natuurlijk blij dat zoveel kinderen met de fiets naar school komen maar zet dan alsjeblieft je fiets in het rek en niet net om het hoekje van de ingang. Er is genoeg plaats voor de fietsen in de rekken die op het fietsen-plein net buiten het hek.

De rekken buiten het hek zijn voor de bovenbouw, er zitten beugels aan het rek zodat je met een kettingslot je fiets goed vast kunt zetten (en vast kunt oefenen voor straks in het VO).

Een extra slot is ook voor de kinderen die op het fietsen-plein parkeren wel zo verstandig. Als de fietsen op het fietsen-plein parkeren is er meer plek voor de onderbouw om veilig te spelen.


schone was.jpgEen ongelukje - reservekleding

Het komt nog wel eens voor dat een kind 'een ongelukje heeft' op school en in de broek plast. Het kind krijgt dan van ons schone kleren. Wilt u deze na het wassen zo snel mogelijk weer mee naar school geven want er is een behoorlijk tekort aan het ontstaan. Mocht u nog kleding over hebben, broeken, onderbroeken en sokken in de maten 104 t/m 128 dan zijn we daar heel blij mee. U kunt het afgeven bij één van de onderbouw medewerkers of bij Marijke.


open huis.jpgOpen Huis voor nieuwe ouders

Volgende week vrijdag 7 oktober hebben we open huis voor nieuwe ouders. Heeft u in de buurt jonge ouders met een peuter die graag eens op het Wespennest willen kijken dan zijn zij van harte welkom. De ouders kunnen in drie rondes informatie krijgen over de school en kijken in de groepen. De rondleidingen starten om 9:00, 10:00 en 11:00 uur.


kinderboekenweek.jpgKinderboekenweek en Interviews

Het thema van de kinderboekenweek is 'Voor altijd jong', met een accent op lezen samen met ouders en grootouders.

De afgelopen week en de komende week krijgen de kinderen van de midden- en bovenbouw van twee echte professionals les in vragen stellen: journalisten Marlies Kieft en Arwen van Grafhorst, wiens kinderen bij ons op school zitten. Judith Lodewijks geeft daarna ook nog les in presenteren, en met die gereedschappen kunnen de kinderen hun grootouders  of anderen interviewen. Het resultaat hiervan laten ze zien in de groep, en sommigen van hen ook op het podium.

Ook de kinderen van de onderbouw worden uitgenodigd om met hun grootouders of buren in gesprek te gaan. Ook dit wordt verwerkt tot een eindpresentatie. Vragen stellen en kunnen doorvragen zullen we in het komende jaar nog vaak gebruiken, om nog meer te weten te komen over ons allesoverkoepelende thema van dit jaar: 'Amsterdam, onze stad'.

Hoe we het eerste deel van dit project en de kinderboekenweek af zullen sluiten weten we op dit moment nog niet, u krijgt hierover bericht van uw stamgroepmedewerker.


archeologiedagen.pngNationale Archeologiedagen in Amsterdam

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 doet Amsterdam mee aan de tweede editie van de Nationale Archeologiedagen. Dagen waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten, die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Op twee locaties in Amsterdam valt dan te ontdekken wat het werk van een archeoloog inhoudt.

Op het Marineterrein is een open werkplaats van Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam, waar je kunt helpen met het wassen, sorteren en in elkaar plakken van allerlei vondsten. Daar vertellen de archeologen van de gemeente het verhaal achter de scherven. Er zijn vondsten en films van allerlei opgravingen in de stad te zien, waaronder van het archeologisch werk bij de Noord/Zuidlijn.

Benieuwd wat het werk van een archeoloog inhoudt? Ga naar de Nationale Archeologiedagen op 15 en 16 oktober op het Marineterrein en de ArcheoHotspot in Amsterdam en ontdek het! Het volledige programma is gratis.

https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/nieuws-ma/september-2016/kom-nationale/


​In deze editie: Verkeerssituatie rond school, Fietsenrekken, Een ongelukje - reservekleding, Open Huis voor nieuwe ouders, Kinderboekenweek en interviews en Nationale Archeologiedagen in Amsterdam

Foto's

Video's

Meer informatie