Honingpot 401 - 18/03/2016

 • Gemaakt op: 18-3-2016 12:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: wespennest.honingpot
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  


kunst.jpg​Project

Wat is er hard en enthousiast gewerkt de afgelopen weken aan het project kunstenaars. Iedere groep had een kunstenaar of kunststroming waarin zij zich verdiepten.

Wist u dat op de schilderijen van Chagall bijna altijd een haan staat, en dat je met een dobbelsteen een Miro na kunt maken? Dat Andy Warhol zich liet inspireren door afbeeldingen in tijdschriften en dat Matisse van schilderen overging naar knippen na een ernstig ongeluk. De kinderen van de verschillende groepen nu wel.

Behalve dat de kinderen leerden over de tijd en het land van de kunstenaar stond natuurlijk diens werk en inspiratie centraal en is er heel wat kunst (na)gemaakt. Een groot deel van de tijd was dat met de eigen stamgroep en afgelopen dinsdag weer de beroemde Wespennest Workshops waarbij de kinderen van 1 t/m 8 gezamenlijk in een groep zaten en met al die verschillende leeftijden een workshop over één van de kunstenaars bijwoonden.

Wat was het weer mooi om te zien hoe deze kinderen van zo verschillende leeftijden samenwerken en elkaar inspireren en hoe de medewerkers een workshop gaven die zowel voor kinderen uit groep 1 als die uit 8 interessant was.

Vrijdagmiddag om 14:45 uur is de grote finale! Dan is het museum geopend en zijn alle kunstwerken te bezichtigen. Komt u ook?


wandeling.jpgLentewandeling

Voor de kinderen en ouders die al langer dan een jaar bij ons op school is dit iets om naar uit te kijken, één keer per jaar is het helemaal niet erg om vroeg op te staan want dan is de lentewandeling.

De afgelopen weken hebben de achtstejaars de voorbereidingen getroffen, er is een route uitgestippeld en er is proef-gelopen. Er is bedacht wat het thema zal zijn en wat zij onderweg aan verrassend toneel / muziek etc. zullen brengen. De groep die op school blijft heeft zich over de catering ontfermd zodat de meelopende ouders bij terugkomst op school kunnen genieten van een kopje koffie.

Komende maandag vertrekt de stoet om 7:00 uur vanaf het schoolplein (kom gerust iets vroeger). U loopt toch ook mee?

paasontbijt.jpgPaasontbijt

Ook een traditie inmiddels is het Paasontbijt. De kinderen hebben lootjes voor elkaar getrokken nadat zij hadden opgeschreven wat zij graag lusten als ontbijt. Thuis gaan de kinderen vervolgens aan de slag om een mooi versierde doos te maken zodat daar donderdagochtend het ontbijt in kan.

Het gaat hierbij om een gezond ontbijt, er mag best zoet beleg op brood maar geen doos vol snoep en chocolade eieren a.u.b.

Donderdagochtend mogen de kinderen in pyama naar school komen (met een lege maag) om  daar samen met de groep te genieten van een heerlijk ontbijt.

Om 12:00 uur zijn de kinderen vrij en begint de paasvakantie.

In deze paasvakantie gaan wij als team aan de slag met ICT in het onderwijs, hebben we de groepsbesprekingen en gaan we ons verder verdiepen in het verhalen vertellen aan en met de kinderen. Ook gaan we de nieuwe thema’s voorbereiden en de leerling-administratie bijwerken.

japan.jpgJapans bezoek

Afgelopen maandag was er Japans bezoek op school: een docent van de lerarenopleiding, een leerkracht en 4 studenten hebben samen met tolk een bezoek gebracht aan school.

Men is in Japan erg geïnteresseerd in de diverse vormen van onderwijs zoals die in Nederland worden aangeboden en dus ook in het Jenaplanonderwijs. Zij hebben in een aantal groepen een les bijgewoond en Marijke heeft hen verteld hoe ons Nederlandse onderwijs is opgebouwd en hoe wij daar op het Wespennest vorm aan geven.  Zij waren zeer geïnteresseerd en verrast over de grote verschillen met het onderwijs in Japan.

Als dank hadden zij Japanse cadeautjes meegenomen, koekjes en chocolade met groene thee, origami en Japanse theedoeken met sumo worstelaars en de namen (karakters) van verschillende soorten vis (deze hangen op het prikbord bij de deur).

fiets.jpgLogeerfietsen

Soms ben je met de fiets naar school gekomen en ga je ineens bij een vriendje spelen die met de auto wordt opgehaald, wat doe je dan met je fiets?

 1. Als je een goed slot hebt zet je hem vast aan het hek om hem later die middag of ’s avonds op te halen (dit is overdag trouwens ook het veiligst, want helaas verdwijnt er af en toe een fiets).
 2. Je vraagt een medewerker of je fiets binnen mag staan, maar:
  1. Dit mag alleen na toestemming van een medewerker;
  2. Je fiets mag dan alleen in het halletje staan en niet in de hal of in het lokaal van Clemeyns;
  3. Je moet de volgende ochtend om 8:10 uur op school komen om je fiets zelf buiten te zetten.

Alleen dan kan je fiets een nachtje logeren. Het is voor de medewerkers niet te doen om ’s morgens voordat de kinderen binnenkomen eerst de logeerfietsen buiten te zetten (dit waren er laatst zelfs 4 op één dag).

Van de MR

Naar aanleiding van het bericht over de groei en nieuwbouw van het Wespennest zag de MR zich genoodzaakt een extra vergadering in te lassen. De MR heeft het ASKO bestuur per brief gevraagd om een aantal onduidelijkheden omtrent de groei van het aantal kinderen op het Wespennest en de nieuwbouw toe te lichten. Word vervolgd!

Zwemdiploma's

Noortje Linssen heeft haar B-diploma, en Finne van Rietschoten zijn A-diploma gehaald! Knap hoor!! Finne en Noortje: HARTSTIKKE GEFELICITEERD!

​In deze editie: Project, Lentewandeling, Paasontbijt, Japans Bezoek, Logeerfietsen, Van de MR en Zwemdiploma's

Foto's

Video's

Meer informatie