Honingpot 411 - 04/11/2016

  • Gemaakt op: 4-11-2016 08:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: wespennest.honingpot
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


Deuren dicht

Eerder deze week heeft u een mail ontvangen over een vervelend incident dat zich vlakbij school heeft afgespeeld. Daarnaast hebben we de afgelopen tijd last gehad van insluiping. Natuurlijk willen we graag een veilige school voor uw kinderen en voor onszelf. Wilt u daarom de deur niet meer op de haak zetten, maar hem in ieder geval na de tweede bel sluiten?! En als u bezoek binnen laat, breng hen dan naar Nancy of Marijke, dan helpen zij hen verder.


Ouderfeest

Nog één nachtje slapen en dan is het Ouderfeest. Lekker samen kletsen, zingen, dansen en een neutje (of frisje) drinken. Iedereen mag zich als Amsterdamse/Amsterdammer verkleden, maar uiteindelijk zijn we dat allemaal, dus je kunt ook gewoon als jezelf komen.

Om 20:30 start het feest en gaan we los!!


sinterklaas.jpgSintfeest

Nog twee weken en de Sint komt weer aan in Nederland en dus ook in Amsterdam. We hebben al gehoord dat hij dit jaar weer heel veel SchoorsteenPieten meeneemt en dat hij ook van plan is om naar het Wespennest te komen.

Dat heeft hij beloofd en dus zijn op school stiekem de voorbereidingen al in volle gang. We hebben Sint specifiek gevraagd om SchoorsteenPieten en hij hoopt dat dat lukt. Het kan zijn dat hij een ouder vraagt om deze speciale rol te vervullen, net zoals vorig jaar bij de vader van Rens en bij onze eigen Saskia; dat was voor hen een enorme eer.

Het wordt op maandag 5 december in ieder geval weer een geweldig feest. Alle kinderen hebben die dag tot 13:00 uur school, daarna zijn ze vrij, inclusief de dag erna (dinsdag 6 december) als de medewerkers een studiedag hebben.


wc schoon.pngToiletten opgeknapt!

In de herfstvakantie zijn de toiletten van de midden- en bovenbouw opgeknapt. De vloeren en wanden hebben een diep-reiniging ondergaan, een groot aantal toiletzittingen is vervangen en de voeren zijn geseald. Er zijn nieuwe en sterkere ventilatoren op het dak geplaatst en de vloeren zijn een week lang dagelijks behandeld met enzymen. We hopen dat de geur-overlast hiermee is opgelost.

We willen ouders van vooral de jongens vragen het thuis nog eens te hebben over het 'plasgedrag' ín de pot in plaats van ernaast. Dat scheelt namelijk al een heleboel!!

welkom.jpgAanmelden nieuwe kinderen

Kinderen die in de periode 1 mei t/m 31 augustus 2013 geboren zijn, konden tot en met afgelopen maandag (31 oktober) op school worden aangemeld. Heeft u een kind dat in deze periode is geboren en nog niet bij ons is aangemeld, laat dit dan per ommegaande weten, zodat we hem of haar in de komende aanmeldingsronde een plekje kunnen geven.

Ook als uw kind ná 31 augustus 2013 is geboren, ontvangen we graag de aanmelding, zodat uw kind verzekerd is van een plekje. Een aanmeldformulier ontvangt u van de gemeente Amsterdam of kunt u vragen aan Marijke.

walla kristalla.jpgWalla Kristalla

De komende periode gaan we liedjes zingen van de c.d. Walla Kristalla van Saartje van Camp. Op deze c.d. staan kinderliedjes die Saartje al fietsend door Amsterdam verzamelde.

Saartje is de moeder van Sep uit de groep van Gijs, en we zijn zeer vereerd dat ze ook een keer komt vertellen over haar zoektocht naar de liedjes. Onze muziekdocenten zullen met de liedjes aan de slag gaan.

Als u alvast wil luisteren naar Saartje dan kan dat op 6 november in Zuiderwoude: http://catharinastichtingzuiderwoude.nl/waterland-hoort-kinderen-uit-de-hele-wereld/

Geelzucht op de buikslotermeer

​Woensdagavond vernamen we dat op de buikslotermeerschool enkele gevallen van geelzucht, hepatitus A waren geconstrateerd en dat alle kinderen en medewerkers daar werden gevaccineerd.

Hierop heeft Marijke contact met hen gehad en met de GGD, afdeling infectieziekten om het risico voor onze kinderen te bespreken. Wij waren al meegenomen in de inventarisatie van de risico's en de GGD meldde dat wij geen gevaar liepen, ook de kinderen die gymmen in de gymzaal van de buikslotermeer gymmen hoeven niet preventief gevaccineerd te worden.

Met vragen kunt u contact opnemen met de GGD afdeloing infectieziekten.​


 

​In deze editie:
Deuren dicht, Ouderfeest, Sintfeest, Toiletten opgeknapt, Aanmelden nieuwe kinderen en Walla Kristalla

Foto's

Video's

Meer informatie